reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A pomyślcie jak ja się czasami czuję. Wkoło znajome i sąsiadki mają przynajmniej jedną córkę i zazwyczaj syna też. Fakt, że moi chlopcy nie byli w sumie jakoś specjalnie celowani na dziewczynki. Z trzecim, to wiem, że jeśli odstęp przed owu był zbyt duży, to nie udało się zajść, no a jak w owu lub tuż przed, to baby boy. Ten ostatni książę, to trochę przypadkiem załapał się na dziewczynkowe starania, ale ja Was podziwiam. Bardzo dużo zrobilyscie. Ja się głównie zdalam na Siłę Wyższą i dużą ufność pokładałam. Nie mniej, jak dociera do mnie, że to Najwyższy ma plan na naszą rodzinę bez tej wyśnionej córeczki, to czuję się jakbym obuchem w łeb dostała. No bo na Plan Boży, to nic się już nie poradzi. Zostaje akceptacja przyszłości bez Niej. A to jest MEGA TRUDNE i LeeLee nie dziwię Ci się, że nawet psycholog Ci nie pomógł.

Ja się dziś źle czuję. Dzidziulek tak mnie kopie, wygina ciało niemal non stop. Chwilami boli mega. A wiecie, że ja tym razem nie widzialam dzidzi na usg? Tylko na samiutkim początku, co to ledwo bylo widać kropkę i na kolejnym usg, gdy byl wczesny zarys nóg, tułowia, głowy (sam poczateczek). W sumie mi to nje przeszkadza, bo coś innego w tej ciąży. Taka totalna niespodzianka. Zaczynam rozumieć, dlaczego niektórzy rodzicie nie chcą znać płci lub unikają usg (patrzenia).

Baby girl, ja mam termin na pierwszą połowę września, ale u mnie raczej będzie poród z końcem sierpnia. No chyba, że te upały jeszcze coś przyspieszą. Dopiero skonczylismy 34 tydz. Przydalby mi się jeszcze miesiąc, ale brzuch mam skromny a dziecię spore. Ja nie wiem. Pierwszy raz tak mam. Zazwyczaj brzuch mialam duuuuuzyyyyy.

Trzymam dziewczynki kochane za Was wszystkie kciuki i przede wszystkim życzę Wam spełnienia marzenia o zdrowym dzieciątku a na drugim miejscu o zaakceptowaniu rzeczywistości, z jaką przyjdzie się zmierzyć. :-*

Hej dziewczyny! Podczytuję wątek od jakiegoś czasu a teraz wreszcie zaczynam 1 cykl :) Mam dwie duże córki i marzę o synu :D jakieś porady?

Ehhh trzymam kciuki !!! :)
Ja też miałam 2 córki i 3ci planowany był chłopiec - za 2.5 msc rodziny 3cia córkę :)
Teoretycznie zrobiłam wszytsko co mogłam z swojej strony aby pojawił się chłopczyk a partycznie wyszlo zupełnie inaczej :) ehhh ale za Was trzymam kciuki !:)

reklama
Do góry