reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziś miałam mega ciekawy a zarazem trudny dzień .
Odwiedziła mnie znajoma z bliźniakami, które urodziła 3.5msx temu, dwóch chłopców - Ignacy i Franek ;) kochane urwisy i takie grzeczne ... Mają jeszcze 1 starszego synka, który ma 5 lat.
O bliźniaków starali się 7msc, bo robili to z lekarzem monitoringiem + miała być dziewczynka :D ale wyszło inaczej ...

I tak ja patrzyłam na nich i wzdychalam a ona patrzyła na moje córki i brzuch i też wzdychała. I tak obie stwierdziłysmy, że dzieciaki kochamy miłością bezgraniczną ! Ale życie jest do dupy, bo pomimo ze czegoś bardzo chcemy nie jest dane nam to dostać :) ... Taka refleksja na koniec dnia :D

No to ładnie fasolka rośnie ;) Oby tak dalej.
Musisz uważać podczas igraszek bo tam jest teraz wszystko bardzo ukrwione i każde otarcie może powodować plamienie. Dobrze że sprawdziłaś u lekarza to jesteś spokojna że z dzidzią wszystko ok. Spokojnej ciąży ;)
A który już i Ciebie tc?
Dziękuję Wam bardzo :)

Dzisiaj 6t 5d, a wg usg 6t 4d, więc się pokrywa :)

Czasem im bardziej się pragnie, tym mniej to wychodzi. Może staramy się za bardzo zamiast zaakceptować to, co nam pisane...
Finalnie i tak nam pozostaje zaakceptować to co nam pisane :D
Ja już po pierwszym USG w 12 tyg jak lekarz powiedział że będzie dziewczynka już byłam na to w pełni przygotowana :)
Porostu, u nas ten gen jest tak silny że nie ma opcji na chłopca i tyle :)

Aąaaaaa dziewczyny !!! Moja szwagierka ciąży !!! Z 4rtym - nie planowanym !!! :) Oni mają 3 córki, wczoraj dzownic zaryczana że wpadka i 8tydzien :) tamte dzieci już podrośnięte , oboje ruszyli wwpracy, ona awans itd itd a oni nie planowali nawet 3go dziecka a tu masz. Oczywiście wybilam jej z głowy te płacze i wytłumaczyłam odpowiednio :D ale oczywiście temat nr 1 w rodzinie czy UDA SIE WRESZCIE CHLOPAK ?! zeszli z nas, im współczuję pytań wrrrr Aha onio czują z że będzie dziewczynka, i mówi że teoretycznie w sama owu z przerwą prawie 7 dni ale będzie dziewczynka hahaha zobaczymy za niecały MSC :D
Taka blnowinana początek wakacji !!! :D

Ostatnia edycja:
ale fajnie Justynka jatez bym juz chciala 2 krechy ujrzeć niecieepliwa jestem. A mnie sluchajcie rozlozylo. Kaszel i katar. Gardło mi juz przeszło:( u mnie zaczynaja sie plodne dni [emoji14]
No to jesteś teraz 'pociagajca' lux hahaha :D ale żarty na bok, pogoda durna u nas wszyscy chorzy , ja nie wiem ... Jutro jedziemy na odsłuch i aż cierpne co nam powie lekarka.

reklama
Do góry