reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A ja dziś mialam wizytę gin. Dr zrobila mi tylko takie krótkie usg, bo za trzy tyg.zrobi dłuższe i głównie serce pójdzie pod lupę. Dzidzia na razie ok. Twarzy nie bylo dziś nic widać, bo się podobno ukrylo w łożysku. Wychodzi na razie jakby mniejsze o tydzień (choć raczej daty poczęcia jestem pewna, bo jakby mialo być tydzień później, to plemnik męża musiałby być jakiś mega gigant niespotykany, co by grubo ponad 7 dni przetrwał ;) )w kazdym razie gin.mówiła, by się nie martwić, dziecko jest w normie. 400 g wagi i wiekowo, bo mniejsze to tak 20 tydz.i 2-3 dni. O płci obie nawet nie wspomnialysmy i tak jest lepiej na razie. Dzidzia fika, pępowina lata (a ja już się stracham tej pępowiny). Na razie do przodu :)

Wizytę mam dopiero 27.05 więc dużo czasu, za chwilę pewnie będę robić znowu USG połówkowe na 20tyg i nie mam pojęcia gdzie iść ale do tego samego lekarza już na bank nie pójdę bo 250zl poszło a facet powiedział to samo co wiem z zwykłej wizyty .

Co do kolezanki to jestem pewna, ze wlasnie @Luisa2018 idealnie to określiła . Taki przytyk w białych rękawiczkach ... Ale co zrobię :/ muszę nałożyć jeszcze grubsza skórę i tyle ... w piatek przyszła paczka od znajomej z USA dla brata, listonosz dał ja mi bo oni są na wyjeździe i bratowa prosiła żebym otworzyła i sprawdzila czy wszystko jest ok... A tam SAME CIUSZKI CHŁOPIĘCE... takie śliczne piękne cudowne... Ale fakt paczka była troszkę zniszczona i dlatego musiałam spr przy listonoszu. Na wieczór pooogladalam sobie i poryczalam że to już posprzątane i worcilam do rzeczywistości:) ehhhh głupia jestem bo dzieci mamy zdrowe a ja buce :/

Szczypiorkowa tule mocno. Ta są skrajne emocje. Z jednej strony mamy prawo marzyć w z drugiej sami siebie karcimy w myślach bo mamy przecież zdrowe dziecko to jest coś tak cennego.... i takie skrajne emocje, od smutku po radość. Ahhhhhh....

Miłej niedzieli Wam życzę kochane :-)

A ja tylko chodzę i patrzę [emoji85] ile kto ma dzieci : ) masakra nie da się odzwyczaic od tego i widziałam przed wczoraj 3 pary z trzema córkami! gdzie wcześniej tego nie widziałam, pary z trzema chłopcami nie widziałam. hmmm
i powiem wam że przykro mi sie robi ponieważ często decydując się na 3dziecko (mając już dwójkę dzieci tej samej płci) jednak chciałoby się tej odmiany... [emoji849] kurcze czemu wszyscy nie mogą być szczęśliwi.
Jedną parę co widziałam z trzema dziewczynkami to ewidentnie ojciec tych dziewczynek był przypakowany ! więc gdzie sens gdzie logika?

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane..u nas cykl nieudany :( temp spada :( cóż nastawialam sie ze szybko sie nie uda no ale...zawsze nadzieja sie tli...
plan na nowy cykl
1. zurawit/ zurawinka/herbata zurwinowa nawet piwko zurawinowe :p
2. 2-3- dni przed owu beda staranka (ciepla kapiel pozycja itp) (tylko musze meza naklonic P )
3. ph (musze dokuipc paski i jakies zastepswto rephreshu)
4. do dnia owu 100%dieta dziew..pozniej ewentualnie piers kurczaka
5 dodatkowe suple/
chyba wszystko.....no i ponad to ide zrobic usg watroby, woreczka, i wyniki Alat Apsat....aa wlasnie ku jasnosci..jaka jest minimalna i maksymalna absytnencja na dziewczynke ?? i zalecacie jestes stosunek by oslabic plemniki i dopiero pozniej docelowy ?? czy po abstynencji od razu docelowy?? i najlepsze ph dziewczynkowe?? :( nie wiem czemu..czy za dlugi odstep, czy rzeczywiscie bylo bez owu ale teraz sie przyloze na 10000%

za wszystkie staraczki testujace i wizytujace trzymamy kciuki :) miłej niedzieli kochane

U nas zanim bedzie testowanie to masakra juz bym chciala nastepny cykl bo ten na bank nieudany. Jeja mam wrazenie ze i tak tej corki miec nie bede

reklama
Luisa2018 no właśnie! ja nic nie rozumiem. nie ma reguły więc nie ma czegoś takiego jak planowanie płci, bezsensu

Do góry