reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mi sie wydaje ze marzy się o tym czego się nie ma :D taka natura człowieka...
Ja chciałam córkę, bo pierwszego miałam synka. Moje kolezanki chciały synków, bo pierwsze miały córki :p
A mam pytanie, jak macie znajomych co mają trójke dzieci, i kombinacje kolejno SYN, CÓRKA to trzecie jakiej jest płci ? książęca para ma syn, córka, syn, i tylko tą pare "znam" co mają 3 dzieci a dwoje pierwszych syn i córka :) a jestem ciekawa jak jest u innych :p
Mi się ciagle marzy trzecie, ze względów mieszkaniowych chciałabym córke to by miała pokój z siostrą bo mniejsza będzie różnica niż między synem, a mąż chciałby syna :p oczywiście narazie nie planujemy, wstepnie za rok wrócimy do tematu i pomyślimy wtedy.

reklama
a powiedzcie mi jaki kwas foliowy bierzecie? ten zwykły syntetyczny czy w formie metylowej (folianów)? ostatnio czytałam, że nawet 50% osób moze miec mutacje MTHFR i wtedy zwykły kwas foliowy może szkodzić, bo się odkłada w organizmie. W pierwszej ciazy brałam zwykly, w drugiej na początku zwykly a potem witaminy w których było pół na pół tego kwasu. Zastanawiam się jakbysmy zdecydowali się na trzecie to jaki kwas foliowy wczesniej brać, biorąc pod uwage ze te mutacje mogą się dopiero uaktywnić z wiekiem, więc to ze mam 2 ciąże zdrowe za sobą nie musi gwarantować, że tej mutacji nie mam, bo mogę miec nie uaktywnionej.

@Kruszynka123 tak cholernie i z całego serca chciałabym żebyś napisała za te kilka godzin że lekarz się pomylił i wszytsko zabłysło BROKATEM :) :) :)
ja wiem, że nadzieja umiera ostatnia j to takie głupie wszytsko ...

Ja piewszabi drugą córkę zrobiła na króliczka - kiedy i jak chcieliśmy ot tak porostu . 3cia pociecha była skrupulatnie planowana, kupiłam chyba z 500 pasów owu i testowałam przez 5msc od 9dc co 3h i co? I siłd blada . Finalnie okazało się tak że będzie córka z teoretycznie z owu - więc nie mam siły na planowania :(

Co do mutacji genu to ostatnio mamagineklog fajny artykuł o tym wkleiła. Ja akurat biorę folian ale nie z powodu mutacji.

Kruszynka kciuki!

@Luisa2018 masz rację,bardzo fajny artykuł. Wiele wyjaśnia. Polecam te lekturę.

A u mnie...no cóż:( Temperatura spadła na pysk, brzuch zamula więc z ciąży nici tym razem. Ale to było do przewidzenia.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry