reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A ja dziś mialam wizytę gin. Dr zrobila mi tylko takie krótkie usg, bo za trzy tyg.zrobi dłuższe i głównie serce pójdzie pod lupę. Dzidzia na razie ok. Twarzy nie bylo dziś nic widać, bo się podobno ukrylo w łożysku. Wychodzi na razie jakby mniejsze o tydzień (choć raczej daty poczęcia jestem pewna, bo jakby mialo być tydzień później, to plemnik męża musiałby być jakiś mega gigant niespotykany, co by grubo ponad 7 dni przetrwał ;) )w kazdym razie gin.mówiła, by się nie martwić, dziecko jest w normie. 400 g wagi i wiekowo, bo mniejsze to tak 20 tydz.i 2-3 dni. O płci obie nawet nie wspomnialysmy i tak jest lepiej na razie. Dzidzia fika, pępowina lata (a ja już się stracham tej pępowiny). Na razie do przodu :)

Wizytę mam dopiero 27.05 więc dużo czasu, za chwilę pewnie będę robić znowu USG połówkowe na 20tyg i nie mam pojęcia gdzie iść ale do tego samego lekarza już na bank nie pójdę bo 250zl poszło a facet powiedział to samo co wiem z zwykłej wizyty .

Co do kolezanki to jestem pewna, ze wlasnie @Luisa2018 idealnie to określiła . Taki przytyk w białych rękawiczkach ... Ale co zrobię :/ muszę nałożyć jeszcze grubsza skórę i tyle ... w piatek przyszła paczka od znajomej z USA dla brata, listonosz dał ja mi bo oni są na wyjeździe i bratowa prosiła żebym otworzyła i sprawdzila czy wszystko jest ok... A tam SAME CIUSZKI CHŁOPIĘCE... takie śliczne piękne cudowne... Ale fakt paczka była troszkę zniszczona i dlatego musiałam spr przy listonoszu. Na wieczór pooogladalam sobie i poryczalam że to już posprzątane i worcilam do rzeczywistości:) ehhhh głupia jestem bo dzieci mamy zdrowe a ja buce :/

Szczypiorkowa tule mocno. Ta są skrajne emocje. Z jednej strony mamy prawo marzyć w z drugiej sami siebie karcimy w myślach bo mamy przecież zdrowe dziecko to jest coś tak cennego.... i takie skrajne emocje, od smutku po radość. Ahhhhhh....

Miłej niedzieli Wam życzę kochane :-)

A ja tylko chodzę i patrzę [emoji85] ile kto ma dzieci : ) masakra nie da się odzwyczaic od tego i widziałam przed wczoraj 3 pary z trzema córkami! gdzie wcześniej tego nie widziałam, pary z trzema chłopcami nie widziałam. hmmm
i powiem wam że przykro mi sie robi ponieważ często decydując się na 3dziecko (mając już dwójkę dzieci tej samej płci) jednak chciałoby się tej odmiany... [emoji849] kurcze czemu wszyscy nie mogą być szczęśliwi.
Jedną parę co widziałam z trzema dziewczynkami to ewidentnie ojciec tych dziewczynek był przypakowany ! więc gdzie sens gdzie logika?

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane..u nas cykl nieudany :( temp spada :( cóż nastawialam sie ze szybko sie nie uda no ale...zawsze nadzieja sie tli...
plan na nowy cykl
1. zurawit/ zurawinka/herbata zurwinowa nawet piwko zurawinowe :p
2. 2-3- dni przed owu beda staranka (ciepla kapiel pozycja itp) (tylko musze meza naklonic P )
3. ph (musze dokuipc paski i jakies zastepswto rephreshu)
4. do dnia owu 100%dieta dziew..pozniej ewentualnie piers kurczaka
5 dodatkowe suple/
chyba wszystko.....no i ponad to ide zrobic usg watroby, woreczka, i wyniki Alat Apsat....aa wlasnie ku jasnosci..jaka jest minimalna i maksymalna absytnencja na dziewczynke ?? i zalecacie jestes stosunek by oslabic plemniki i dopiero pozniej docelowy ?? czy po abstynencji od razu docelowy?? i najlepsze ph dziewczynkowe?? :( nie wiem czemu..czy za dlugi odstep, czy rzeczywiscie bylo bez owu ale teraz sie przyloze na 10000%

za wszystkie staraczki testujace i wizytujace trzymamy kciuki :) miłej niedzieli kochane

U nas zanim bedzie testowanie to masakra juz bym chciala nastepny cykl bo ten na bank nieudany. Jeja mam wrazenie ze i tak tej corki miec nie bede

reklama
Luisa2018 no właśnie! ja nic nie rozumiem. nie ma reguły więc nie ma czegoś takiego jak planowanie płci, bezsensu

Do góry