reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Dziewczyny ja jak zwykle na bieżąco ale się nie udzielam bo kwiecień to dla mnie miesiąc przygotowań a starania będą chyba od czerwca.
@Imama kilka razy wracałam do twoich zdjęć. Jakbym tak wyglądała to co roku jestem w ciąży. Jakim prawem możesz być tak zgrabna aż nie przystoi @8Ania8 kwas foliowy wszystkie łykamy. O Rtg jąder nie bylo pisane. Nie jest to metoda stosowana. Imama pisała ze mąż miał w takcie staran ze względów zdrowotnych. A śniadania to kwestia indywidualna. Tez ostatnio słyszałam ze nie ma przymusu 5 posiłków dziennie. Śniadania do 30 min od wstania. Odchodzi się od tego. Każdy ma inny organizm. Dużo by pisać na ten temat. @gorligorligor masz super podejście. Ja sama mam córkę i syna. Ale wyobraź sobie ze czasami mnie przykrości spotykają od ludzi którzy maja np same córki. No są „lepsi” ode mnie. Wydaje mi się ze największym problemem jest nastawienie innych i komentarze. A my możemy coś zrobić w kierunku płci ale 100% wpływu nie mamy.
Ostatnio analizuje swoje starania i wasze. Mnie najbardziej przekonuje metoda króliczków. Sama taka zastosowałam. Udało się.
@Imama jeszcze jedno pytanie. Możesz napisać ile przytyłaś? Dla mnie to niepojęte ze tak pięknie można w ciąży wyglądać
To przepraszam z tym RTG, ale przeglądałam pobieżnie i zrozumiałam, że to jedna z metod. Nie pisałam o przymusie 5 posiłków. Tylko że długie przerwy spowodują paradoksalnie wyższy poziom cukru we krwi niż jego obniżenie.

reklama
@8Ania8 a możesz napisać jak utrzymać niski poziom glukozy we krwi ? Rozumiem ze chodzi o jakieś produkty ?
Stosując dietę o niskim IG ( indeks glikemiczny). Trzeba poczytać w internecie jakie produkty, bo jest ich mnóstwo, generalnie dużo błonnika, warzyw, owoce w ograniczonej ilości (szczególnie banany i winogrona ograniczyć), razowe pieczywo i makarony, kasze gruboziarniste.

Stosując dietę o niskim IG ( indeks glikemiczny). Trzeba poczytać w internecie jakie produkty, bo jest ich mnóstwo, generalnie dużo błonnika, warzyw, owoce w ograniczonej ilości (szczególnie banany i winogrona ograniczyć), razowe pieczywo i makarony, kasze gruboziarniste.
Dzięki !!! Ja właśnie nie trzymam się czasu od wstania. Najwcześniej jem śniadanie 1,5 godziny od wstania albo do 2 godzin. Ale właśnie razowe pieczywo i jestem super syta na kilka godzin.

Hehe dzięki dziewczyny za miłe słowa [emoji7] dobry fotograf z każdej zrobi miss. Polecam taka sesje na pamiątkę
Szczypiorkowa Ty to jestem udana [emoji23][emoji8]
Naomi ja przytyłam teraz 14 kg ale z drugim synem 20. Muszę się bardzo pilnować bo mam straszne skłonności do tycia. Całe życie na diecie
Gorligor mój mąż przy drugim synu do porodu wierzył ze siusiak zniknie. A teraz już się pogodził w sumie odrazu.
Leeleth przy wielowodziu to byś musiała tylko wcześniej iść na zdjęcia. Bo wiem jak znajoma chuda strasznie a brzuch ogromny już w 20 tc. Ale każda z nas zawsze na początku czeka aż będzie już coś widać. Ja tam lubię duże brzuszki [emoji173]️
Ania8 każda z nas bierze/brała kwas ale nie mega dawki.
Mój mąż miał rendgen to prawda ale jakoś mamy zdrowego syna. I taki plemnik nie powienien się dostać do jajeczka (uszkodzony) a niestety ja 3 mieisecy to nie chciałam czekać. Dużo rzeczy uszkadza i gdyby człowiek się przejmował nigdy nie byłby „odpowiedni” czas na ciąże. Ale wiadomo ja specjalnie mu tych jąder nie naświetlanym tylko miał kamienie na nerkach i mu wchodziły stad tomografia.
Bardziej przejmowałabym się metodami z zagranicznych stron czyli mega dawki różnych supeemyow. A ja osobiście zawsze czytam przed co bezpieczne wiec naprawdę wątpię żeby coś co sama stosowałam było by niebezpieczne.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gorligorligor mam nadzieję że powiesz 'a nie mówiłam!' :)
Imama piękne zdjecia, synuś będzie mial super pamiątkę.
8Ania8 widać że czytałaś pobieżnie wątek, lepiej upewnij się 3x zanim coś napiszesz.
Naomi_24 Nikt nie jest lepszy ani gorsi że ma lub nie same córki synów czy parki.
Jaka metoda splodzilas syna?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Imama teraz zobaczyłam zdjęcia. Cudowne. Piękne delikatne. Zazdroszczę!

Ugh ja tez mam skłonności do tycia. I tez z tych co całe życie na diecie niestety. Co se schudnę to se przytyje ;) muszę się pilnować....

Tyle dobrego ze przez te starania zrobiłam sobie dietę MZ + ćwiczę to chudnę ;)
Jakbym zaszła w ciąże z moja poprzednia waga to slaboooo

reklama
Gorligorligor mam nadzieję że powiesz 'a nie mówiłam!' :)
Imama piękne zdjecia, synuś będzie mial super pamiątkę.
8Ania8 widać że czytałaś pobieżnie wątek, lepiej upewnij się 3x zanim coś napiszesz.
Naomi_24 Nikt nie jest lepszy ani gorsi że ma lub nie same córki synów czy parki.
Jaka metoda splodzilas syna?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Nie napisałam nic personalnie i napisałam z góry, żeby nikt nie traktował tego osobiście , tylko aby ostrzec na przyszłość. Wypowiedziałam się na tematy, na które mam wiedzę, na inne się nie wypowiadam. Do każdego należy decyzja czy skorzysta czy nie.

Do góry