reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Dziewczyny ja jak zwykle na bieżąco ale się nie udzielam bo kwiecień to dla mnie miesiąc przygotowań a starania będą chyba od czerwca.
@Imama kilka razy wracałam do twoich zdjęć. Jakbym tak wyglądała to co roku jestem w ciąży. Jakim prawem możesz być tak zgrabna aż nie przystoi @8Ania8 kwas foliowy wszystkie łykamy. O Rtg jąder nie bylo pisane. Nie jest to metoda stosowana. Imama pisała ze mąż miał w takcie staran ze względów zdrowotnych. A śniadania to kwestia indywidualna. Tez ostatnio słyszałam ze nie ma przymusu 5 posiłków dziennie. Śniadania do 30 min od wstania. Odchodzi się od tego. Każdy ma inny organizm. Dużo by pisać na ten temat. @gorligorligor masz super podejście. Ja sama mam córkę i syna. Ale wyobraź sobie ze czasami mnie przykrości spotykają od ludzi którzy maja np same córki. No są „lepsi” ode mnie. Wydaje mi się ze największym problemem jest nastawienie innych i komentarze. A my możemy coś zrobić w kierunku płci ale 100% wpływu nie mamy.
Ostatnio analizuje swoje starania i wasze. Mnie najbardziej przekonuje metoda króliczków. Sama taka zastosowałam. Udało się.
@Imama jeszcze jedno pytanie. Możesz napisać ile przytyłaś? Dla mnie to niepojęte ze tak pięknie można w ciąży wyglądać
To przepraszam z tym RTG, ale przeglądałam pobieżnie i zrozumiałam, że to jedna z metod. Nie pisałam o przymusie 5 posiłków. Tylko że długie przerwy spowodują paradoksalnie wyższy poziom cukru we krwi niż jego obniżenie.

reklama
@8Ania8 a możesz napisać jak utrzymać niski poziom glukozy we krwi ? Rozumiem ze chodzi o jakieś produkty ?
Stosując dietę o niskim IG ( indeks glikemiczny). Trzeba poczytać w internecie jakie produkty, bo jest ich mnóstwo, generalnie dużo błonnika, warzyw, owoce w ograniczonej ilości (szczególnie banany i winogrona ograniczyć), razowe pieczywo i makarony, kasze gruboziarniste.

Stosując dietę o niskim IG ( indeks glikemiczny). Trzeba poczytać w internecie jakie produkty, bo jest ich mnóstwo, generalnie dużo błonnika, warzyw, owoce w ograniczonej ilości (szczególnie banany i winogrona ograniczyć), razowe pieczywo i makarony, kasze gruboziarniste.
Dzięki !!! Ja właśnie nie trzymam się czasu od wstania. Najwcześniej jem śniadanie 1,5 godziny od wstania albo do 2 godzin. Ale właśnie razowe pieczywo i jestem super syta na kilka godzin.

Hehe dzięki dziewczyny za miłe słowa [emoji7] dobry fotograf z każdej zrobi miss. Polecam taka sesje na pamiątkę
Szczypiorkowa Ty to jestem udana [emoji23][emoji8]
Naomi ja przytyłam teraz 14 kg ale z drugim synem 20. Muszę się bardzo pilnować bo mam straszne skłonności do tycia. Całe życie na diecie
Gorligor mój mąż przy drugim synu do porodu wierzył ze siusiak zniknie. A teraz już się pogodził w sumie odrazu.
Leeleth przy wielowodziu to byś musiała tylko wcześniej iść na zdjęcia. Bo wiem jak znajoma chuda strasznie a brzuch ogromny już w 20 tc. Ale każda z nas zawsze na początku czeka aż będzie już coś widać. Ja tam lubię duże brzuszki [emoji173]️
Ania8 każda z nas bierze/brała kwas ale nie mega dawki.
Mój mąż miał rendgen to prawda ale jakoś mamy zdrowego syna. I taki plemnik nie powienien się dostać do jajeczka (uszkodzony) a niestety ja 3 mieisecy to nie chciałam czekać. Dużo rzeczy uszkadza i gdyby człowiek się przejmował nigdy nie byłby „odpowiedni” czas na ciąże. Ale wiadomo ja specjalnie mu tych jąder nie naświetlanym tylko miał kamienie na nerkach i mu wchodziły stad tomografia.
Bardziej przejmowałabym się metodami z zagranicznych stron czyli mega dawki różnych supeemyow. A ja osobiście zawsze czytam przed co bezpieczne wiec naprawdę wątpię żeby coś co sama stosowałam było by niebezpieczne.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gorligorligor mam nadzieję że powiesz 'a nie mówiłam!' :)
Imama piękne zdjecia, synuś będzie mial super pamiątkę.
8Ania8 widać że czytałaś pobieżnie wątek, lepiej upewnij się 3x zanim coś napiszesz.
Naomi_24 Nikt nie jest lepszy ani gorsi że ma lub nie same córki synów czy parki.
Jaka metoda splodzilas syna?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Imama teraz zobaczyłam zdjęcia. Cudowne. Piękne delikatne. Zazdroszczę!

Ugh ja tez mam skłonności do tycia. I tez z tych co całe życie na diecie niestety. Co se schudnę to se przytyje ;) muszę się pilnować....

Tyle dobrego ze przez te starania zrobiłam sobie dietę MZ + ćwiczę to chudnę ;)
Jakbym zaszła w ciąże z moja poprzednia waga to slaboooo

reklama
Gorligorligor mam nadzieję że powiesz 'a nie mówiłam!' :)
Imama piękne zdjecia, synuś będzie mial super pamiątkę.
8Ania8 widać że czytałaś pobieżnie wątek, lepiej upewnij się 3x zanim coś napiszesz.
Naomi_24 Nikt nie jest lepszy ani gorsi że ma lub nie same córki synów czy parki.
Jaka metoda splodzilas syna?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Nie napisałam nic personalnie i napisałam z góry, żeby nikt nie traktował tego osobiście , tylko aby ostrzec na przyszłość. Wypowiedziałam się na tematy, na które mam wiedzę, na inne się nie wypowiadam. Do każdego należy decyzja czy skorzysta czy nie.

Do góry