reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U mnie ten skok wychodzi nawet w dzień. Ten miesiąc tak miałam że obojętnie o której godzinie mierzylam to po owu miałam zawsze ponad 37 a teraz na @ spadło mi z powrotem na 36 i 6 albo 7

reklama
A kinga_z1 weź olej tą wróżkę, żadna z niej wróżka raczej kobieta która myśli że umie stawiać tarota. Prawdziwą wróżką moim zdaniem była kobieta od Imama. Może pojedziemy do niej? : )
Imama "z czego" ona cię wywróżyla 3synkow?
Piękne ciuszki :)
Jak każda coś pokazuje to i ja też!
To kupiłam mojej małej [emoji57] bo niby dlaczego dziewczynka nie może mieć takiego ubranka [emoji7]
1517747108-80b537cab07e46d7-aaaaaa.jpeg

@leeleeth moze maz ma ejakulatu mniej i problemy ze skonczeniem, bo go za mocno molestujesz hihi nie no zart. ;)
ja chcialam tylko slowko, bo nie wiem kiedy bede mogla wejsc i zobaczyc czy sie udalo wam, wiec trzymam ksiukasy za pozytywne testy mocnooo!
No i @Mikallo angelisia zycze szybkich i lekkich porodow :)
A wy trzymajcie za mnie, ale we wtorek, bo jutro jade obezjec szpital i pogadac z anestezjologiem i na jakies badanko i nie wiem czy nie zostane juz, mam stresa tesciowa zostaje z najmlodszym mam nadzieje, ze da rade sobie, boje sie i nie wiem co jeszcze tam sie ze mna dzieje, bo domownicy obrywaja warcze i warcze :shocked2: ehhh milego dnia i tygodnia :)

Ja wam zazdroszczę że czujecie bóle owulacyjne, ja nie czuję nic... Nakupiłam testów owulacyjnych i bede się w lutym ostro testować tak żeby się wstrzelić w tego chlopaka. W styczniu przy testowaniu niby był skok hormonu 28 stycznia ale objawów potem żadnych a dopiero dziś coś czuję że jakiś sluz się produkuje...
Nie mam co miesiąc tl w takim samym stopniu natezonego śluzu a dodatkowo jestem po poronieniu 3 miesiące temu i nie wiem czy to nie ma jakiegoś wpływu na to wszystko.
Jak teraz się nie uda z chłopcem to już więcej szans nie będzie i też stresuje się tym i na końcu głowy mam że jednak się nie uda że tylko dziewczynki nam pisane, chyba po tym poronieniu się tak nakręciłam a nawet nie mam komu o tym powiedzieć. Dobrze że znalazłam to forum bo widzę że nie tylko ja mam taki stan umysłu i obawy.
Temperatury nigdy nie mierzylam powiedzcie mi czy tylko ta mierzona dopochwowo jest miarodajna czy z ust albo pod pachy też będzie ok?

@kura33 ja również pow że ten cykl max następny i koniec, mam dwie córki marzę o 3cim dziecku płci męskiej. Niestety u mnie sytuacja wygląda tak, że albo teraz albo wcale. Z różnych względów później muszę wracać do pracy na min 4 lata, później będę już 35tka i w tym wieku już nie chciałabym mieć dzieci. Poprostu zawsze sobie mówiłam że dzieci będę mieć do ok 30stki i tyle :)takie osobiste postanowienie...

Dziewczyny jak wczoraj się modliłam do św Rity (od spraw trudnych o beznadziejnych, u nas oczywiście to ta trudna). To jakoś tak mi się lżej zrobiło, wiem że sporo w tym autosugestii i odrazu mówię że nie chcialabym nikogo urazić bo wiadomo, że wiara to rzecz indywiualna ale pomyślałam, że może i któraś z Was miałaby ochotę się do niej pomodlić a do dnia dzisiejszego jej nie znala:) nie ukrywam, że do tej pory modląc się do niej tak z całej siebie pomagała w sprawach na które nie miałam totalnie wpływu oraz takich które wydawały się już być przesadzone a ułożyło się po naszej myśli... Głęboko wierzę, że i teraz się uda :)

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Luisa, jak sprawdzałam na GD to lukrecja ma spory procent córek, a zwłaszcza z połączeniem OLE. Kurczę, mówisz ze z lukrecja nie daliście radę? Długo mąż brał?
Imama, ale piękna wyprawka. Mówisz masz rozmiar 50-moi synowie byli mali cos OK.52 cm, te u ranka 50 są wtedy akurat. Niestety teoria się potwierdza, dziewczynke trudniej zrobić niż chłopców.
Szczypiorkowa, ja zatestuje może nawet i w sobotę bo jeśli tak jak Miciurka twierdzi ze ov była w 15 dc to wtedy będę miała 10dpo.
Kredkaczarna, mamy podobne suple, chociaż jakiś czas temu zrezygnowałam z mg i ca. Mam jeszcze saw palmetto. Ze śluzem nie podpowiem, bo sama się już mocno motam tym bardziej ze mam go stosunkowo mało. Już mam 3 cykl z vitexem i myśle ze on tak mnie wysuszył .
Ana, trzymam kciuki za poród. Nie przejmuj się, teściowa da sobie radę. Staraj się teraz skupić na sobie i córeczce.
Kura33, ja mierze temp pod językiem. Niby mam babycompa ale wykresy nie zawsze mi dobre wychodzą, nie wiem może moje cykle są dziwne.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@szczypiorkowa12345 ja sie modlilam do Sw Rity jakies trzy lata temu, gdy moja mama ciezko zachorowała lekarze nie dawali wiekszych szans miała bardzo powazną operację prosząć o jej zdrowie poczułam sie dziwnie w sensie pozytywnym tak jakby mi sie serce otworzyło i wlewało cos do srodka ciepło takie uczucie piekne, wtedy pierwszy raz ja poznałam ;) moze sie wydawac to komus smieszne ale ja Ciebie rozumiem :)

reklama
Kinga możesz zwiększyć sobie spokojnie dawkę kwasu. Moim zdaniem jest on neutralny. Porostu powinno się go brać i tyle. Zalecają 800 mg wiec tyle brałam nie ze względu na córkę
Idzie się wykończyć takim myśleniem, a kalendarze to bujda, naprawdę! Ja powinnam mieć syna i dwie córki z tego co Ty dodawałas kiedyś. Wiec naprawdę chyba ostatnecznie bym na to patrzyła. U Ciebie to był przypadek.
Podobno „wróżki” dwojako mogą czytać karty tarota bądź wróżby w ręki.
Moja na początku jak popatrzyła na rękę moja- pod kciukiem to pokazała mi trzy kreski. I mówi ze będę mieć trójkę dzieci. Co do płci to później patrzyła na palec wskazujący również na linie i były tez trzy. Pierwsza krótka a dwie dłuższe i pyta czy pierwsza córka a teraz syn? Mówię ze nie ze dwóch synów. A ona do mnie to może trzecia będzie córka albo syn jest taki delikatny ze się „objawia” jako corka. No z jednej str taki jest dość wrażliwy. I właśnie ona mówi ze czasem ciężko określić płeć bo to może wskazywać na charakter, cechy osobowości.
Na końcu jak rozłożyła tarota to wyszedł tam bocian itd i mówi mi „o teraz dobrze widzę będzie trzeci....” i nie dokończyła. Ja nie pytałam bo się wkurwilam Hahah

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry