reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Szczypiorkowa ja za moja „córkę” odmówiłam już nowennę pompejańską- bardzo ciężko bo długa- w sumie chyba Gorligor i Marzycielka o niej pisały wiec postanowiłam spróbować. Modliłam się o zmianę ‍♀️ wiem głupie. Ale z drugiej str dało mi to wewnętrzny spokój i nie przejmowanie się tak tym wszystkim.
Teraz od tygodnia właśnie jest św Rita bo to lekka modlitwa. I tak zamierzam do porodu bo czasem ciężko mi z moimi myślami a raczej żalami. Dlaczego mi nie jest dane itd. Ze to ostatnie dziecko- wiem to i poprostu muszę jakoś psychicznie funkcjonować.
Kitqa czytałam ostatnio blog takiej dziewczyny która pisała własnej o stracie i pochowaniu swojej „córki” ale w przenośni marzeń. Ze od zawsze o niej marzyła i zdała sobie sprawdzę po trzecim dziecku ze te marzenie się nigdy nie spełni i ze musi „przejść żałobę”. Chyba zrozumieją to właśnie osoby które musza się z tym pogodzić

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@ana zerknij na priv.

Lele, Tak, przed córką byłam w ciąży z synkiem. W 15tyg przestało nic mu serduszko... bardzo to przeżyłam, należałam do stowarzyszenia matek po poronieniach i tam dziewczyny miały podejście że dziecko nie umarło tylko przełożyło datę porodu. Mocno w to wierzyłam. Potem zaszłam w ciążę już planowana na chłopca bo "chciałam go odzyskac" a okazało się że to dziewczynka. Bardzo mi brakuje tego synka. Byłam taka szczęśliwa jak się dowiedziałam że ma synka bo u nas w rodzinach babiniec. Kocham moja córkę ale brak mi Go... chyba nie zaznam spokoju do końca życia... A ostatnio mam ciężki okres bo miałby już 2 latka a to planowanie to strasznie mi miesza że na bank się nie uda.

Kitqa wiem że u Ciebie się myliła ale jakoś głęboko to we mnie wroslo co powiedziała...
Kitqa, moja Niunia chodziła tylko w samochody bo takie nakupilam wariatka jak się dowiedziałam o synku...

Dzięki o tej Ricie, na pewno się pomodle do niej. Ja akurat jestem wierząca i chętnie dodatkowa święta która może mnie wspomoże...

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Luisa- możesz wszystko kupić na allegro , mój bierze Olive leaf extract , lukrecje i szyszki, OLE u nas ma 500mg , lukrecja 425mg bodajże a szyszki nawet nie pamiętam takie brązowo zielone opakowanie pokaże Ci na allegro :), mąż to powinien brać od okresu do twojej owulacji później przerwa i znowu , i 6 mies tak można . Zwróć uwagę na skład ile.ma mg właściwego produktu w sobie, my mamy formy swanson OLE napewno ale nie wiem.czy szyszki też nie czasem, Lukrecja nie każda się nadaje kup największą Licorice root bo niby jest jeszcze jakiś rodzaj DH czy tam DG czy coś podobnego, i ona nie ma juz tego produktu w sobie o który faktycznie nam chodzi.

Mój mąż bierze tak : 2 tabl szyszki , 2 tabl lukrecja , i 1 tabl OLE, a ż 2 -3 dni przed owu mu już daje 2 tabl .OLE ,
(Widze że Gosica już pokazala.linki) :)

Gosica - no 15-16 była owulacja napewno :), nie wiem o której mierzysz i tak trochę nieczytelny ten wykres wszystko zlane że sobą ,zobacz mój sobie :) , odinstaluj te apke i zainstaluj sobiw "femometer" o wiele lepsza ta premom cały czas mi bluetooth właczala i mnie to denerwowalo bo bateria szła jak szalona , ja robiłam też 2 różne marki testów to użyłam po 20 z każdego Wow, ale tylko w pace foto robiłam jednej marki dla porównania ,

A ja mam odwrotnie im dłużej myślę o 3 dziecku tym bardziej się wycofuje i mi się nie chce i zmieniam zdanie [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Imama- jaką słodka wyprawka [emoji7], w ogóle byłam ostatnio w Tesco i sliczniejsze ubranka były dla chłopców [emoji23][emoji4] tylko właśnie takich maluszków mega [emoji7]

A Gosica mój wykres nie dodałam wyżej [emoji23]
1517751833-8471f2f8ee2f06c4-aaaaaa.png

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Imama od razu sprawdziłam swoją dlon ale nic na niej nie widzę :/ dlatego jestem pod wrażeniem że niektóre osoby coś potrafią 'zibaczyc'
Mogła fajnie wycisza, uspokaja i daje nadzieję. Sama się modlilam do Maryi mam taką fajna krótka modlitwę do niej. A mała Ritke mamy w rodzinie która urodziła się w 30tc! Było z nią ciężko ale wyszła z tego i dziś jest wesoła 3,5latka :)
A ja mam nawet brak poświęconą bransoletkę prosto z Włoch z płatkiem róży św Rity j z jej wizerunkiem w habjcje, która długo długo nosiłam, ale nic nie dało...
1517751994-0fa983f5cfda9c85-aaaaaa.jpeg

Miciurka, tak czy inaczej zadzialalismy w 15dc, wiec na pewno nie było za późno itd. Dzięki za wykres, mój rzeczywiście mało czytelny. Może tez przez te choroby które mnie trzymały na początku cyklu.
Spróbuje sobie przetestować femometer

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ehhh ja wiem, że modlitwa to nie taki wyznacznik - ale naprawdę nie mamy nic do stracenia :)
Ja nadal będę głęboko wierzyc że się udało, ciąża będzie i mało tego że sama ciąża a będzie Igor [emoji16] jeśli nie... Myślę że również będę musiała przejść swoistą żałobę :( bo ja naprawdę tak cholernie mocno w to wierzę...

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)

Szczypiorkowa to przybijamy piątkę u mnie ten rok ostatni na dziecko też z różnych powodow także trzecie i ostatnie że względów medycznych.

Kinga ja nie sprawdzałam płci mojego poronionego dziecka ale całym sercem czułam że to chłopiec , nie chciałam wiedzieć bo chyba by mi serce pękło poroniłam w 10tc

Ostatnia edycja:
reklama
Pytanie. Jeśli biorę kwas foliowy ale na opakowaniu jest 400ug to mam brać dwie tabletki ? Bo w opisie jest że jedna dziennie. A tu macie w tych radach że powinno się brać 800 na dziewczynkę.
1517741512-743bef5d7e837f34-aaaaaa.jpeg

Ja biore 800mg w jednej tabletce wiec spokojniemożesz brać dwie, n chłopca dawki są ponoć wyższe do 1600-2000, ale pewności nie mam. Jeśli cos jest choćby w przybliżeniu chłopczykowe to szerokim łukiem omijam [emoji6]

Imama od razu sprawdziłam swoją dlon ale nic na niej nie widzę :/ dlatego jestem pod wrażeniem że niektóre osoby coś potrafią 'zibaczyc'
Mogła fajnie wycisza, uspokaja i daje nadzieję. Sama się modlilam do Maryi mam taką fajna krótka modlitwę do niej. A mała Ritke mamy w rodzinie która urodziła się w 30tc! Było z nią ciężko ale wyszła z tego i dziś jest wesoła 3,5latka :)
A ja mam nawet brak poświęconą bransoletkę prosto z Włoch z płatkiem róży św Rity j z jej wizerunkiem w habjcje, która długo długo nosiłam, ale nic nie dało...
1517751994-0fa983f5cfda9c85-aaaaaa.jpeg

Kinga_z1 teraz bardziej rozumiem Twoja sytuacje. Bardzo mnie poruszyła Twoja historia [emoji24]
Co do wróżki bym sie wogole nie przejęła, bo one czasem piszą to co chcesz usłyszeć. A czasem poprostu strzelają. Nadal masz 50% szansy jak każda z nas.
Czy jesteś pewna, że przeżyłaś żałobę po synku i pozwoliłaś Mu odejść? To dziecko które ma przyjść musi mieć swoje miejsce w Twoim sercu.

Co do mocy modlitwy, tak jak dziewczyny piszą, można sie modlić i prosić o dziecko danej płci, ale przyjąć wolę bożą jako wyznacznik, że to w rezultacie będzie dla nas lepsze. U mnie nawet adopcyjnie nie udało sie mieć córki, wiec to dopiero hardcore [emoji57][emoji17]
Wiecie jak nie wyszło z adopcja dziewczynki to szalałam. Byłam taka wściekła na los, na Boga nawet na tych głupich ludzi, którym sie bez problemu same córki rodzą, jak ja ryczalam... No dramat był, i nagle ciaza[emoji55]
Wszystkie objawy wskazywały na dziewczynkę, nawet gin mówi, że nie jest pewien ale chyba dziewczynka i to dość długo, chyba do połowy ciąży nie wiedziałam i łudziłam sie ale w sercu czułam chłopczyka. Wiadomość o chłopcu przyjęłam spokojnie ale i tak ze dwa dni przepłakałam z żalu, ( rozumiem Cię @Imama bardzo, bo wiem co ja będę w takiej sytuacji czuła i strasznie serce mnie boli, że Tobie akurat sie nie udało [emoji17])

Ze starankami zwlekalabym dopóki nie miałabym pewności, że dziecko jeste tym wszystkim najważniejsze. Dopiero potem ta płeć [emoji6]dla siebie i dla dziecka
U mnie taki harmider, że mam szczera nadzieje, ze moja wypowiedz jest spójna, logiczna i za wiecie o co mi chodzi [emoji23][emoji6][emoji85]

atdc9vvjktz16vlw.png

Do góry