reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Na poprawę jakości plemniorow i dziewczynkowe to chyba b complex ? Tak pisało n gd przynajmniej swojego czasu ale @Imama lepiej niech sie wypowie [emoji23]

@Imama pokazuj nam swoją wyprawkę [emoji7]

@Luisa ja mam pięciu chłopaków i ostatni ma 5 miesięcy [emoji23]
Ostatnio mam kryzys i mocno zastanawiam sie czy dobrze robię planując kolejne dziecko? Tak chyba każda ma [emoji6]

@szczypiorkowa to widzę głębsze filozofie sie wyłaniają [emoji23][emoji23][emoji23]
Z tym ding ding ding to nieźle aż w myślach zobaczyłam

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Leeleth należy ci się ta szóstka w totka czyli szósta córcia :)

A wczesniej wdrazalas jakiś plan działania czy na żywioł i dopiero teraz planujesz?

@Luisa ja poznałam wątek jak już zaszłam w ciąże z ostatnim. I tak siedziałam pilnie czytając i spisując wszystkie wskazówki, po porodzie włączyłam dietę, i suple i czekałam na @ nigdy wczesniej nie planowałam płci ani nie robiłam nic co mogło by wpłynąć na nią. [emoji23]No i teraz miał byc pierwszy cykl starankowy, No i chyba spartolilam [emoji85]
Z wykresu wychodzi, że może trafiłam 2/3 dni przed czyli bdm jak planowałam ale nie jestem przekonana. Boje sie, że znowu trafie 5> dni przed i znów będzie chłopczyk [emoji23]
No nic oby zadziałały lukrecja i ole. [emoji1320]

Co do Lukrecji to bardzo osłabia, u mojego męża bardzo sie zmieniło. W sensie ma dużo mniej ejekulatu [emoji854] i problemy ze skończeniem
Wczesniej tego tego nie było wiec tak łącze, natomiast ole to chyba w waszym przypadku tylko na plus, wzmacnia plemniory w szczególności xx także brać i nie gadac, szyszki mój bierze 2tabsy na dobę. I pijemy herbatki malinowe, wczesniej miała byc konkretnie z liści malin ale teraz są nie polecane wiec tylko same owocowe [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Lele, ja za miesiąc zobaczę jak się ma tsh jeśli ok to plan był do wczoraj taki że zadziałamy.
Niestety od wczoraj cały zapał mi minął. Ja wiem że ten synek nie jest mi pisany i tyle. Czuje to. To jest taka intuicja że nie mogę się jej wyzbyć. Poza tym wiem że nie każdemu się sprawdza ale zaczęłam analizować chiński kalendarz w różnych przypadkach- ba! Sprawdzam nawet osoby sławne czy im się zgadza. Właściwie w prawie każdym przypadku tak a takie "parametry" jak ja w tym wieku ma kilka osób i każda w rezultacie ma córkę. Także chyba musi coś w tym jednak być nie ma takich zbiegów okoliczności. Do tego pamiętam cały czas wróżbę tej wróżki od Kitqi która powiedziała że urodze jeszcze córkę. Już po prostu nie mam sił na to bo wydaje mi się że żadne strategie tu nie mają nic do rzeczy tylko chiński kalendarz i cokolwiek nie zrobię to i tak wyjdzie córka... [emoji17]

Imama a Wit.D jak mąż bierze to zle? Ja zostałam przy wiesiolku i kwasie foliowym. Kupię jeszcze ten żel pre-seed, Miciurka Ty pisałaś że są przypadki dziewczynek mimo jego zastosowania? Naprawdę tak pragnę mojego chłopczyka.... odzyskac go tylko chce nic więcej...

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Leleeth Ciekawe czy z tym Ole to prawda.... :) ale myśle ze tak :)

No lukrecję mąż brał jak staraliśmy się o syna nr 2 i długo nam nie wychodziło aż zrezygnowałam ze wszystkich suplementów to dopiero udało się paru msc od odstawieniu supli masakraaaaa

Leeleth u Ciebie musi być córka! Ja w to wierze Ty ZreztA tez hehe
Wit B6 z tego co wiem to na podniesienie progesteronu była stosowana. A ze B witaminy powinny być razem wiec dlatego bierze się kompleks tych witamin.
Ale każda musi pod siebie dostosować tak naprawdę. Warto poczytać więcej. Dużo na ten temat na necie już jest.
Tu cześć mojej wyprawki:
1517738014-b457536401b04ebc-aaaaaa.jpeg

Malusie bo na roz 50 [emoji170] i mam nawet rajstopki jakby jednak córka była Hahah nie No żart ale śliczne są te pandy wiec musiałam kupić!
Kinga wiesz co z tymi suplementami to tez jest tak ze jak człowiek ma niedobór jakiegoś minerału to jednak powinien mimo wszystko brać i nie przejmować się kompletnie planowaniem. Bo różnica niedobór a branie jak się ma normy i na zwiększenie tego.
I nie poddawaj się. Na kwietniowkach z GD wszystkie co chciały mieć chłopczyki i ich planowały to maja chłopców! A z dziewczynkami u nas było ciężko na wątku niestety.
A wrozka Kitqi przecież mówiła ze syn u niej a córeczkę ma. Wiec może na odwrót wróży [emoji23][emoji6]

reklama
Do góry