reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica - umknal mi twoj wczesniwjszy post my działamy 2-3 dni przed owu i ewentualnie dobije o+12 jak bede pewna ze dobrze wymierze - testy zaczne robic od jutra 9 dc, bo myślę że chyba szybciej będę miała owulacje , planuje 26 iść do ginka podejrzeć co i jak - ps. Ja też od razu robię j&d w sumie [emoji23] jakoś naturalnie mi to wychodzi że lecę od razu dalej hahah [emoji23],

Leeleeth- jestem zaraz za Tobą 2 dni do tyłu hehe , a kiedy się spodziewasz owulacji ? Jak u Ciebie po lacto? Ph wygląda ? Uważaj z tym bo niektórym on ph podnosi ! Trzeba mierzyć kontrolować ! Z j&d bym zrobiła 8 min po , I mąż gorąca kąpiel jakoś godzinkę dwie przed, Ja jeszcze robię zmianę materiału tylko myślę czy 24 h przed staraniami czy troszkę bliżej tych starań właściwych ,

Kredka czarna - j&d to jest określenie tego że po seksie wstajesz i zawartość wylatuje ;)

Replens jest taki że obniza ph i ile dasz tyle.ci obnizy a rephresh jest taki że trzyma ph nisko 4 i reguluje jeśli masz za wysokie obnizy a jeśli za niskie podwyzy do 4 - taka mniej więcej jest między nimi różnica ja chcialam.rephresh ale u mnie też go nie ma, to chociaż replens kupiłam i mi ładnie trzyma na niskim poziomie

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Miciurka próbowałabym napewno! Nie wymiękaj hehe. Za dużo robisz i supelemnty itd. Do tego jednak chcesz się zakwaszac, j&d i 3 dni przed owu wiec może i tak się nie udać wiec próbuj! Ja trzymam kciuki za złoty strzał.
Gosica tak, j&d niektóre robią od razu ale większość i zalecenia są 5-15 min powyżej już to nie jest j&d. Ja to zawsze po paru sekundach i zawsze ciąża- naprawdę plodnosc poziom wysoki!
Szzzypiorkowa j&d to pozbycie się nasienia po stosunku, podmycie się itd.
Ana doczytałam. O to twoja mała bardzo duża, dobrze ze masz cc ja to przerażona jestem właśnie ze mój będzie jakiś większy.
Ana87 a co tam u Ciebie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, jeśli owu przyjdzie o czasie, a znaki na to wskazują to będzie Ok czwartku. Wiec serduszko we wtorek? Dobrze liczę?
Po lacto mam to samo pH 5-6 nie umiem dobrze określić, mam nadzieje, że rephresh dojdzie jutro, a gdyby nie to co zapodać? Cytrynę?
My zmianę materiału wczoraj mieliśmy i zastanawiam sie czy jeszcze raz ? [emoji57]

Matko ale podjarana jestem! Hahaha pewnie będę płakać jak nie wyjdzie

Leeleeth kciuki kciuki śle!
Cytrynę to byś musiała myśle wcześniej wypróbować żeby nie wybić wszystkiego. Z tym trzeba ostrożnie. Dziwne ze masz takie pH przy kp, a jak ze śluzem? Bo ja praktycznie sucho miałam przy karmieniu.
Ja bym materiału nie wymieniała ale tu nasza Miciurka jest ekspert od baby dust hehe [emoji6]
Pewnie dojście ci rephresh do wtorku wiec wtedy zaaplikujesz

Dzieki wam dziewczyny za odpowiedzi. Co ja bym zrobila gdyby nie wy ;) jeszcze musze kupic paskinph i mysle jakie testy owu bo ze staran o drugie bobo-mial byc dziewczynka ;) jakos te testy niemiarodajne z allegro byly... oprocz tych buzkowych cos polecicie? Moze to lepiej zostac przy tych z rossmana? ;)

leeleeth wierze w twoja dziewuche. No tyle staran to musi byc dziewczynka ! Oby ten cykl byl szczesliwy :)

Hej hej. Czytam Was czytam. Pozdrawiam cieplutko i powodzenia życzę. Dołączajcie szybciutko, to razem będzie nam łatwiej "cierpieć" 1 trymestr. U mnie mdłości i migreny. Uroki się zaczęły; )
Widzę, że humorki Wam doisują i tak trzymać!
Leelee ależ cudeńka nakupowałaś!
Imama ja to czuję w kościach, że zdecydujesz się jeszcze kiedyś na 4 bobo ;)
Szczypuorkowa- ja wszystkich synów mam z b.rzadkich tulaskow blisko owulki lub w owulkę.
ps. Dobrze, że jest taka fajna grupa babeczek jak ta nasza:)
Dziewczyny, śliczne te Wasze córeczki i brzuszki super!

Leeleth- może wymiencie zolniezyki w pn 24 h przed jak chcesz starania we wt., ja mam też taki zamiar jak się oczytałam że troszeczkę była przewaga xx w tych po 24h od wymiany , jeśli masz w czwartek wieczorem lub w nocy owiu to BD wtorek , zrób conajmniej 2 dni żeby było cut off, ja celuje na 3 bardziej jak na 2 , ja osobiście bym odeszła od lacto bo mi wcale nie pomogło a wręcz używając go mam 2 syna razem z sylkiem - A Atomic pisze że probiotyk chlopczykowy,

Imama- boje się ze rozwalilam sobie dietę bo w sumie trochę olałam LE ostatnie 2 tyg,Ale w końcu szyszki doszły ale kurde mama mi kupiła w tabletkach a nie kapsułkach buu, narazie nie widzę efektu brania może przez tydzień coś się zdarzy,idę 26 podejrzec pęcherzyki to będzie 15 dc,

Gorligor- aż tak źle :) ? To może księżniczka tak męczy hahaha
Ciekawe kto u Ciebie zamieszkał

Kredkaczarna-ha robiłam zawsze zwykle one step ale zielone dla mnie są ok- no i tanie są,jeśli lubisz te z rossmana to zostań przy nich , ja robię w tym cyklu 2 różne bo dokupilam troszkę lepsze testy zobaczyć porównać ,

I weź tu znajdź metodę ba CHŁOPCA:(
Ja już nie wiem, jedne z Was piszą że jak na teście dwie grube krechy to zielone swiało i im więcej tym lepiej, kolejne że bardzo rzadko przytulanki, następne że po krechach czekamy 24h i raz potem 24 i poprawiamy...

Ja już nie wiem :( a wczoraj miałam ostatni dzień mojego mega dziwnego okresu i lada dzień zaczynamy odliczać :)

Szczypiorkowa- Ja mam moich chłopaków z częstego, tego 1 to w sumie nie wiem bo wpadka dopiero zaczynalam wszystko i brałam castagnus,saw palmetto I sylk(wszystko dzireczynkowe) [emoji23], a drugi z częstego z sylk suplementami itp. Także ja bym robiła odwrotnie jak dotychczas , ha teraz też po prostu robię inaczej czy efekt końcowy będzie inny oby!

Kreska gruba na teście lh oznacza że będziesz miała owulacje od 12 do 48h po tej najciemniejszej, a wg baby dust to 24 i 48 h po kresce starania na chłopca - nikt Ci nie podpowie na 100% , Ja sama pisze co ma wysoką sprawdzalnosc żeby doradzic , mogę Ci też polecić branie probiotyku bo to polecają na starania na chłopca normalnie doustny probiotyk, Ale wiadomo wybrać i znaleźć swoją drogę musisz już sama ,

Nikt nam niestety nie zagwarantuje niczego trzeba kombinacje włączyć :)

reklama
Szczypiorkowa- Ja mam moich chłopaków z częstego, tego 1 to w sumie nie wiem bo wpadka dopiero zaczynalam wszystko i brałam castagnus,saw palmetto I sylk(wszystko dzireczynkowe) [emoji23], a drugi z częstego z sylk suplementami itp. Także ja bym robiła odwrotnie jak dotychczas , ha teraz też po prostu robię inaczej czy efekt końcowy będzie inny oby!

Kreska gruba na teście lh oznacza że będziesz miała owulacje od 12 do 48h po tej najciemniejszej, a wg baby dust to 24 i 48 h po kresce starania na chłopca - nikt Ci nie podpowie na 100% , Ja sama pisze co ma wysoką sprawdzalnosc żeby doradzic , mogę Ci też polecić branie probiotyku bo to polecają na starania na chłopca normalnie doustny probiotyk, Ale wiadomo wybrać i znaleźć swoją drogę musisz już sama ,

Nikt nam niestety nie zagwarantuje niczego trzeba kombinacje włączyć :)

A w sumie to szkoda ze nie ma gotowego przepisu u na chłopca i dziewczynkę hahaha byłoby i wiele łatwiej :D

Do góry