reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica replens pisałam ze jest do o+12 bo inaczej działa na pH. Tak wyczytałam w artykułach Atomic ale Miciurka sprawdzała i jej dobrze utrzymuje. Najlepszy jest rephresh. Ogólnie są one dobre bo nie obniżają pH na chwile ale maja za zadanie utrzymać niższe przez 2-3 dni. Bo są przy infekcjach używane itd. A sylk to typowy lubrykant wiec myśle ze na chwile wybija plemniki a później i tak wraca do normy.
Szczypiorkowa wg teori z stronki genderdreaming to na chłopca staranka w dzień pozytywnego testu owu, drugie staranka na drugi dzień rano i wieczorem. Wiec trzy stosunki w płodne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama, dzięki za wyjaśnienie.Ostatnio kupowałam Medivag i stosowałam do dzień przed przytulankami. Korci mnie jeszcze ten Rephresh jak jest taki dobry, ja po prostu kupiłam ten Medivag z braku laku.
Szczypiorkowa, zajebisty przepis [emoji12]
Ana, super ze z dzidzia OK. Ale duża córeczka, szok [emoji15] ale jak rodzisz cesarka to w sumie może być i duża dzidzia, pewnie przybierze Ci spokojnie do 4 kg.
Leeleth, który masz dc? Strategia gotowa?;)

Imama, dzięki za wyjaśnienie.Ostatnio kupowałam Medivag i stosowałam do dzień przed przytulankami. Korci mnie jeszcze ten Rephresh jak jest taki dobry, ja po prostu kupiłam ten Medivag z braku laku.
Szczypiorkowa, zajebisty przepis [emoji12]
Ana, super ze z dzidzia OK. Ale duża córeczka, szok [emoji15] ale jak rodzisz cesarka to w sumie może być i duża dzidzia, pewnie przybierze Ci spokojnie do 4 kg.
Leeleth, który masz dc? Strategia gotowa?;)

Matko z córką ja już zglupialam :(
Jak pójdziemy na żywioł to pewnie utrafimy na córkę (oczywiście będzie radość byleby zdrowa była), ale tak głęboko oboje marzymy o chłopcu :) :)

Leeleeth- osobiście bym wybrała rephresh u mnie go nie ma to kupiłam replens , Ale jak w tym cyklu nie zaskoczę to zamówię z tej stronki co dałaś linka także dzieki ;) ,sylk bym brała pod uwagę jako ostatni z tych wszystkich ,aci jel jest jeszcze dobry polecają ale to z Au.

Szczypiorkowa - testy codziennie po 2 -3 , jak zaczną ciemniec to 4 w dniu , po najciemniejszym teście czekasz 24 i pierwszy seks i później znowu 24 h i poprawka 2 seks ,

Gosica a może poleż z 10-15 min - wtedy j&d - I się zakwasic?!
To ciekawa jestem czy wcześnie owulacja u Ciebie będzie jak krwawienie takie krótkie ja też miałam tylko 4 dni i koniec zwykle.mam dłużej ,

Marzycielka- też mam blokadę przed staraniami częstymi bo syn wyszedł , ale kombinuje jak mogę ,

Imama- a co myślisz o staraniach moich w tym cyklu?działalabys na moim miejscu ? , zostawilam antybiotyk bo już tak mnie brzuch bolał chyba za długo już bo 9 dni , Ale za to mi ph podniosło i mam teraz 6-7ph i mam 8 dzień cyklu dziś ,ale zaaplikowalam sobie Replens bo mi dobrze ph obniza,trochę się martwię bo ostatnimi czasy z dieta strasznie się popsułam - napisałam do Atomic i mówi żebym próbowała mimo antybiotyku,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Szczypiorkowa, my marzymy o córce. Ale wolimy się nastawić na trzeciego chłopca.
Miciurka, dzisiaj rozstrzasalam ten temat j&d na GD i Atomic pisała ze optymalnie 5-10 min i dopiero j&d.ja robiłam po 2/3 min. Może teraz spróbuje dojść do tych 8-10 min. tylko jeszcze się waham czy się zakwaszac [emoji57]
Myśle ze ten Vitex może powodować krótszy cykl. Wczoraj mi się wydawało ze 3 dni @ i koniec, dzisiaj jakieś resztki były. Ciekawe kiedy ov przyjdzie. Za tydzień zaczynam testować ov.

@Gosica 10dc, u mnie strategia ba dust, dwa dni przed owu[emoji846] oby sie nie przesunęła [emoji1307]
Biore Vitex,
Dzisiaj lactovaginal wzięłam, bo pH dość wysokie u mnie, zaraz zmierzę jak to wyglada.
Jak dojdzie rephresh to użyje jak nie to może zostanie na kolejny cykl.
Mąż gorąca kąpiel przed starankami, No i j&d 3-4min po?

Jak oceniacie? [emoji41]
1516482398-c028780df87ce68c-aaaaaa.jpeg

atdc9vvjktz16vlw.png

Leeleth, o to działacie już niedługo.
Używałaś testów clearblue czy odpuściłam sobie ten zakup?
Gorąca kapiel jak najbardziej, j&d na początek chyba tez OK. Jak nie wyjdzie tak jak u mnie po 3min to sobie wydłużasz do 7/8 min. Powoli małymi kroczkami z w końcu zaskoczy [emoji110] powodzenia!

reklama
Do góry