reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica replens pisałam ze jest do o+12 bo inaczej działa na pH. Tak wyczytałam w artykułach Atomic ale Miciurka sprawdzała i jej dobrze utrzymuje. Najlepszy jest rephresh. Ogólnie są one dobre bo nie obniżają pH na chwile ale maja za zadanie utrzymać niższe przez 2-3 dni. Bo są przy infekcjach używane itd. A sylk to typowy lubrykant wiec myśle ze na chwile wybija plemniki a później i tak wraca do normy.
Szczypiorkowa wg teori z stronki genderdreaming to na chłopca staranka w dzień pozytywnego testu owu, drugie staranka na drugi dzień rano i wieczorem. Wiec trzy stosunki w płodne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama, dzięki za wyjaśnienie.Ostatnio kupowałam Medivag i stosowałam do dzień przed przytulankami. Korci mnie jeszcze ten Rephresh jak jest taki dobry, ja po prostu kupiłam ten Medivag z braku laku.
Szczypiorkowa, zajebisty przepis [emoji12]
Ana, super ze z dzidzia OK. Ale duża córeczka, szok [emoji15] ale jak rodzisz cesarka to w sumie może być i duża dzidzia, pewnie przybierze Ci spokojnie do 4 kg.
Leeleth, który masz dc? Strategia gotowa?;)

Imama, dzięki za wyjaśnienie.Ostatnio kupowałam Medivag i stosowałam do dzień przed przytulankami. Korci mnie jeszcze ten Rephresh jak jest taki dobry, ja po prostu kupiłam ten Medivag z braku laku.
Szczypiorkowa, zajebisty przepis [emoji12]
Ana, super ze z dzidzia OK. Ale duża córeczka, szok [emoji15] ale jak rodzisz cesarka to w sumie może być i duża dzidzia, pewnie przybierze Ci spokojnie do 4 kg.
Leeleth, który masz dc? Strategia gotowa?;)

Matko z córką ja już zglupialam :(
Jak pójdziemy na żywioł to pewnie utrafimy na córkę (oczywiście będzie radość byleby zdrowa była), ale tak głęboko oboje marzymy o chłopcu :) :)

Leeleeth- osobiście bym wybrała rephresh u mnie go nie ma to kupiłam replens , Ale jak w tym cyklu nie zaskoczę to zamówię z tej stronki co dałaś linka także dzieki ;) ,sylk bym brała pod uwagę jako ostatni z tych wszystkich ,aci jel jest jeszcze dobry polecają ale to z Au.

Szczypiorkowa - testy codziennie po 2 -3 , jak zaczną ciemniec to 4 w dniu , po najciemniejszym teście czekasz 24 i pierwszy seks i później znowu 24 h i poprawka 2 seks ,

Gosica a może poleż z 10-15 min - wtedy j&d - I się zakwasic?!
To ciekawa jestem czy wcześnie owulacja u Ciebie będzie jak krwawienie takie krótkie ja też miałam tylko 4 dni i koniec zwykle.mam dłużej ,

Marzycielka- też mam blokadę przed staraniami częstymi bo syn wyszedł , ale kombinuje jak mogę ,

Imama- a co myślisz o staraniach moich w tym cyklu?działalabys na moim miejscu ? , zostawilam antybiotyk bo już tak mnie brzuch bolał chyba za długo już bo 9 dni , Ale za to mi ph podniosło i mam teraz 6-7ph i mam 8 dzień cyklu dziś ,ale zaaplikowalam sobie Replens bo mi dobrze ph obniza,trochę się martwię bo ostatnimi czasy z dieta strasznie się popsułam - napisałam do Atomic i mówi żebym próbowała mimo antybiotyku,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Szczypiorkowa, my marzymy o córce. Ale wolimy się nastawić na trzeciego chłopca.
Miciurka, dzisiaj rozstrzasalam ten temat j&d na GD i Atomic pisała ze optymalnie 5-10 min i dopiero j&d.ja robiłam po 2/3 min. Może teraz spróbuje dojść do tych 8-10 min. tylko jeszcze się waham czy się zakwaszac [emoji57]
Myśle ze ten Vitex może powodować krótszy cykl. Wczoraj mi się wydawało ze 3 dni @ i koniec, dzisiaj jakieś resztki były. Ciekawe kiedy ov przyjdzie. Za tydzień zaczynam testować ov.

@Gosica 10dc, u mnie strategia ba dust, dwa dni przed owu[emoji846] oby sie nie przesunęła [emoji1307]
Biore Vitex,
Dzisiaj lactovaginal wzięłam, bo pH dość wysokie u mnie, zaraz zmierzę jak to wyglada.
Jak dojdzie rephresh to użyje jak nie to może zostanie na kolejny cykl.
Mąż gorąca kąpiel przed starankami, No i j&d 3-4min po?

Jak oceniacie? [emoji41]
1516482398-c028780df87ce68c-aaaaaa.jpeg

atdc9vvjktz16vlw.png

Leeleth, o to działacie już niedługo.
Używałaś testów clearblue czy odpuściłam sobie ten zakup?
Gorąca kapiel jak najbardziej, j&d na początek chyba tez OK. Jak nie wyjdzie tak jak u mnie po 3min to sobie wydłużasz do 7/8 min. Powoli małymi kroczkami z w końcu zaskoczy [emoji110] powodzenia!

reklama
Do góry