reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica - umknal mi twoj wczesniwjszy post my działamy 2-3 dni przed owu i ewentualnie dobije o+12 jak bede pewna ze dobrze wymierze - testy zaczne robic od jutra 9 dc, bo myślę że chyba szybciej będę miała owulacje , planuje 26 iść do ginka podejrzeć co i jak - ps. Ja też od razu robię j&d w sumie [emoji23] jakoś naturalnie mi to wychodzi że lecę od razu dalej hahah [emoji23],

Leeleeth- jestem zaraz za Tobą 2 dni do tyłu hehe , a kiedy się spodziewasz owulacji ? Jak u Ciebie po lacto? Ph wygląda ? Uważaj z tym bo niektórym on ph podnosi ! Trzeba mierzyć kontrolować ! Z j&d bym zrobiła 8 min po , I mąż gorąca kąpiel jakoś godzinkę dwie przed, Ja jeszcze robię zmianę materiału tylko myślę czy 24 h przed staraniami czy troszkę bliżej tych starań właściwych ,

Kredka czarna - j&d to jest określenie tego że po seksie wstajesz i zawartość wylatuje ;)

Replens jest taki że obniza ph i ile dasz tyle.ci obnizy a rephresh jest taki że trzyma ph nisko 4 i reguluje jeśli masz za wysokie obnizy a jeśli za niskie podwyzy do 4 - taka mniej więcej jest między nimi różnica ja chcialam.rephresh ale u mnie też go nie ma, to chociaż replens kupiłam i mi ładnie trzyma na niskim poziomie

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Miciurka próbowałabym napewno! Nie wymiękaj hehe. Za dużo robisz i supelemnty itd. Do tego jednak chcesz się zakwaszac, j&d i 3 dni przed owu wiec może i tak się nie udać wiec próbuj! Ja trzymam kciuki za złoty strzał.
Gosica tak, j&d niektóre robią od razu ale większość i zalecenia są 5-15 min powyżej już to nie jest j&d. Ja to zawsze po paru sekundach i zawsze ciąża- naprawdę plodnosc poziom wysoki!
Szzzypiorkowa j&d to pozbycie się nasienia po stosunku, podmycie się itd.
Ana doczytałam. O to twoja mała bardzo duża, dobrze ze masz cc ja to przerażona jestem właśnie ze mój będzie jakiś większy.
Ana87 a co tam u Ciebie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, jeśli owu przyjdzie o czasie, a znaki na to wskazują to będzie Ok czwartku. Wiec serduszko we wtorek? Dobrze liczę?
Po lacto mam to samo pH 5-6 nie umiem dobrze określić, mam nadzieje, że rephresh dojdzie jutro, a gdyby nie to co zapodać? Cytrynę?
My zmianę materiału wczoraj mieliśmy i zastanawiam sie czy jeszcze raz ? [emoji57]

Matko ale podjarana jestem! Hahaha pewnie będę płakać jak nie wyjdzie

Leeleeth kciuki kciuki śle!
Cytrynę to byś musiała myśle wcześniej wypróbować żeby nie wybić wszystkiego. Z tym trzeba ostrożnie. Dziwne ze masz takie pH przy kp, a jak ze śluzem? Bo ja praktycznie sucho miałam przy karmieniu.
Ja bym materiału nie wymieniała ale tu nasza Miciurka jest ekspert od baby dust hehe [emoji6]
Pewnie dojście ci rephresh do wtorku wiec wtedy zaaplikujesz

Dzieki wam dziewczyny za odpowiedzi. Co ja bym zrobila gdyby nie wy ;) jeszcze musze kupic paskinph i mysle jakie testy owu bo ze staran o drugie bobo-mial byc dziewczynka ;) jakos te testy niemiarodajne z allegro byly... oprocz tych buzkowych cos polecicie? Moze to lepiej zostac przy tych z rossmana? ;)

leeleeth wierze w twoja dziewuche. No tyle staran to musi byc dziewczynka ! Oby ten cykl byl szczesliwy :)

Hej hej. Czytam Was czytam. Pozdrawiam cieplutko i powodzenia życzę. Dołączajcie szybciutko, to razem będzie nam łatwiej "cierpieć" 1 trymestr. U mnie mdłości i migreny. Uroki się zaczęły; )
Widzę, że humorki Wam doisują i tak trzymać!
Leelee ależ cudeńka nakupowałaś!
Imama ja to czuję w kościach, że zdecydujesz się jeszcze kiedyś na 4 bobo ;)
Szczypuorkowa- ja wszystkich synów mam z b.rzadkich tulaskow blisko owulki lub w owulkę.
ps. Dobrze, że jest taka fajna grupa babeczek jak ta nasza:)
Dziewczyny, śliczne te Wasze córeczki i brzuszki super!

Leeleth- może wymiencie zolniezyki w pn 24 h przed jak chcesz starania we wt., ja mam też taki zamiar jak się oczytałam że troszeczkę była przewaga xx w tych po 24h od wymiany , jeśli masz w czwartek wieczorem lub w nocy owiu to BD wtorek , zrób conajmniej 2 dni żeby było cut off, ja celuje na 3 bardziej jak na 2 , ja osobiście bym odeszła od lacto bo mi wcale nie pomogło a wręcz używając go mam 2 syna razem z sylkiem - A Atomic pisze że probiotyk chlopczykowy,

Imama- boje się ze rozwalilam sobie dietę bo w sumie trochę olałam LE ostatnie 2 tyg,Ale w końcu szyszki doszły ale kurde mama mi kupiła w tabletkach a nie kapsułkach buu, narazie nie widzę efektu brania może przez tydzień coś się zdarzy,idę 26 podejrzec pęcherzyki to będzie 15 dc,

Gorligor- aż tak źle :) ? To może księżniczka tak męczy hahaha
Ciekawe kto u Ciebie zamieszkał

Kredkaczarna-ha robiłam zawsze zwykle one step ale zielone dla mnie są ok- no i tanie są,jeśli lubisz te z rossmana to zostań przy nich , ja robię w tym cyklu 2 różne bo dokupilam troszkę lepsze testy zobaczyć porównać ,

I weź tu znajdź metodę ba CHŁOPCA:(
Ja już nie wiem, jedne z Was piszą że jak na teście dwie grube krechy to zielone swiało i im więcej tym lepiej, kolejne że bardzo rzadko przytulanki, następne że po krechach czekamy 24h i raz potem 24 i poprawiamy...

Ja już nie wiem :( a wczoraj miałam ostatni dzień mojego mega dziwnego okresu i lada dzień zaczynamy odliczać :)

Szczypiorkowa- Ja mam moich chłopaków z częstego, tego 1 to w sumie nie wiem bo wpadka dopiero zaczynalam wszystko i brałam castagnus,saw palmetto I sylk(wszystko dzireczynkowe) [emoji23], a drugi z częstego z sylk suplementami itp. Także ja bym robiła odwrotnie jak dotychczas , ha teraz też po prostu robię inaczej czy efekt końcowy będzie inny oby!

Kreska gruba na teście lh oznacza że będziesz miała owulacje od 12 do 48h po tej najciemniejszej, a wg baby dust to 24 i 48 h po kresce starania na chłopca - nikt Ci nie podpowie na 100% , Ja sama pisze co ma wysoką sprawdzalnosc żeby doradzic , mogę Ci też polecić branie probiotyku bo to polecają na starania na chłopca normalnie doustny probiotyk, Ale wiadomo wybrać i znaleźć swoją drogę musisz już sama ,

Nikt nam niestety nie zagwarantuje niczego trzeba kombinacje włączyć :)

reklama
Szczypiorkowa- Ja mam moich chłopaków z częstego, tego 1 to w sumie nie wiem bo wpadka dopiero zaczynalam wszystko i brałam castagnus,saw palmetto I sylk(wszystko dzireczynkowe) [emoji23], a drugi z częstego z sylk suplementami itp. Także ja bym robiła odwrotnie jak dotychczas , ha teraz też po prostu robię inaczej czy efekt końcowy będzie inny oby!

Kreska gruba na teście lh oznacza że będziesz miała owulacje od 12 do 48h po tej najciemniejszej, a wg baby dust to 24 i 48 h po kresce starania na chłopca - nikt Ci nie podpowie na 100% , Ja sama pisze co ma wysoką sprawdzalnosc żeby doradzic , mogę Ci też polecić branie probiotyku bo to polecają na starania na chłopca normalnie doustny probiotyk, Ale wiadomo wybrać i znaleźć swoją drogę musisz już sama ,

Nikt nam niestety nie zagwarantuje niczego trzeba kombinacje włączyć :)

A w sumie to szkoda ze nie ma gotowego przepisu u na chłopca i dziewczynkę hahaha byłoby i wiele łatwiej :D

Do góry