reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Naomi, mi przypisała clo ginka, lek tylko na receptę. Ale staram się brać go z przerwami. 2 cykle z clo bez sukcesu i teraźniejszy cykl odpuściłam i działalismy bez clo. Z tego co wiem to wysokie tsh może spowodować poronienie. Ja cały czas monitoruje jego poziom i mam 1,5-2.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Teraz trochę się zmartwiłam. Nie przywiązywałam aż takiej wagi do Tsh. W sumie dobrze ze wstrzymaliśmy się ze staraniami. Zapisuje się do jakiegos endo. Dziewczyny a macie jakaś wiedzę na temat staran po wkładkach ?

Gosica możesz zostawić jeszcze ten cykl castagnus może akurat pomoże a na następny clo. Nie ma co za długo go brać i te monitoringi to tez jednak kasa.
Miciurka jak przeważnie miałaś tak późno owu to pewnie właśnie była w 19 dc. 13 dc to by była dość szybko. Ale jak nie masz wcześniejszych temp to ciężko okresic. Teraz pozostaje czekać jak w 13 dc były staranka, może coś przetrwa
Ana mój tez już śpi sam ale z zasypianiem mam problem niestety a jak mały przyjdzie na świat to dopiero będę miała hardcore. No ale jakoś trzeba dać radę
Kitqa mój pierwszy syn to buntów żadnych nie miał. Od znajomych przeważnie jak dwa latka dzieci miały to się zaczynało. A wydaje mi się ze dziecko ma różne etapy i trzeba to przetrzymac tak czy siak. Mój 6 latek za to ma teraz napady płaczu a jak się zacznie szkoła to dopiero będzie....
Ajlak to kciuki za wizytę. Ja w obydwu ciążach nie robiłam testów pappa ale teraz wie zdecydowałam bo u znajomej urodziła się dziewczynka chora i jakoś spanikowałam. W ogóle po tych poronieniach bardziej panikuje wiec dlatego to zrobiłam. Bo wcześniej zero problemów. Koszt troszkę większy a niby No bardziej miarodajne niż samo usg

Dzieki dziewczyny ja wlasnie sie boje ze usg wyjdzie dobrze, zrobie pappa i moze wyjdzie niebardzo i będę sie stresowała i robiła dalsze badania bo ba pewno tego tak nie zostawie.
Ale podobno usg plus pappa daje juz wysoka pewność. Pewnie za kilkanaście lat nifty i hormony beda juz mniej kosztowały i beda łatwiej dostępne.

Ja właśnie zastanawiam się nad niftami. Ale teraz nie mam się co zastanawiać. Póki co nawet się nie staram o ciąże. Martwi mnie teraz moje Tsh

Naomi, spokojnie wyprowadzisz sobie to tsh i będziesz miała zielone światło na staranka.
Ajlak, ja tez zawsze robiłam tylko usg, ale przy trzeciej ciazy to pappa chyba będę miała refundowane, po 35 chyba tak jest. Tak czy inaczej myśle ze zdecydowałaby się na tego typu badanie. Szkoda, ze nifty takie drogie.
Imama, powiem szczerze ze jakos nie byłam świadoma ze Vitex działa na obniżenie estrogenu, podniesienie progesteronu. Chyba właśnie sprobuje jako co zostać na vitexie, tez musze w końcu się przemoc żeby to j&d zrobić później. Kurcze zawsze robiłam nawet minutę po i ciąża była. Oj chyba już starość doskwiera.
Swoją droga jak się czujesz? Dajesz radę z młodszym synem i rosnącym brzuszkiem?[emoji7]

@ajlak ojej nie wiedzialam ze tobie, wam sie udało, gratuluje ciązy!!!Ciesze sie bardzo :) ja miałam robiony test.
A ja doslalam papiery ze szpitala w ktorym mam miec CC dzien wczesniej mam sie zglosic wypelnic pare rzeczy m.in. pogadac z lekarzem , anestezjologiem oraz obejzec sobie szpital, a nastepego dnia mam sie stawic na CC teraz to juz wogole mam stresa.

Ostatnia edycja:
Ajlak- chyba mnie red twoj pozytyw ominal also po prpstu zacmienie mam [emoji23] - gratuluje wiec :)! Testów nie zaszkodzi zrobić ale to prawda że nie raz błędne wychodzą i człowiek ma stres ostatnio z mama gadałam u niej z pracy kobiety siostra - niby dziecko miało być chore ale zdecydowali się urodzić i kompletnie zdrowa dziewczynka - no kurde teraz wszędzie trzeba uważać z tymi diagnozami,

Gosica - już się wyjaśniło co i kiedy owulacje miałam na ostatni dzień roku 2017 [emoji23] - No miłe zakończenie haha , bo 30 mi wyszedł po południu pozytyw taki mega , a myślę że 31 lub wcześnie nad ranem 1.01 była owulacja bo 31 o 10.30am miałam kłucie w jajniku i 01.01 o 3.50 am nad ranem też ból a akurat nie spalam jeszcze - no a , oczywiście nowy rok zaczęliśmy od dobrego seksu rano 01.01 hahahha [emoji23] , także jak ma coś być to będzie - powodzonka za tescik niedługo :)! A może kup te zielone one step one akurat mi dobrze pokazały owulacje , mimo tych zawirowan

Imama- do mnie młody nawet nie przychodził , tylko poleżeć ale zawsze spać chciał u siebie za to teraz woła mnie do siebie i chce żebym ja spała u niego haha [emoji23] , napewno mały się spowrotem odzeyczai no i będzie łatwiej jak już będzie 3 bąbelek.

Tak zaraz dodam wykres , na końcu ale nie wiem wątpię że coś się utrzymało z tego 7 dni przed bo zaraz 5 min po był replens i j&d , ale jak czytam te starania jak ładuja tych żeli itp. to tak naprawdę jak ma się zajsc to się zajdzie [emoji23].

Ja już mam ułożony plan na styczeń także tylko do dzieła i na monitoring też sobie pójdę , a może mi coś poradzisz myślę czy może nie zrezygnować z abstynencji męża - bo tak to ciągle było że miał 8-9 dni abstynencji, nie wiem.w sumie sama co myślisz ? Czytałaś coś na temat tworzenia się spermy że najpierw jest dużo XY? Gdzieś mi to się przewineło. A zastanawiam.sie żeby po prostu były plemniki zdrowsze nie wiem sama - planuje zrobić jeden stosunek 3-4 Day cut off w styczniu , i wlasnie mysle co z abtynencja czy jednak zeby moze maz wymienil towar na nowy 48 h przed czy cos [emoji23]co myślisz ?

Ana - No jeju gna do przodu czas :)!! Masakra po prostu :)))), No ja zawsze mówię że co weszło to i wyjść musi - nic się nie bać tylko czekać i myśleć jak ta dzidzia tam wygląda i będzie dobrze :*

Mój wykres

1514929504-096304036e6d1b41-aaaaaa.png

Tylko z 25.12 może coś się ostac bo 3 dni przed Owu to nie było nic do końca w sumie szkoda bo bym miała fajny cut off :) , No nic czekam na początek nowego cyklu

Chociaż właśnie do mnie babka napisała w ciąży z 7 dni cut off!!! Szok szok szok

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, tak ja mam tsh 5 i Endo zabronił starań. Niestety u mnie sprawa jest tak skomplikowana że ft4 też mam ponad normę... A przy wysokim tsh powinno być niskie. Także tu w ogóle nie wiadomo jak mnie leczyć bo zbijajac mi tsh, ft4 będzie rosło a zbijajac ft4 będzie rosło tsh.... ogólnie to jestem załamana taki miałam dobry plan....
Czytałam czy czasem te suplementy nie miały prawa wpłynąć na tsh to znalazłam że L-karnityny nie łączymy przy chorobach tarczycy a ja brałam 2,5 mca, olej lniany też niekoniecznie i zielona herbata a ja ku mojemu "synkowi" brałam to I nie wiem czy to mi nie rozszalalo tarczycy także dziewczyny z umiarem te suple bo ja dopiero teraz to czytałam sądząc że takie suplemenciki nie zaszkodza a przecież tylko pomogą mi spełnić marzenie a tu proszę pi marzeniach....[emoji22]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Miciur-ka co oznacza planowanie cut off ? Pare dni przed owu a potem nic ? Jak starałas się po owu to w 0+12? Czy po prostu tak wyszło ? Jestem ciekawa czy się udało i nie mogę doczekać się testowania. Starasz się o trzecie ?

Do góry