reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga- To masakra z tą tarczyca!możliwe że sobie coś rozwalilas przez suple, oby Ci Endo doszedł do ładu !!

Naomi- tak zrobimy kilka cykli starań o trzecie dziecko później przerwe chce złapać albo pazdz lub listopad termin albo tak jak Imama na kwiecień lub może maj ;), tak planowanie moje to jeden stosunek 2-3 dni przed owu maksymalnie 4, i ten cut off to ilość dni pomiędzy stosunkiem a owulacja,

No po owulacji wyszło samo albo trafiliśmy kilka h po O albo te 7 dni przed ja tam nie liczę na nic już czekam na styczniowy cykl i starania :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie ja tez wlasnie zauważyłam ze kilka lat temu jakos nie robiło sie więcej badań oprócz usg.
Dziękuje dziewczyny za gratulacje ja sie mało udzielam, moze dlatego Wam umknęło.
Udało sie w 10 cyklu dopiero także swoje odczekałam.
Naomi nie przejmuj sie wynikiem tsh, włączysz leki i spanie szybko, 5 to nie jest jaki wysoki.
Ana ja miałam cc i na pocieszenie Ci powiem, ze 20 minut i jestes juz po a masz malucha na świecie a u Ciebie jest dziewczynka?
Miciurka trzymam kciuki za Twoja owocne starania, pamietam ze tu na forum niedawno była dziewczyna katia chyba i wyszło jej a pappa nieciekawie i zrobiła Nifty i wyszła zdrowa córka.

Gosica tak ja tez dlatego brałam vitex, obniża estrogen itd.
Wiesz dużo tutaj nie potrafiło zajść przy jednym stosunku itak naprawdę musiały poodkładać. Ja bym wolała później j&d a nie dokładać w ilość staranek.
I dziękuje, w sumie dobrze się czuje ostatnio, mały strasznie kopie, ze spaniem mam tylko problem. Już się nie mogę doczekać kwietnia.
Ana ja to jestem tez przerażona porodem. Niby trzecia ciąża wie się już wszystko ale dla mnie to zaś pierwszy był taki niespodziewany i chyba najlepszy. Ale zobaczymy. Mam nadzieje ze u Ciebei szybko to wszystko przebiegać będzie i po cc szybko dojdziesz do siebie. Taki stres jak się wie kiedy napewno gorszy.
Miciurka jeśli chodzi o obstynecje to tylko zmniejsza ilość nasienia czyli plemników to samo co szybkie j&d, ciepłe kąpiele czy częsty sex. Jak chcesz wbić się w poród w tym roku to lepiej bez abstynecji i tez większe szanse na ta ciąże 3-4 dni przed owu. Już jak czytam staranka to mało która ta abstynencje trzyma także chyba bym z niej zrezygnowała a lepiej szybkie j&d czy jak chcesz to zakwaszanie. Bo jak dodasz j&d kwasy i jeszcze absty to myśle ze znikome szanse na ciąże No ale pewnej jakaś szansa jest [emoji6]
Wydaje mi się ze taka sama jest produkcja XX jak XY tylko pewnie zależy które są normal a które abnormal jak to się ma przy selekcji.
Kinga mam nadzieje ze szybko uda się to uregulować.
Ajlak masz racje Katia miała taka sytuacje. Znajoma moja pare mieisecy temu tez miała kiepski wynik z pappa i robiła harmony. Sama przeziernosc na usg może wyjsc złe i wtedy tez dodatkowe badania.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzieki dziewczyny ja wlasnie sie boje ze usg wyjdzie dobrze, zrobie pappa i moze wyjdzie niebardzo i będę sie stresowała i robiła dalsze badania bo ba pewno tego tak nie zostawie.
Ale podobno usg plus pappa daje juz wysoka pewność. Pewnie za kilkanaście lat nifty i hormony beda juz mniej kosztowały i beda łatwiej dostępne.
Ja robiłam peppe teraz oraz w 1 ciąży i myślę, że warto. Czlowiek jest spokojniejszy :D

@ana. kiedy masz się stawic na cc?

Przepraszam dziewczyny, że się nie udzielam ale nie chcę zarzucac forum ciażowymi rozterkami, a z planowania za dużej wiedzy nie mam :) Badz co badz czytam i kibicuję Wam wszystkim :D

@Miciur-ka mon Emil jest z odstępu 5-7dni [emoji52]
18 miałam ostatni stos a 21 jeszcze nie pęknięte jajo, 23 test owu mega kreskę pokazał a w wigilie miałam ból w prawym jajniku, tam gdzie jajo. Nikt nie wierzył, że zaskoczy a najmniej ja [emoji6] zwłaszcza, że gin stwierdził mega gruba otoczkę, i ze nie ma szans by jajo pękło [emoji23]

@kinga_z1 matko! To sie porobiło. Mam nadzieje, że szybko Cię wyprowadza i wrócisz do starań.

Biore ten vitex i tak sobie myśle, czy on nie powinien byc stos do owu? I potem odstawiony? Nie blokuje owu?

Bo ja sobie wesoło biore calu czas, brzuch mam napęczniały i bóle @ a tu nic nie chce przyjsc.
I drugie pytanko, ostatnio podczas seksow mąż nie mógł skonczyc, zdarzyło sie to dwa razy i tak sobie myśle, ze przez suple? Ślubny strasznie sie przejął swoją niemocą, a może to ja mu takie sponsoruje atrakcje? Bierze lukrecję, szyszki i ole.

Walczę dalej z ta dieta. [emoji33]
Odstawiłam niemal zupełnie mięso. Bo wciąż za dużo białka było. Bez mięsa tez mi trudno utrzymać te białka w ryzach. No i te tłuszcze. [emoji33]
Same węglowodany tak mi nie wchodzą, że z kolei nie mogę wyrobić normy kalorycznej [emoji52]
Hit jakiś!

Leeleeth wszystkie sup powinny być brane do owu. Bo jednak jak macie sexy to zawsze może być ciąża i tak zalecają bo jest ryzyko poronienia przy ich braniu.
Mąż tez powienien jednak brać dwa tyg i później dwa tyg przerwy ( od @ do owu ale jak nie masz @ to rób mu odstęp po 2 tyg). Wtedy nawet podobno lesze działanie bo jest przerwa a nie non stop witaminy i wtedy organizm sie „przyzwyczaja”.
I ile czasu już bierze ta lukrecję? Jakie dawki dajesz?
Może to powodować „niemoc” niestety. I dużo z tego rezygnuje. Zmiejsz dawkę, zrób odstęp jak się to powtórzy to zostawiłabym tylko szyszki.
Kinga ja na tej tarczycy się nie znam. Ale właśnie na suplementy trzeba uważać nie ma co przesadzać. Ale z drugiej str nie przekraczając dawek powinno być Ok. Ale jak to piszą lepiej stosować wszystko krótko te 6 tyg i wtedy staranka na całego.

kochane, wpadłam tylko na chwileczkę. Odezwę się innym razem na dłużej.
Wszystkim moc całusów i moc fluidków na Nowy Rok 2018 i spokojnych ciąż, porodów.
Rozpoczynamy sezon!!!!
Dziś zrobiłam test....dwie kreseczki:-Dprezencik dla Lubego:) b.się cieszymy, choć jeszcze po cichutku...
Teraz czekam jak na szpilach na wyniki tsh, bo te niecałe 2 miesiące temu było tsh 3,4 a hormonków jeszcze nie dostałam (dopiero w przyszły piątek), ale się naturalnie próbowałam suplementować. Jeśli wyjdzie mega źle, to będę się na siłę do jakiegoś endo wbijać.
Ściskam Was mocno i sorki, że nie zawsze tak udaje mi się każdej coś indywidualnie odpowiedzieć.

reklama
Do góry