reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@gorlihorligor spaniele wiadomości! Pięknie zaczęłaś rok!
Spokojnej ciąży i wymarzonej płci, w przede wszystkim zdrowiutkiegi bobaska we wrześniu [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny pomocy!!! :)

Mamy 2 córki. Planujemy 3cie dziecko i w formie naprawdę zabawy próbujemy się 'wstrzelic' w chłopca :D
I teraz tak, miesiączki mam jak w zegarku co 30dni, według kalkulatora dni owulacyjne (więc teoretycznie wtedy płodne na chłopca) wychodzą 5tego. Postanowiłam kupić testy owulacyjne w Rossmannie na których pisze jak wół aby pierwsze badanie przeprowadzić 14dni po więc dziś i test wyszedł negatywny.
Tyle tylko, że ja zrobiłam go też wczoraj więc przed terminem i była gruba krecha pozytywna.
I teraz co to oznacza? Już po ptakach czy czekać do piątku? Czy współżyc dziś?

Gorligorligor, super wieści! Fajny prezencik noworoczny. Mam nadzieje, ze rozpoczęłaś epidemie testów pozytywnych [emoji7] Mam nadzieje ze naturalna suplementacja obniżyła Ci poziom tsh. Wbijaj się do endo jak najszybciej! jak będziesz miała chwile to opisz swoje staranka.
Leeleeth, ja tez myśle ze u męża niemoc to sprawka Lukrecji i szyszek. Mój ma podobnie i biedak się trochę zmartwił. W życiu czegoś takiego nie miał, wiec jestem pewna ze to te suple. Dlatego lukrecję podaje tylko OK. Tydzień przed ovu, a szyszki i OLE non stop. Może zbadaj mezowi testosteron, u mojego męża po 5 mies poziom ten obniżył się z górnych granic normy do połowy normy. Na mnie Vitex raczej działa pozytywnie, ovu w podobnym czasie jak z clo, śluzu może i nawet mniej niż z clo. Cały czas myśle czy nie dodac saw palmetto. Chociaż tak co drugi dzień udaje mi się wypić miętę.
Mikallo, super ze jesteś z nami [emoji307]
Imama, rzeczywiście masz racje lepiej 1 stosunek ale później j&d. Jakoś bardzo ostrożnie podchodzę do staranek, myśle ze bez j&d szybko bym zaszła, ale jednak to j&d wydaje mi się ze wysoko stoi w statystykach. Fajnie, ze czujesz się dobrze, a zobaczysz do porodu zleci szybko.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@szczypiorkowa12345 testy owulacyjne wychodzą około 48h przed owulacją wiec jeszcze nie wszystko stracone. Ja staralam sie na chłopca i przyjelam zasade stosunek co 2dni od okresu do owulacji i w sama owu. Do tego suplementowalam sie wiesiolkiem, nasionami chia i wit. ciazowymi a mąż brał cynk i kwas foliowy oraz pił energetyki przed stosunkiem. Nie wiem co pomogło ale w lutym ma przyjsc na swiat moj syn :D chyba najlepiej robic odwrotnie niż robiłaś przy staraniach o córki ;) Powodzenia!

@gorligorligor gratuluję!

@szczypiorkowa12345 testy owulacyjne wychodzą około 48h przed owulacją wiec jeszcze nie wszystko stracone. Ja staralam sie na chłopca i przyjelam zasade stosunek co 2dni od okresu do owulacji i w sama owu. Do tego suplementowalam sie wiesiolkiem, nasionami chia i wit. ciazowymi a mąż brał cynk i kwas foliowy oraz pił energetyki przed stosunkiem. Nie wiem co pomogło ale w lutym ma przyjsc na swiat moj syn :D chyba najlepiej robic odwrotnie niż robiłaś przy staraniach o córki ;) Powodzenia!

@gorligorligor gratuluję!
Dziękuję za odpowiedź. Przy córkami był tzw żywioł i 'siadlo' za pierwszym razem :D wychodzi zatem że od dziś do pt należy począć starania (mieszcze się w końcówce 48h i przed ewentualną owulacja na pt mamy 2 dni) eeehhh z tego liczenia to nic już nie rozumiem

Dziękuję za odpowiedź. Przy córkami był tzw żywioł i 'siadlo' za pierwszym razem :D wychodzi zatem że od dziś do pt należy począć starania (mieszcze się w końcówce 48h i przed ewentualną owulacja na pt mamy 2 dni) eeehhh z tego liczenia to nic już nie rozumiem
Ja zaczęłam rozumiec dopiero przy 3 cyklu ;) na opakowaniu testow owu powinno byc napisane ile od pozytywnego wyniku zazwyczaj pojawia się owulacja. Do tego jeszcze dobrze obserwowac siebie :) Pierwsza córę poczelismy też idac na żywioł haha

Ja zaczęłam rozumiec dopiero przy 3 cyklu ;) na opakowaniu testow owu powinno byc napisane ile od pozytywnego wyniku zazwyczaj pojawia się owulacja. Do tego jeszcze dobrze obserwowac siebie :) Pierwsza córę poczelismy też idac na żywioł haha

Na teście jest od 24 do 48... Mam wrażenie że czuję pikanie w podbrzuszu. Śluz jak 'woda'.. Jedyne co to intrygują mnie te kalkulatory online :)

Czyli tak naprawdę na chłopca dziś jutro czy w piątek?
Tego do konca nie jestem pewna. Wedlug moich obserwaji najwazniejszy jest odstep między staraniam min. 48h. Ja bym sprobowala jutro wczesnie rano lub dzis bardzo późnym wieczorem jezeli odstep jest zachowany :) Myślę, że pozostałe dziewczyny mają wieksza wiedzę na ten temat i może tez cos doradza ;)

reklama
Tego do konca nie jestem pewna. Wedlug moich obserwaji najwazniejszy jest odstep między staraniam min. 48h. Ja bym sprobowala jutro wczesnie rano lub dzis bardzo późnym wieczorem jezeli odstep jest zachowany :) Myślę, że pozostałe dziewczyny mają wieksza wiedzę na ten temat i może tez cos doradza ;)
Tak mogę. Dziś mąż wraca ok 21 a jutro dop ok 20stej

Do góry