reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@dugme , zdjęcie bardzo słabe, ale wydaje mi się, że zrobione z góry te ciemne białe plamy to nóżki a między nimi wydaje mi się że są jąderka, ale równie mogą być to wargi sromowe, siusiaka nie da się dojrzeć...:/ a co powiedział lekarz?

reklama
Mikallo, często to właśnie ten fuks i mamy płeć o której marzymy.
Dugme,gdzie Twoja fotka z usg mi umknęła. Możesz ja wrzucić ponownie?
Leeleeth, Oo ja myślałam ze już miałaś @, a tu nadal czekasz. Pamietam, ze z testów ovu wychodziła owulacja. Tak e4d to przytulanka co 4 dni.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dugme u mnie tez nie widać twojego postu. Dziwiłam się właśnie do kogo Maziajka pisze.
Kinga na chłopca to co drugi dzień wtedy najlepsze plemniki są. I jak już nie będziesz umiała wyłapać owu to bym proponowała ta metodę.
Leeleeth tez mam dwóch słodziaki w domu i pewnie doczekam się trzeciego ale No kurde czemu chociaż raz ta córka. Ale właśnie tak jest ze później uwielbiamy te nasze dzieciaczki tak czy siak [emoji170][emoji171]
Psychika myśle ze dużo robi. I właśnie kiedyś posyłałam tu link. Jest coś takiego jak instynkt przetrwania i złe warunki i wtedy rodza się córki. Jak jest za dobrze to chłopcy- wojowniczy charakter itd.
Mikallo nie dziwie Ci się ze samej ciężko Ci uwierzyć ze to chłopczyk. Ale z drugiej str dla mnie to nie pojęte jak z siusiaka może być dziewczynka, naprawdę!
Dieta niezdrowa to dużo kcal i tłuszczy, do tego częste jedzenie to na chłopca także może coś pomogło [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dugme ja na Twoim zdjeciu nic nie jestem w stanie odczytać :( (dziewczyny zdjecie jest na profilu dugme nie w poscie)

Imama z tym planowaniem to istna loteria dlatego najwazniejsze to chciec miec dziecko. Zaraz i u Ciebie bedzie wszystko jasne. Bede trzymac kciuki✊✊✊✊
Po przypadku Kitqy przekonałam sie, że nie mozna byc tak na 100% pewnym nawet jak lekarz potwierdzi płeć. Moja siostra też dopiero na porodowce okazała się dziewczynką a przez całą ciaze miał byc Adaś :)

Kinga_z1 tak, ten słodki niepowtarzalny zapach jest niesamowity, wacham ją i wącham[emoji7] to chyba nawet @leeleeth napisała tu że "chce więcej"
Ewcia jest bardzo grzeczna, śpi i je jak bąk :) moja starsza córka od zawsze się darla i kiepsko jadła także narazie odpoczywamy :) starsza córka bardzo się cieszy, pomaga nam przy kąpieli, karmieniu, glaszcze po główce i całuje. 2x zdarzyło się że odciągnela mnie od małej aby czytać jej książeczki.
Kinga życzę Ci abyś już niebawem zobaczyla dwie piękne kreseczki i mogła poczuć ten niepowtarzalny zapach swojego dziecka [emoji7]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa no to ja wszystko teraz co robię to robię właśnie w kierunku synka a nie córki :-D ale już chce być po prostu w ciąży i dlatego robię wszystko na odwrót żeby podnieść nasza płodność.
Dziewczyny a jak rozumiecie ten kalendarz? Ze np. od 12 stycznia do 11 lutego jest dziewczynka a po 11 lutym już chłopiec do 12 marca?

Załączniki

• Screenshot_2017-12-06-18-40-10.png
    Screenshot_2017-12-06-18-40-10.png
    51,3 KB · Wyświetleń: 69
Kitqa no to ja wszystko teraz co robię to robię właśnie w kierunku synka a nie córki :-D ale już chce być po prostu w ciąży i dlatego robię wszystko na odwrót żeby podnieść nasza płodność.
Dziewczyny a jak rozumiecie ten kalendarz? Ze np. od 12 stycznia do 11 lutego jest dziewczynka a po 11 lutym już chłopiec do 12 marca?

To podobno chodzi tylko o jeden dzień. Ze 12 stycznia na dziewczynkę itd
I nawet nie wiem czy nie trzeba o tej godzinie przytulanek [emoji23]

7u229jcg4s0byzyg.png

Marzycielka mysle że metoda "na odwrót" jest najlepsza [emoji106]
Obyś już niedługo była w ciąży.

Z tą teoria o dobrobycie i biedzie też nie mogę się zgodzić, ponieważ znam parę która nie miala gdzie mieszkać (Mieszkali u rodziców w malusienkim pokoju) i mają dwóch synów :)
Ja z rodziną mam dobre warunki, nie przymieramy głodem kupujemy co chcemy i mamy córki. Po prostu nie da się wpłynąć na płeć :/ tylko selekcja plemników jest pewna. Ile to kosztuje?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry