reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka to kalendarz ksiezycowy Jonasa tak? Mi akurat z tym sie zgadzalo. Laska na fb oblicza takie rzeczy ( do przodu) za kase . ChodI tu o to w jakim znaku jest ksiezyc w momencie zaplodnienia..czyli nie kiedy się przytulaliscie , ale w jakim dniu i jakiej porze przypadła owulacja. te obliczenia sa bardzo indywidualne w zaleznosci od strefy czasowej wiec nie mozna sie sugerowac kalendazem sciagnietym z zagranicznych stron nie wiem ile w tym prawdy ale Jonas sie chwalil ze 97% sprawdzalnosci ma
Mi akurat obliczala dziewczyna na podstawie tego kalendarza co mam w domu a co straciłam, bo chciałam ewentualnie zaplanować jeśli można to tak nazwać... Dwa przypadki nietrafione zupełnie odwrotnie. I to napisała że nawet gdybym miała dzień wcześniej lub dzień po owu to też tak wychodzi a ja wiem kiedy dokładnie (jedynie godzin nie jestem pewna bo to nie jest do ustalenia). Także się nie zdecydowałam. Poza tym jakie to planowanie? Wpływu nie mamy na owulacje kiedy wystąpi więc nie da się tu nic zaplanować. Poza tym co drugi dzień jest przejście ze znaku w inny znak np.o 7 rano i skąd wiadomo że owu wystąpiła przed 7 czy po? Jonas mnie nie przekonał niestety... [emoji4]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ana super ze się odezwałeś. Czyli najlepiej czekać do porodu i wtedy wiesz na 100%. Już dwa miesiące ale to zleciało. Ale racja ja w kwietniu, a teraz już mam 22 tc.
U mnie łożysko przodujące jest wiec muszę odpoczywać ale liczę tzn mam nadzieje ze się jeszcze podniesie.
Co do płci to u mnie będzie synek bo nub z 12 tc chłopczykowy i w 16 tc było coś między nogami. Także jestem nastawiona na synka. Ostatnio na połówkowych były tylko jajka bo tak się obracał ale wg dok to i tak chłopak bez siusiaka widocznego. Wiec u mnie pewnie na 90% synek ale dowiem się We wtorek bo mam organenultraschal.
Ja to tam w kalendarze nie wierze osobiescie. I bez sensu jak człowiek się nastawi i miesiącami czeka na odpowiedni moment a i tak może nie dojść do zapłodnienia.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marzycielka to kalendarz ksiezycowy Jonasa tak? Mi akurat z tym sie zgadzalo. Laska na fb oblicza takie rzeczy ( do przodu) za kase . ChodI tu o to w jakim znaku jest ksiezyc w momencie zaplodnienia..czyli nie kiedy się przytulaliscie , ale w jakim dniu i jakiej porze przypadła owulacja. te obliczenia sa bardzo indywidualne w zaleznosci od strefy czasowej wiec nie mozna sie sugerowac kalendazem sciagnietym z zagranicznych stron nie wiem ile w tym prawdy ale Jonas sie chwalil ze 97% sprawdzalnosci ma

Mamasynkow to idzie sobie z łatwością samemu sprawdzić wystarczy podać datę urodzin godzinę i strefę czasowa. Nie trzeba nic płacić. Ludzie to na wszystkim chcą zbić pieniądze.
Wróżki tez tarota stawiają na płeć dziecka a czytałam ze nie powinno się nowo narodzonemu dziecku wróżyć tak naprawdę.
Tak samo jak metoda ramzi niby tez grubo ponad 90% ma sprawdzalność a z tego co zaobserwowałam to jednak chyba 50/50.

7u229jcg4s0byzyg.png

@Mikallo leżec nie musze, dostałam leki, poprostu serce mi wariuje i czasem brak mi tchu nierownomiernie bije to dziwne uczucie, bo niby to kolatanie, ale jakos inaczej. Mowil, ze to sie zdaza i dał jakies ziołowe leki. Ja narazie nic nie kupiłam oprocz wózka, bo na świeta nie wybieramy sie do polski , a tam została gondolka po mlodszym synku, zostajemy tutaj ze wzgledu na zaawansowana ciaze, nawet mi odradzał zebym sobie te swieta darowała to za duze obciazenie dla kobiety tyle godzin jechać autem.
Imię ? tak mam od dawna :) najmłodszy miał byc Nataszą :p ale okazał sie synkiem, jesli rzeczywiscie teraz bedzie to dziewczynka to Natasza, a jesli to chłopiec to Olaf, a to imie wybierał starszy syn.
@Imama leci czas, ta ciaza mi zleciała szybciej niz ostatnia ty juz 22 tydzien :) ciesze sie, ze wszystko u Ciebie w porzadku,u mnie nie jest łozysko przodujace ,ale mam na przedniej scianie to niby w niczym nie przeszkadza tyle ze gin musi sie bardziej postarac przy cieciu ot tyle tylko, mi niby daje te 90 % ze to dziewuszka, ale ja jakos nadal nie wierze i tez sie nie nastawiam, bo nawet nic nie kupilam dziewczynkowego :) nastepna wizyte mam w styczniu na poczatku i juz chyba nie bede pytac, bo za kazdym razem jak pytam to mowi, "no mowilem Pani juz, ze to raczej dziewczynka,"ale ja ciagle mu nie wierze, moze dlatego ze czesciej sie zdarzaja pomylki z dziewczynami jak np. u mojej kuzynki niedawno.
A Przyszła mama ma chyba teraz termin w styczniu tak? potem Ja z Mikallo na lutego :) i Angelisia no i Imama. :)
A jak Monia? udało jej sie ujzec dwie kreseczki? bo nie doszperałam sie i nie wiem.

Ana u Ciebie będzie córeczka zobaczysz- trzymam oczywiscie kciuki [emoji166]
Mi tez serce wariuje i kołatania ale myślałam bardziej ze to przez moje niskie cisnienie. Muszę iść do rodzinnego to skonsultować bo moja gin nic nie chciała mo na to przepisać.
Tez bym nie ryzykowała wykazdem do polski. Sama nie wiem ale chcieliśmy w styczniu jechać i zobaczymy ile z tego wyjdzie.
Nasza Monia niestety ale jeszcze się stara. Mam nadzieje ze przyjdzie za niedługo z dobrymi nowinami.

Ana u Ciebie będzie córeczka zobaczysz- trzymam oczywiscie kciuki [emoji166]
Mi tez serce wariuje i kołatania ale myślałam bardziej ze to przez moje niskie cisnienie. Muszę iść do rodzinnego to skonsultować bo moja gin nic nie chciała mo na to przepisać.
Tez bym nie ryzykowała wykazdem do polski. Sama nie wiem ale chcieliśmy w styczniu jechać i zobaczymy ile z tego wyjdzie.
Nasza Monia niestety ale jeszcze się stara. Mam nadzieje ze przyjdzie za niedługo z dobrymi nowinami.

ja dostalam jakies wlasnie ziołowe, pocztalam że sa z głogiem, niby jest lepiej bo jak zapomne wziac np ze dwa dni to objawy wracaja , wiec cos tam działaja. Odnosnie wyjazdu no mi powiedział, ze auto to najgorszy srodek lokomocji w ciazy, ja z drugim synem jezdziłam do polski w ciazy, ale to własnie tak okolo 20 tyg.
Miałam nadziej ze Moni sie udało.
@leeleeth a ty kiedy kolejne staranka ;) wiem ze chciałas kolejne dzieciatką i doczekac sie nie mogłas starań :)

Ana fajnie że się odezwałaś no i super że Ci się udało i że będzie dziewczynka bardzo się cieszę

Imama moja droga ty masz w ten wtorek wizytę? Bo będę zaglądać też czekam z utęsknieniem na twoje usg

Nie odzywałam się bo dopadły nas chyba wszystkie grasujące teraz wirusy a tu jeszcze święta za pasem i nie wiadomo w co ręce włożyć ale wieczorem podczytuję Was i jestem na bieżąco

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny

Gosica Marzycielka czekam na tłuste pozytywy

Leleeth widzę że ty też masz urwanie głowy i koniecznie by Ci się przydała ta córeczka żeby choć trochę ktoś Ci pomógł z tymi facetami więc staraj się kochana musi się udać:)

@dugme , zdjęcie bardzo słabe, ale wydaje mi się, że zrobione z góry te ciemne białe plamy to nóżki a między nimi wydaje mi się że są jąderka, ale równie mogą być to wargi sromowe, siusiaka nie da się dojrzeć...:/ a co powiedział lekarz?
zasugerował, że to dziewczynka, bo między nóżkami właśnie nic nie wisi, ale jakoś mając już 2 synów ja widzę jąderka...

Majorcia tak mam jutro wizytę na 14. Muszę pokombinować bo nie mam co zrobić z dzieciaczkami.
Złe sypiam, teraz to rozumie bo przed usg zawsze stres i te głupie sny- Oh masakra siusiaki i pipeczki mi się śniły dzisiaj i aż się cała spocona obudziłam hehe normalnie szok
Życzę aby choróbska minęły Tymabrdziej przed świetami!
Dugme Ja nadal nie widzę zdjęcia. Jak wchodzę na twój profil to tylko dwa posty a tego pierwszego ze zdj brak. Także wrzuć jeszcze raz
Biedronka a Ty jak tak, kiedy testujesz?
Dziewczyny jak tam przygotowania świąteczne?

reklama

Z tego co widzę każda metoda ma dziewięćdziesiątych pare procent skuteczności a w realu jest nadal to samo. Można spróbować ale czy to da efekt?

ja dostalam jakies wlasnie ziołowe, pocztalam że sa z głogiem, niby jest lepiej bo jak zapomne wziac np ze dwa dni to objawy wracaja , wiec cos tam działaja. Odnosnie wyjazdu no mi powiedział, ze auto to najgorszy srodek lokomocji w ciazy, ja z drugim synem jezdziłam do polski w ciazy, ale to własnie tak okolo 20 tyg.
Miałam nadziej ze Moni sie udało.
@leeleeth a ty kiedy kolejne staranka ;) wiem ze chciałas kolejne dzieciatką i doczekac sie nie mogłas starań :)

No niestety nadal czekam na @
Jednak wdrożyłem dietę i suplementy i przechodzę normalnie burze nastrojów, od napewno się uda po czarna rozpacz i niemożliwe żebym miała córkę
Także dzięki dziewczynom jeszcze w psychiatryku nie jestem

zasugerował, że to dziewczynka, bo między nóżkami właśnie nic nie wisi, ale jakoś mając już 2 synów ja widzę jąderka...

Matki synków to już tak maja ze jądra wszędzie widza [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

Do góry