reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej,
Witam nowe dziewczyny :happy:

@kitqa gratuluje ślicznej córeczki <3

@Biedronka0506 tak testowałam ,a po teście @ zaraz przyszła :-( :( znowu nic z tego ,ale wlasnie wyjezdzamy na urlop do Polski,mam nadzieję,ze odpoczniemy i na święta akurat bedziemy dzialac ;) teraz zrobie sobie tez badania hormonów i minerałów ,zobaczę to tam u mnie sie dzieje w organizmie .
Trzymam kciuki za Ciebie, oby sie udało w tym cyklu !

@Miciur-ka ,szkoda ,ze nic z tego ...jakas czarna seria dziewczyny jest
Tymon'sMom-nie taka czarna:) troszkę się tych dziewuszek ostatnio sypnęło:)

reklama
Gosica i Marzycielka- nie poddawajmy się! Jeśli Gosica nie będzie postępów z zajściem, to myślę, że powinnaś powycofywać po kolei te "łakocie", bo może ta płodność spadła za bardzo.
Marzycielka- gdzie tam kara za coś, ej tam. Raczej coś pisane lub nie i tyle, a dlaczego pisane lub nie, to nie nie jest powiedziane, że wszystko musimy tutaj wiedzieć, bo tak myśli człowiek. A poza tym, kto miałby karać?
Psychika też może odgrywać sporą rolę w tym wszystkim. Trzeba nam myśleć pozytywnie, nie życzeniowo, ale pozytywnie!

A teraz kilka wieści ode mnie. Byłam u gin wczoraj. Zleciła mi pani dr masę badań i mężowi też i kasy to tyle na to pójdzie, że masakra....no ale raczej trzeba. Musimy wykluczyć lub potwierdzić te moje za wysokie tsh i wtedy najwyżej włączymy hormonek. Miałam usg, pęcherzyki były piękne i już spore (tak powiedziała gin.) a to był 7 dzień cyklu dopiero. Także płodność jest ok, tsh trzeba zbić.

@gorligorligor , a przypomnij jakie miałaś TSH? a mierzyłaś FT4? Bo ja też mam wysokie tsh i przy okazji wysokie ft4....

U mnie dziś temperatura skoczyła czyli jak się okazuje owu była więc zobaczcie, we wtorek byłam na usg już pęcherzyka nie było a temperatura dopiero dziś skoczyła także każdy miesiąc inny bez monitoringu w życiu nie wychwyci się owulacji!

Dziewczyny ja też już coraz mniej wierzę w planowanie a to jak ktoś ma płeć jaką chciał to zwyczajny przypadek.... Stwierdziłam że dokończę te suplementy które mamy i odpuszczam, co ma być to będzie, tak jak już kiedys pisałam moja znajoma całe zycie na diecie, kocha jogurty i mleczne przekąski i ma syna a ja całe życie słono i dieta typowo chłopczykowa i córka. Tak miało być więc i tym razem będzie co ma być i myślę że tego nie przeskoczę. Nie ukrywam, że tak bardzo bym chciała poczuć się taka spełniona, że i mi sie udało w końcu coś czego pragnęłam, ale życie to życie a nie złota rybka....

@kitqa , zazdroszczę tego zapachu małej istotki, jak Ewunia? Grzeczna? Śpi? Jak starsza córcia przyjęła siostrę? Nie macie scen zazdrości?

@leeleeth, mąż też pragnie córki jak Ty? Kiedy planujecie zacząć staranka?

Gorligor, pewnie! Trzeba dalej walczyć. Jeszcze w tym cyklu pojedziemy z lukrecja, potem ponownie odstawimy i zostawimy jedynie szyszki i OLE. Dobrze, ze sprawdziłam o mogłaś u lekarza. Unormują Ci tsh imię obejrzysz się a będziesz w ciazy,czego Ci życzę!
Kinga, moja owulacja tez przychodzi jak jej się podoba. Ja już powili zaczynam się przekonywać do metody e4d-co 4 dni, wtedy jakoś sie może wstrzelimy. Hmm tylko ze Ty na chłopca to chyba ta metoda nie bardzo [emoji57]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@kinga_z1 na chlopca to staranka co okolo 72h godzinki. Ja tak robilam i okolo owulacji staranka co 48h ale nie wiem czy to miało wplyw na płeć. Ogolnie jak Was czytam to mam wrażenie, że wszystko robilam na odwrót np. dieta niezdrowa, jedzenie często + energetyki dla męża. Ja kawosz po 4 kawy dziennie co ponoc dziewczynkowe. Chyba mialam po prostu fuksa ;)

Dziewczyny wszystkim Wam się uda, ja w to wierzę! Codziennie wchodzę przeczytac czy ktoras nie wyrzuciła testu z 2 kreseczkami bądź wiesci o upragnionej płci :) Trzymam za Was mocno kciuki!

reklama
@kinga_z1 mąż ma więcej uciechy z mojego planowania. On chciałby córkę ale nie ma presji. Zaczniemy jak dostanę @ a na razie cisza w temacie [emoji6]
@Gosica e4d to stosunek co cztery dni? Dobrze kombinuje?

Ja wam powiem, ze jak patrzę na Witusia i Emilka i Mikołaja bo to koje maluszki są to ciepło mi na sercu i tak bardzo sie cieszę ze ich mam. Nie wyobrażam sobie teraz, że na ich miejscu mogły by byc dziewczynki.

A dwoją droga czytałam, że kobieta swoim podejściem do płci może wpłynąć psychicznie na zapłodnienie przez plemnik xx bądź xy. Ciekawe w sumie, bo może to właśnie ma wpływ? Nasza psychika?
Tak bardzo chcemy, ze sie boimy porażki i wtedy nie wychodzi? Kolejny temat do rozważań [emoji6]
Powodzenia w staraniach [emoji1307]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry