reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@dugme , zdjęcie bardzo słabe, ale wydaje mi się, że zrobione z góry te ciemne białe plamy to nóżki a między nimi wydaje mi się że są jąderka, ale równie mogą być to wargi sromowe, siusiaka nie da się dojrzeć...:/ a co powiedział lekarz?

reklama
Mikallo, często to właśnie ten fuks i mamy płeć o której marzymy.
Dugme,gdzie Twoja fotka z usg mi umknęła. Możesz ja wrzucić ponownie?
Leeleeth, Oo ja myślałam ze już miałaś @, a tu nadal czekasz. Pamietam, ze z testów ovu wychodziła owulacja. Tak e4d to przytulanka co 4 dni.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dugme u mnie tez nie widać twojego postu. Dziwiłam się właśnie do kogo Maziajka pisze.
Kinga na chłopca to co drugi dzień wtedy najlepsze plemniki są. I jak już nie będziesz umiała wyłapać owu to bym proponowała ta metodę.
Leeleeth tez mam dwóch słodziaki w domu i pewnie doczekam się trzeciego ale No kurde czemu chociaż raz ta córka. Ale właśnie tak jest ze później uwielbiamy te nasze dzieciaczki tak czy siak [emoji170][emoji171]
Psychika myśle ze dużo robi. I właśnie kiedyś posyłałam tu link. Jest coś takiego jak instynkt przetrwania i złe warunki i wtedy rodza się córki. Jak jest za dobrze to chłopcy- wojowniczy charakter itd.
Mikallo nie dziwie Ci się ze samej ciężko Ci uwierzyć ze to chłopczyk. Ale z drugiej str dla mnie to nie pojęte jak z siusiaka może być dziewczynka, naprawdę!
Dieta niezdrowa to dużo kcal i tłuszczy, do tego częste jedzenie to na chłopca także może coś pomogło [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dugme ja na Twoim zdjeciu nic nie jestem w stanie odczytać :( (dziewczyny zdjecie jest na profilu dugme nie w poscie)

Imama z tym planowaniem to istna loteria dlatego najwazniejsze to chciec miec dziecko. Zaraz i u Ciebie bedzie wszystko jasne. Bede trzymac kciuki✊✊✊✊
Po przypadku Kitqy przekonałam sie, że nie mozna byc tak na 100% pewnym nawet jak lekarz potwierdzi płeć. Moja siostra też dopiero na porodowce okazała się dziewczynką a przez całą ciaze miał byc Adaś :)

Kinga_z1 tak, ten słodki niepowtarzalny zapach jest niesamowity, wacham ją i wącham[emoji7] to chyba nawet @leeleeth napisała tu że "chce więcej"
Ewcia jest bardzo grzeczna, śpi i je jak bąk :) moja starsza córka od zawsze się darla i kiepsko jadła także narazie odpoczywamy :) starsza córka bardzo się cieszy, pomaga nam przy kąpieli, karmieniu, glaszcze po główce i całuje. 2x zdarzyło się że odciągnela mnie od małej aby czytać jej książeczki.
Kinga życzę Ci abyś już niebawem zobaczyla dwie piękne kreseczki i mogła poczuć ten niepowtarzalny zapach swojego dziecka [emoji7]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa no to ja wszystko teraz co robię to robię właśnie w kierunku synka a nie córki :-D ale już chce być po prostu w ciąży i dlatego robię wszystko na odwrót żeby podnieść nasza płodność.
Dziewczyny a jak rozumiecie ten kalendarz? Ze np. od 12 stycznia do 11 lutego jest dziewczynka a po 11 lutym już chłopiec do 12 marca?

Załączniki

• Screenshot_2017-12-06-18-40-10.png
    Screenshot_2017-12-06-18-40-10.png
    51,3 KB · Wyświetleń: 72
Kitqa no to ja wszystko teraz co robię to robię właśnie w kierunku synka a nie córki :-D ale już chce być po prostu w ciąży i dlatego robię wszystko na odwrót żeby podnieść nasza płodność.
Dziewczyny a jak rozumiecie ten kalendarz? Ze np. od 12 stycznia do 11 lutego jest dziewczynka a po 11 lutym już chłopiec do 12 marca?

To podobno chodzi tylko o jeden dzień. Ze 12 stycznia na dziewczynkę itd
I nawet nie wiem czy nie trzeba o tej godzinie przytulanek [emoji23]

7u229jcg4s0byzyg.png

Marzycielka mysle że metoda "na odwrót" jest najlepsza [emoji106]
Obyś już niedługo była w ciąży.

Z tą teoria o dobrobycie i biedzie też nie mogę się zgodzić, ponieważ znam parę która nie miala gdzie mieszkać (Mieszkali u rodziców w malusienkim pokoju) i mają dwóch synów :)
Ja z rodziną mam dobre warunki, nie przymieramy głodem kupujemy co chcemy i mamy córki. Po prostu nie da się wpłynąć na płeć :/ tylko selekcja plemników jest pewna. Ile to kosztuje?

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry