reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka Ja widziałam nawet na wczorajszym coś. A na tym pierwszym z dzisiaj lepiej niż na tym powyżej. Jest jest na 100% kreska!
Nie nastawiaj się na nic, co ma być to będzie. Już jest płeć wybrana tak naprawdę. A ciesz się ciąża i ze tak miało być i ze tak szybko bo to dar [emoji7]
A co do smarowani to w dwóch ciążach smarowałam się specjalnym olejkiem do masażu krocza Oh i nawet mąż przed porodem pomagał bo nie sięgałam hehe ale nic nie dało- a może dało bo moja mama strasznie pękała taka chyba nasza natura. A syn teraz się rodził z rączka wiec obwód główki pewnie taki jakby ponad 4 kg ważył a ur się z waga 3640

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
podobno jak jest tendencja do pękania, to już niestety będzie pękać. Mi przy ostatnim porodzie położna powiedziała, że no niestety już zawsze będę pękać, bo mam słabą już tę tkankę:(

reklama
U nie tez widać cień na ciążowym. Sama jestem ciekawa co to będzie [emoji6]
U mnie tez ovu dawał piękne kreski gdy na ciążowym nawet cienia nie było [emoji6]

Ja trochę dieta zbijałam tsh poszukam gdzieś co i jak jeść żeby to zbić. Swoj droga ciekawe, ze tarczyca odezwała sie w przedostatniej ciąży. Pobrałam euthyrox i dieta. I już nie mam problemów ani przed ani w trakcie kolejnej ciąży.

Wstydzioszka mała/ wstydzioszek mały [emoji23]
Ważne ze idealnie jest! [emoji1307]oby tak dalej

@Imama No właśnie tak sobie myśle, ze tak zrobię. Dzięki [emoji8]

Zdrówka dla chorowitkow, ucałować zbolałe stopki, wiadomo ojojane mniej boli [emoji6]

U nas dalej Witus ma leki, jest lepiej ale bez rewelacji. Ja zupełnie nie wiem czemu on tak ciagle wyje. Dzisiaj nagrałam jak wyjca załączyli z Mikołajem wywaliłam ich do pokoju żeby sie wyryczeli bo mnie nerwy nosiły , żeby był jakikolwiek powód dla którego beczą ...ale nie Ot tak sobie...

atdc9vvjktz16vlw.png
LeeLeee biedny ten Twój Wituś:( ja u mojego średniego ostatnio odkryłam, że mu się ta skórka nie naciąga na siusiaczku i chyba lekarz nam się kłania.

Majorcia czytałam już wcześniej o tej zamożności ze niby właśnie rodza częściej chłopców. Ale nie zgadza mi się to z Kardashiankami hehe tam aż 5 córek i jeden syn a Bruse Jenner z innego związku ma zaś dwóch synów a z Matka Kardashianek dwie córki.
Leeleeth współczuje. Ja jestem przerażona tym wszystkim bo teraz mam dwojke i już ciężko a jak mały przyjdzie na świat a mój dwulatek zachoruje to dupa blada nie poradzę sobie! Nie wiem jak dajesz sovie radę z taka gromadka, normalnie podziwiam!
Kati No to może jednak wstydnisia! Ważne ze wszystko dobrze i łożysko się podniosło. Kiedy następna wizyta?

Imama pewnie, jak zawsze chodzi o kilka czynników i one zapewne potrafią się (choćby jeden) zmienić o ciut ciut i wychodzi raz chłopczyk, raz dziewczynka. Jedno, co można domniemywać, to tendencja...tak myślę. Ja jak rozkładam wszystko na czynniki pierwsze, to uważam, że mam z mężem po prostu tendencje do synków i pewnie też nigdy nie będę mieć swojej księżniczki....

Mnie moi chłopcy ostatnio tak poddenerwowali, że się prawie załamałam. Człowiek tyle serca wkłada, tłumaczy, stara się wychować, a oni ostatnio jacyś trudniejsi niż normalnie. Do średniego niewiele dociera, nie skupia się, jest na etapie interesowania się swoim ciałem i mu to nie przeszkadza, czy wymyśli głupią zabawę w przedszkolu, zrobił się nadpobudliwy, rusza nogami, rękami, fika fikołki etc. Sama nie wiem co mu jest?!

@Imama ja jeszcze nie mam ciąży i wciąż telepie sie nadzieja, która wyszukuje nawet z chmur [emoji6]
Wiem, co czujesz. Naprawdę wiem. Mnie najbardziej przeraża to NIGDY [emoji17]
A wokół szaleństwo same dziewczynki, nikt nie wie ile razy płakałam. Bo to mnie tak boli, a już jak gdzieś bestialsko pobite albo zabite albo oddane maleńkie i dziewczynka to aż mnie ściska w srodku z takiego chyba niewykrzyczanego żalu. Aż zaczęłam sie zastanawiać czy nie powinnam iść do terapeuty..
patrzę na Emilka i mowie do siebie ze cudny, idealny a w głowie słyszę a jak byłoby cudownie gdyby nie miał fujarki i żal mi podwójnie, za ta corke której nie mam i za to ze synka tak troszkę niedoceniam...

@kitqa 7kg to betka, urodzisz i już po sprawie...
pokaz brzuszek, ja przytyłam 20kg...

@Gosica ta bułka tez naprawa mnie nadzieja, cały czas nie wierze w chłopaka u @Imama [emoji23]
u mnie każdy poród inny i gdybym mogła je zmiksować i z każdego coś zabrać, to byłoby idealnie. A było jak? za każdym razem z jakimiś przygodami. Najważniejsze, że finał był ok i dzieciaczki zdrowe.
@Imama u mnie porody coraz krótsze. Ostatni niespełna dwie godziny, a parte bym przegapiła [emoji23] bo tak mi sie fajnie z położna rozmawiało..

@Biedronka0506 posłuż jakiegoś płaskiego Jaśka, u mnie pomagało [emoji6]

A właśnie dziewczyny jakie ćwiczenia są dziewczynkowe? Takie bardziej na lajcie? Czy intensywniejsze? Ja zapislam sie na zumbe i teraz tak myśle czy to będzie Ok? Hahha ale rozkminy ....
Trzymam nadal kciuki za testy, cykle i rezultaty wkrótce!
@Miciur-ka ponawiasz sikanca?

nie sama zostajesz na polu walki:p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nawet nie wiedziałam ,ze można tak szybko urodzić 2 godz ? 30 min. ?to szok dla mnie:shocked2: ja rodziłam wiecej niż 24 godz . i tak skończyło sie cc. Przed porodem powiedzieli,ze bedzie miał nie wiecej niż 3,5 kg.,a wyszedł smok mały 4.300 ,całe szczęście ,ze nie rodziłam naturalnie.

@Gosica,to razem testujemy ;) chociaz u mnie chyba nie bedzie co testować , bo ta nasza akcja to był niewypał . Zachciało mi się jonów ujemnych pod prysznicem i jak mnie mąż namydlił szamponem, to sobie przypomniałam o moim pH ,szybko spłukując to mydło ,zrzędzilam mu,ze mi pH podwyższył :D pozniej juz było tylko gorzej ,ale nie bede wam opowiadać :-D no ogólnie emocje opadły tego wieczora ,wiec marne szanse.zobaczymy.

A jak mówicie ,ze np.jakas teoria została obalona to macie na mysli jakies badania czy ze,w praktyce na kimś to sie nie sprawdziło ?
Tymon's Mom będzie, co ma być:p przynajmniej mąż Cię ponamydlał, taki relaks:)

@Imama nie masz sie co bać cc!
Oprócz pewnego dyskomfortu po, ból jak po każdym szyciu. Ja wstałam bardzo szybko. Jeden dzień chodziłam zgięta w pół. Na drugi już normalnie. Jako ze ćwiczyć nie można to trochę dłużej dochodziłam do siebie. I mięśnie słabiej pracowały ale w okolicy pół toku wszystko sie ustabilizowało.
Cc ma swoje plusy, znad dokładny termin, mniejsze ryzyko okołoporodowe.

A Twoje łożysko może sie podnieść na tym etapie 98 % sie podnosi [emoji1307]
Także jest dobrze, będzie jeszcze lepiej [emoji6]

ja po pierwszym porodzie (naturalnym), to ledwo doszłam (zgięta w pół) na pobranie krwi do pielęgniarek. Do ich pokoiku weszła też ze mną babeczka po cesarce....lepiej wyglądała, niż ja szczerze mówiąc:)

@Maziajka nie cc miałam 13 lat temu, potem już SN.
Tez wole SN, szybciej dochodzi sie do siebie z pewnością No i lepsze dla dziecka. Cc na „zimno” to nie jakieś super rozwiązanie. Ale tez nie ma co demonizować [emoji6]

@kitqa córeczka była wcześniaczkiem?
Ja tez bliznę mam na linii włosów i nic nie widać.

@Imama na uelastycznienie szyjki żeby nie pękła można brać wiesiołka, często polecają przed porodem brać żeby szyjka elastyczna sie zrobiła. Ja brałam ale malutkie dawki bo bałam sie ze mi sie całkiem rozlewie. Dziewczyny na wątku wrześniowym brały po 6 kapsułek. Ja zaledwie jedna [emoji6]
Fakt faktem piekłam ale niewiele. Wiec chyba cos tam działa. Tylko ja bym brała po 34tc i na spokojnie zwiększała dawkę.

Jak cień w 10dpo to beta pewnie piękna [emoji7]
LeeLee nie sama zostaniesz:p

Pozachodzicie tak w ciąże w starym roku to sama na placu boju zostanę [emoji23]
Ni ale dobrze niech sie sypie kreseczkami [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Wybaczcie cała się trzęse [emoji23], jestem chyba w szoku !

Tak to było: suplementy meza od konca wrzesnia bez przerw wlaz do teraz, plus piwo codziennie lub co 2 dzien (w to mu graj) ja brak sniadan i produkty dziewczynkowe (wg starej metody od dawna(brak czasu ) a dieta LE koniec wrzesnia - jedna próba 1,5 dnia przed owu (myślę tak okolo) , po 9 dniach abstynencji i gorącej kąpieli męża przed seksem ! Maz byl tez po 2 piwach i ja po jednym ale bezalkoholowym, No ja pier**... jakieś plemniki niezniszczalne [emoji23], serio nic sobie z tego nie robiłam bo jak moze się udać za 1 razem (jeszcze nigdy mi się nie udalo) i jeszcze po takich rzeczach ... jak abstynencja gorące kąpiele itp.

Ale widzę że suple działały bo ciężko mu było skończyć może będzie ta dziewczynka ale ciuszkow synów nie chowam i myślę jakie imię chłopięce,

Gosica - bierz luteine nic nie będzie !

Miciurka, grunt, że to SZOK POZYTYWNY :p

Tak ja wiem że zależy od wagi dziecka , moje bąble były 3050 pierwszy i drugi 3360 , także nie tak źle :),

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

ja to jestem w szoku jak czytam, że niektóre z Was przytyły po 7-9 kg?!WOWOWOW
U mnie zazwyczaj 12, ale w ostatniej ponad 20 kg!!!! Z tym, że to może przez te moje tsh za duże, bo zaczęłam bardzo szybko tyć w pewnym momencie, a nie jadłam wybitnie więcej.

reklama
@leeleth dziwna sprawa (jak to u mnie ) bo mnie się wydaje że źle wyliczono mi termin porodu. Tak jak teraz na mój gust miałam 2tyg różnicy.
Ale było to tak że na wypisie u córki mam 34/35 a u mnie 36tc. A mnie się wydaje że urodzila się w 38. Stwierdzono że jest późnym wczesniakiem, nie miała cech wcześniaczych, wszystko ok apgar 10/10 2x po licznych badaniach stwierdzono że jest zdrowa, brak zakażenia, oddychala sama, ale asekuracyjnie podano jej antybiotyk. Ja zdrowa! Nie miałam zakażenia po prostu poród zaczął się "wcześniej", i nie było żadnych innych przesłanek dlaczego poród mógł rozpocząć się wcześniej. Ale co z mężem przeżyliśmy na neonatologii to nasze, przynajmniej nauczono nas opieki nad dzieckiem, bo byliśmy kompletnie zieloni :))

Miciurka [emoji41] ale fajnie

Do góry