reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kitqa moja gin już widziała wcześniejszy wynik i mówiła żeby się nim narazie nie przejmować i starać się, jedynie jakbym miała ponad normę lub poniżej to wtedy będziemy to leczyć.
Wcześniej nie badalam przed synami. Z pierwszym synem zeszło nam rok a z 2 w 2cs. Dopiero teraz po porodzie 2 synka zrobiłam to badanie.
A po jakim czasie może spaść tsh gdybym zaczęła teraz brać euthyrox.
Czytałam na forach ze niektóre dziewczyny faktycznie mają dużo ponad normę a ja mam 3 a norma jest do 4,94 i może nie zejdzie długo z zbiciem tego.

reklama
Hej dziewczyny.
Marzycielka na tsh się nie znam ale myślę żeby przedstawić tak sprawę endokrynolog że długo nie możesz zajść i euthyrox nie zaszkodzi a może pomóc. Ja bym uparła się żeby jednak to tsh zbić.
Któraś się mnie pytała i metodę baby dust. Jest książka o tym jedynie po ang a mnóstwo info jest na forum facebooka baby dust method forum polecam lekturę. Tam się nie stosuje żadnych diet ani suplementów, dla dziewczynki jeden jedyny sekstyl 2-3 dni przed owu, nic wcześniej i później. Polegają tam głównie na testach owu. Niby 90 procent sprawdzalnosci. Chłopiec dwa seksy, pierwszy 24h po pozytywnym teście owu i następny za 12h czy jakoś tak. Wszystko inne czyli np dwa seksy na dziewczynkę czy jeden na chłopaka to już 50/50. Chłopiec to już podobno 95 procent szans.
Ja dziś byłam na becie strasznie się boję wyniku bo ostatnio właśnie po nim poznałam że moja ciąża się nie utrzyma i jest biochemiczna. W ogóle wszystko narazie idzie tak samo jak z moim synkiem, test w ostatni dzień cyklu, beta w pierwszy dzień niedoszlej miesiączki. Zobaczymy co to będzie.

Biedronka nie chce nakręca ale jak tak miałam że mi było ciągle zimno w sumie jeszcze mam takie napady. Myślałam że będę chora. Czekamy na wieści!

Marzycielka mnie się wydaje że tsh masz dobre, ale gdybyś chciała je zbić to w dwa do 3 miesięce da radę. Ale często jest tak że jak zaczynasz łykac euthyrox to już do końca życia... Ale tylko w tedy gdy masz chora tarczyce. A ty masz ją zdrowa!
Żeby sprawdzić głębiej tarczyce wystarczy zrobić dodatkowe badania ft3, ft4 anty tpo, i inne nie pamiętam, lub usg czy nie ma guzików samo tsh to często za mało choć już po nim można poznać że coś się dzieje

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Zonami no piękna beta[emoji4] gratuluje!

Marzycielko zgadzam się z Kitqa zrób jeszcze ft3 i ft4. Podobno ft4 musi być w normie lub nawet w górnej granicy to wtedy dobrze jest. Pamiętam że mój endo mówił mi że tsh niskie i ft4 wysokie muszą być.

Imama, cudny avatar[emoji7]

Biedronko, coś czuje że będzie mała Biedroneczka [emoji6]

Ja dziś zakupiłam testy na ph. Jestem jakieś 3 dni po owu i ph 4-5. Zobaczę za miesiąc w owu jak się przedstawi bo piszą że ten śluz plodny musi mieć wysokie ph na chlopaczka.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa dzięki właśnie i ja czytałam ze jak ma się tsh w normie a zacznie brać euthyrox to można rozwalić sobie cała tarczyca a nie chce tego. Wyczytałam ze można domowymi sposobami obniżyć ja, ale zrobię jeszcze te dodatkowe badania i umowie się do Endo aby najwyżej zrobił usg i sprawdził wyniki.

reklama
Zonami ładna beta. Sprawdź przyrost wtedy będziesz spokojniejsza- wiem po sobie
Biedronka to ile dni chcesz czekać? Chyba na święta będą się sypać pozytywy [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry