reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kitqa moja gin już widziała wcześniejszy wynik i mówiła żeby się nim narazie nie przejmować i starać się, jedynie jakbym miała ponad normę lub poniżej to wtedy będziemy to leczyć.
Wcześniej nie badalam przed synami. Z pierwszym synem zeszło nam rok a z 2 w 2cs. Dopiero teraz po porodzie 2 synka zrobiłam to badanie.
A po jakim czasie może spaść tsh gdybym zaczęła teraz brać euthyrox.
Czytałam na forach ze niektóre dziewczyny faktycznie mają dużo ponad normę a ja mam 3 a norma jest do 4,94 i może nie zejdzie długo z zbiciem tego.

reklama
Hej dziewczyny.
Marzycielka na tsh się nie znam ale myślę żeby przedstawić tak sprawę endokrynolog że długo nie możesz zajść i euthyrox nie zaszkodzi a może pomóc. Ja bym uparła się żeby jednak to tsh zbić.
Któraś się mnie pytała i metodę baby dust. Jest książka o tym jedynie po ang a mnóstwo info jest na forum facebooka baby dust method forum polecam lekturę. Tam się nie stosuje żadnych diet ani suplementów, dla dziewczynki jeden jedyny sekstyl 2-3 dni przed owu, nic wcześniej i później. Polegają tam głównie na testach owu. Niby 90 procent sprawdzalnosci. Chłopiec dwa seksy, pierwszy 24h po pozytywnym teście owu i następny za 12h czy jakoś tak. Wszystko inne czyli np dwa seksy na dziewczynkę czy jeden na chłopaka to już 50/50. Chłopiec to już podobno 95 procent szans.
Ja dziś byłam na becie strasznie się boję wyniku bo ostatnio właśnie po nim poznałam że moja ciąża się nie utrzyma i jest biochemiczna. W ogóle wszystko narazie idzie tak samo jak z moim synkiem, test w ostatni dzień cyklu, beta w pierwszy dzień niedoszlej miesiączki. Zobaczymy co to będzie.

Biedronka nie chce nakręca ale jak tak miałam że mi było ciągle zimno w sumie jeszcze mam takie napady. Myślałam że będę chora. Czekamy na wieści!

Marzycielka mnie się wydaje że tsh masz dobre, ale gdybyś chciała je zbić to w dwa do 3 miesięce da radę. Ale często jest tak że jak zaczynasz łykac euthyrox to już do końca życia... Ale tylko w tedy gdy masz chora tarczyce. A ty masz ją zdrowa!
Żeby sprawdzić głębiej tarczyce wystarczy zrobić dodatkowe badania ft3, ft4 anty tpo, i inne nie pamiętam, lub usg czy nie ma guzików samo tsh to często za mało choć już po nim można poznać że coś się dzieje

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Zonami no piękna beta[emoji4] gratuluje!

Marzycielko zgadzam się z Kitqa zrób jeszcze ft3 i ft4. Podobno ft4 musi być w normie lub nawet w górnej granicy to wtedy dobrze jest. Pamiętam że mój endo mówił mi że tsh niskie i ft4 wysokie muszą być.

Imama, cudny avatar[emoji7]

Biedronko, coś czuje że będzie mała Biedroneczka [emoji6]

Ja dziś zakupiłam testy na ph. Jestem jakieś 3 dni po owu i ph 4-5. Zobaczę za miesiąc w owu jak się przedstawi bo piszą że ten śluz plodny musi mieć wysokie ph na chlopaczka.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kitqa dzięki właśnie i ja czytałam ze jak ma się tsh w normie a zacznie brać euthyrox to można rozwalić sobie cała tarczyca a nie chce tego. Wyczytałam ze można domowymi sposobami obniżyć ja, ale zrobię jeszcze te dodatkowe badania i umowie się do Endo aby najwyżej zrobił usg i sprawdził wyniki.

reklama
Zonami ładna beta. Sprawdź przyrost wtedy będziesz spokojniejsza- wiem po sobie
Biedronka to ile dni chcesz czekać? Chyba na święta będą się sypać pozytywy [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry