reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama tak jestem podczytuje ale nie pieze bo nie mam co.

Ona nie ma zdjecia w necie na pewno nigdzie takze niestety nie pomoge.A widzial gin siurka wlasnie w 17tc zreszta mi w 15tc tez ginka mowila ze dynda cos i chyba chlopak u Airfix tez tak bylo.
Chyba najpewniej jak widac jajka.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka No właśnie czytam ze dość częste to. Ale u mnie to raczej duże było [emoji848] i No wy nuby super dziewczynkowe miałyście. Ale czekam dzielnie do połówkowych bo to raptem pare tygodni i wtedy właśnie jak to synek to pokaże jajka i wtedy wiem. Bo u mnie przy drugim synu były jajca jak nic bo mam to usg a teraz nie było ale wiadomo każde usg inne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Marzycielka powiem tak mój lekarz też uważał że mam dobre tsh a też miałam powyżej 3 za jakiś czas miałam powyżej 5 potem powyżej 2 czułam się nieraz źle zmęczona dopiero badania wykazały że mam hashimoto Myślę że możesz zrobić badania ft3 i ft4 przy czym ft4 jest w niedoczynnosci ważniejszy ale TPO-ab czy TRAB lepiej jak Ci zleci lekarz endokrynolog te badania kosztują zresztą jak wszystkie
Wizyta u endokrynologa Ci nie zaszkodzi a powiem Ci tak że o wpływie tsh na ciąże dopiero mówi się od niedawna kiedyś lekarze wogole nie zalecali robić tsh nie wiedzieli że ma wpływ na ciąże a głównie płód dlatego niektórzy do tego podchodza olewczo
W necie są również artykuły lekarzy i piszą o wpływie tsh na płód Na moim przykładzie mogę Ci powiedzieć że u mnie tsh z chwilą zajścia w ciążę gdzie tsh miałam powyżej 2 zaraz rosło i na początku ciążą rozwijała się prawidłowo a potem rozwój zwalnial i wszystko się zatrzymywało jedna ciąża w 9 tygodniu gdzie do końca miałam nadzieję że jeszcze będzie dobrze druga trochę wcześniej a lekarz mi powiedział że te poronienia spowodowane są moim i męża wiekiem a okazało się inaczej i gdybym sama o to nie zadbała pewnie nie miałabym mojej córki więc myślę że najważniejsze żeby wszystko dobrze posprawdzać popytać bo nikt tak o Ciebie nie zadba jak tylko ty sama

A i Marzycielka ja zawsze miałam szorstkie kolana myślałam że to przez wycieranie podłóg bo kiedyś zawsze myłam na klęczki a nie wiedziałam że szorstkie łokcia i kolana też mogą być objawem niedoczynnosci czy sucha skóra
Ja nie mówię że ty możesz mieć chorą tarczycę ale pewnie potrzebujesz tylko euthyroxu niewielkie dawki ze względu na zajście i utrzymanie ciąży

Maziajka No właśnie czytam ze dość częste to. Ale u mnie to raczej duże było [emoji848] i No wy nuby super dziewczynkowe miałyście. Ale czekam dzielnie do połówkowych bo to raptem pare tygodni i wtedy właśnie jak to synek to pokaże jajka i wtedy wiem. Bo u mnie przy drugim synu były jajca jak nic bo mam to usg a teraz nie było ale wiadomo każde usg inne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom[/QUOTE

Imama wiesz powiem Ci że najgorsza to taka niepewność bo gdybyś nic nie wiedziała byłoby chyba lepiej a tak coś wiesz ale dalej nie na pewno bo gdybyś mieszkała w Polsce to poszłabyś na dobre usg 3 czy 4 D i uwidoczniono by narządy płciowe i miałabyś pewność
a tak to się gryziesz bo wiem że bez względu na płeć i tak kochasz to maleństwo w twoim brzuszku ale fajnie by było gdyby można było pokupowac sukieneczki.

Dziewczyny tarczyca może mocno namieszać. Ja leczę się już kilka lat. Czasami nagle mi wariuje i muszę zmieniać dawkę. Ja trz wiem ze Tsh musi być w okolicach 1-1,5. Warto zrobić sobie cały panel dotyczący tarczycy szczególnie planując ciąże a potem w ciąży.
Millo trzymaj się na pewno wszystko będzie dobrze. Dasz radę wierze ze cięcie to duży stres.
A ja chyba zacznę planować w przyszłym roku na córkę oczywiście tak bez ciśnienia. Będę miała czas na zebranie wszystkich notatek a są może gdzieś zebrane wszystkie ?
Żonami ciekawość mnie zżera czy wyszła córcia czy synek oczywiście życzę Ci córeczki!!!

reklama
Millo kciuki odemnie wielkie [emoji171] będę o Was myslala jutro. Stres, stres ale zobaczysz będzie dobrze i mała zaraz będzie z Tobą!
Majorcia dokaldnie. Ale nie tylko ja mam nadzieje. Haha niestety ale takie wczesne usg nawet jak ma się foto to się poprostu nie wierzy. Tyle się słyszy. Zreszta pod prostem Bakusiowo tej od NIPT testów to jak przeczytałam komentarze to aż zamarlam ile dziewczyn zostało złe poinformowanych co do płci. I nie ze z dziewczyny chłopczyk tylko odwrotnie. Ale wiaodmo to rzadkie i mały procent- taka prawda
U nas a wątku kwietniowym GD jak narazie jedna dziewczynka była po planowaniu ale niestety serduszko przestało bić w 16 tc i biedaczka musi iść urodzić. Ah coś strasznego. A pozatym już 4 przeciwności czyli chłopcy przy starankach o córki. W tym DWIE co będą miały 6(!!!) syna. A jedna jak ja. Ale wiadomość dla staraczek chlopczykowych - trzy co planowały chłopców maja chłopców także tu narazie 100% [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry