reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No a jak z wegetarianami, czy weganami? jak u nich się rozkładają płcie?jest pewna popularna blogerka i ona ma dwie córy, potem zaczęła w związku ze zdrowiem jadać bez mięsa i trzecie dziecko, to synek. Ciekawe jak to się rozkłada u np. właśnie wieloletnich wege.????

reklama
No a jak z wegetarianami, czy weganami? jak u nich się rozkładają płcie?jest pewna popularna blogerka i ona ma dwie córy, potem zaczęła w związku ze zdrowiem jadać bez mięsa i trzecie dziecko, to synek. Ciekawe jak to się rozkłada u np. właśnie wieloletnich wege.????

A właśnie czytałam, ze wegetarianie/weganie mama zazwyczaj córki.
U nas w rodzinie to sie sprawdza [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

LeeLeee mój mąż też cukier bardzo lubi pod każdą postacią. Może to nasza pierwsza wspólna cecha ? Już go proszę, by mniej słodził. Czasem mu posłodzę trzcinowym lub miodem. Ale nie sądzę, by przestał słodzić :( on mówi, ze się sporo rusza i to wyrusza i tego potrzebuje...jasne, a jego tata ma cukrzycę. Mąż jest dość upartym stworzeniem :p

Mój gin ma 2 córki i mówił mi że starał się o syna lecz mu nie wyszło. Powiedział mi tyle że płeć to zawsze 50/50 szansa i że jak do tej pory nie ma skutecznej metody na zaplanowanie płci dziecka

Ah powiem Wam dziewczyny ze to tak różnie chyba z ta płcią. Mój tez jest spawaczem, jeździ do pracy rowerem, pali nałogowo od 20 lat, ma raczej niski testosteron a jednak syn u nas Wiec już sama nie wiem co ma tu wpływ czy szczęście po prostu.

U mnie ojciec spawacz cale zycie do tego pali i nie oszczadza sie raczej niezdrowy styl zycia caly czas a ma 3 synow i jedna corke (mnie) ja bylam druga po mnie jeszcze 2 chlopakow ;)
Ja z Ala zaszlam jak mualam 27 urodzona na 28 moje urodziny z Maja zaszlam w ciaze w wieku 29l urodzilam na 30 ;) z Millie to bylo 34 ;) no a testosteron to oboje z mezem mielismy w gornej granicy normy. Co do snoafan to faktycznie z dwiema pierwszymi corkami nie jadlam, ale teraz przy trzeciej to od wstania z lozka do polgodziny i zjadalam zdrowe i kaloryczne sniadanie ;) suple bralam ponad 9 miesiecy ;)
Aha ktos pytal o olej lniany - on podobnie jak wiesiolek jest na poprawe sluzu szyjkowego wiec brac go należy do owulacji.

Powodzenia babeczki oby marzenia sie spelnialy te rozowe i te niebieskie :) &&&&

Aleksandra- mąż : dużo nabiału , OLE, szyszki chmielu , korzeń lukrecji, zero mięsa czerwonego, bardzo mało jajek , i mam nadzieję że teraz zmiany warunki pracy nam dopomoga bo się grzeje siedzi dużo ,plus piwo A ja: dietę mam LE , generalnie mało kalorii Ale szczerze powiem nie liczę bo nie chce mi się dużo zachodu jakoś nie mam jak z moim młodszym "terrorysta" [emoji6][emoji23],
,ale chodzę głodna ,omijam śniadanie , 2-3 posilki dziennie , bez podjadania, kawa 2 dziennie z mlekiem i cukrem ,piwko zero, jakieś winko, kcal wg.Atomic dla mnie około 1800 do 2000kcal,przez to że jeszcze karmie , pisała mi najważniejsze żebym nie miała za mało Bo po prostu może mi się zatrzymać owulacja , w tym miesiącu już nie jem miesa (warzywa można jeść bez liczenia kcal) hm co tam jeszcze ja chce baby aspirin brać tylko muszę przeczytać co i Jak , W listopadzie i grudniu planuje też iść sprawdzić testosteron i estrogen, w okolicy owulacji porownac,

-nie wiem czy dotarłaś do moich starań z 2016 ale mi sprzyjalo wszystko faza księżyca wszelakie kalendarze jony,zakwasilam się , suplementy no wszystko i też mam syna ;)

Gosica-pewnie myślę że żurawina jest ok, a mąż coś bierze twój ?
Musisz nad nim sie trochę poznecac [emoji6][emoji23]

Imama- u mnie to samo ! Głupio to mówić ale jakbym miała parke to nie wiem czy bym chciała 3 może, gdyby mąż chciał , a teraz to już mi się włączyło że 4 fajnie [emoji23][emoji23], Jak mamie mówiłam że mąż chce 4 a ona : "nie 3 starczy" haha się kobieta przestraszyła [emoji16][emoji28]

Naomi - ja mam 30l., ni ja nie wiem czemu masz preferencje jak już parke Masz, coś musi być dlaczego wolisz córkę :), ja już bym preferencji nie miała , jak dla mnie to 35 rż chce już mieć ostatnia ciążę za sobą ,

Rena-ja mam 2 syna i nie płakałam nad jego przyjściem na świat, chyba każdy ma jakiś obraz /model rodziny w głowie ale jak będzie się okaze- co nie znaczy że mamy sobie nie dopomóc w spełnieniu ;) ,nie myślę że szczupłe osoby mają konkretna płeć -jestem a bynajmniej byłam szczupła [emoji23] przed 1 ciąża a mam syna ;)

Marzycielka-moze jeszcze zdazyliscie;) , to widzę że przy clo można się wszystkiego spodziewac,

Kinga-nawet tak nie mów bo ja mam 30tke i celuje w córkę -burzysz mi mój świat [emoji6][emoji23] hehe

Leeleeth- Ty przez karmienie piersią musisz jeść więcej 2 posiłki to za mało ! ale takie utrzymanie 2 tyś kcal powinno być ok, bardziej chodzi o to żeby ciągle nie utrzymywać glukozy na wysokim poziomie , podjadając, ale kobiety KP to inaczej , u mnie to już końcówka kp to inaczej ,

Girligor-ja mam guzki na tarczycy, narazie same chłopy u mnie ;)

Kitqa- my tu czekamy na twoje usg :D , też z wielką niecierpliwością bo wyjątkowo Ci twoi lekarze co usg zdanie zmieniają [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mnie tylko zastanawia z tym cukrem że zaleca się nie jeść śniadań i jeść mało posiłków żeby był niski cukier we krwi tak to rozumiem ale ja z racji zawodu i tego że przez dwa razy miałam cukrzycę ciążowa mam zupełnie inne wiadomości na ten temat Nie chce nikogo wprowadzać w błąd ale komu zależy to może lepiej poczytać na ten temat bo ogólnie cukier przy takich zaleceniach jak trzy posiłki na dobę i późne śniadania powinien mieć tendencję do wysokich wzrostów sama mam glukometr i jak tak kiepsko nieraz jadam to cukry mam wysokie
Zresztą dietetycy zalecają nawet przy odchudzaniu żeby nie było dużych wahań cukrów jeść posiłki co 3 godz bo przy dużych przerwach cokolwiek tylko zjemy cukier idzie bardzo w górę

Ja wiem żeby mieć niski cukier we krwi należy jeść małe posiłki tak co 3 godz owszem są produkty o niskim i wyższym ig więc należy spożywać te o niskim starać się jeść marchewkę zamiast soku z marchewki wszystko mniej przetworzone i rozdrobnione powoduje że mniej wchłania się cukru do organizmu
O zgodzę się że super obniża cukier cynamon nie wiem jak się ma w diecie dziewczynkowej ale ja go używałam

Ostatnia edycja:
reklama
Aleksandra- mąż : dużo nabiału , OLE, szyszki chmielu , korzeń lukrecji, zero mięsa czerwonego, bardzo mało jajek , i mam nadzieję że teraz zmiany warunki pracy nam dopomoga bo się grzeje siedzi dużo ,plus piwo A ja: dietę mam LE , generalnie mało kalorii Ale szczerze powiem nie liczę bo nie chce mi się dużo zachodu jakoś nie mam jak z moim młodszym "terrorysta" [emoji6][emoji23],
,ale chodzę głodna ,omijam śniadanie , 2-3 posilki dziennie , bez podjadania, kawa 2 dziennie z mlekiem i cukrem ,piwko zero, jakieś winko, kcal wg.Atomic dla mnie około 1800 do 2000kcal,przez to że jeszcze karmie , pisała mi najważniejsze żebym nie miała za mało Bo po prostu może mi się zatrzymać owulacja , w tym miesiącu już nie jem miesa (warzywa można jeść bez liczenia kcal) hm co tam jeszcze ja chce baby aspirin brać tylko muszę przeczytać co i Jak , W listopadzie i grudniu planuje też iść sprawdzić testosteron i estrogen, w okolicy owulacji porownac,

-nie wiem czy dotarłaś do moich starań z 2016 ale mi sprzyjalo wszystko faza księżyca wszelakie kalendarze jony,zakwasilam się , suplementy no wszystko i też mam syna ;)

Gosica-pewnie myślę że żurawina jest ok, a mąż coś bierze twój ?
Musisz nad nim sie trochę poznecac [emoji6][emoji23]

Imama- u mnie to samo ! Głupio to mówić ale jakbym miała parke to nie wiem czy bym chciała 3 może, gdyby mąż chciał , a teraz to już mi się włączyło że 4 fajnie [emoji23][emoji23], Jak mamie mówiłam że mąż chce 4 a ona : "nie 3 starczy" haha się kobieta przestraszyła [emoji16][emoji28]

Naomi - ja mam 30l., ni ja nie wiem czemu masz preferencje jak już parke Masz, coś musi być dlaczego wolisz córkę :), ja już bym preferencji nie miała , jak dla mnie to 35 rż chce już mieć ostatnia ciążę za sobą ,

Rena-ja mam 2 syna i nie płakałam nad jego przyjściem na świat, chyba każdy ma jakiś obraz /model rodziny w głowie ale jak będzie się okaze- co nie znaczy że mamy sobie nie dopomóc w spełnieniu ;) ,nie myślę że szczupłe osoby mają konkretna płeć -jestem a bynajmniej byłam szczupła [emoji23] przed 1 ciąża a mam syna ;)

Marzycielka-moze jeszcze zdazyliscie;) , to widzę że przy clo można się wszystkiego spodziewac,

Kinga-nawet tak nie mów bo ja mam 30tke i celuje w córkę -burzysz mi mój świat [emoji6][emoji23] hehe

Leeleeth- Ty przez karmienie piersią musisz jeść więcej 2 posiłki to za mało ! ale takie utrzymanie 2 tyś kcal powinno być ok, bardziej chodzi o to żeby ciągle nie utrzymywać glukozy na wysokim poziomie , podjadając, ale kobiety KP to inaczej , u mnie to już końcówka kp to inaczej ,

Girligor-ja mam guzki na tarczycy, narazie same chłopy u mnie ;)

Kitqa- my tu czekamy na twoje usg :D , też z wielką niecierpliwością bo wyjątkowo Ci twoi lekarze co usg zdanie zmieniają [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam guzki na tarczycy no i mam trzech synów no i jak zaczęłam leczyć niedoczynnosc tarczycy urodziłam córkę ale ja bym w tym kierunku nie szła myślę że to nie ma wpływu

Do góry