reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja z siostra mamy prorocze sny, ona dodatkowo ma siódmy zmysł czy jak to nazwać.

Pamiętam że test ciążowy w pierwszej ciąży zrobiłam w niedzielę po kilku godzinach dzwoni do mnie sis i mówi: ale wczoraj miałam fajny sen! Śniło mi się że jesteś ciąży, że się nie wyprowadziliscie, nie kupiliście tego mieszkania. Tylko zostaliscie tu... I tak dalej. Słucham tego z otwartą gębą. Nic nie powiedziałam jej o pozytywnym teście.. Bo chciałam iść najpierw go gina. Nie pomyliła się :) dalej będąc w ciąży mówiła cały czas ze urodze dziewczynkę, aż się na nią wkurzałam bo wiedziałam że będzie chłopak, pokazywałam jej zdj z usg na którym gin zaznaczyla jajka, a ta nic... Nadal swoje"będzie dziewczynka" w 30tc dostałam potwierdzenie że będzie to baby girl[emoji178]
Teraz siostra od początku chodzi i gada ze będzie chłopak. Dalej historie znacie :) i sama mówi że jak wypluje chłopaka to będzie trzeba ją spalić na stosie haha
Ja zaś widziałam we śnie ciąże koleżanki i kuzynki :) gdy powiedziałam koleżance żeby uważała bo śniło mi się że jest wciazy, ona odparla: "Monia... Co ty to nie możliwe! Mam spirale", 'acha' po 2tyg przychodzi do mnie i mówi że jest w ciąży, aż nogi mi się ugiely. Niestety później poronila te ciąże.
Także ja wierzę w takie bajery :)

Nie myle się też co do płci innych przyszłych mam:) ale to pewnie tylko przeczucia

reklama
kinga u mnie i przed 30-ką, i po - sami panowie, także nie ma reguły. Niby mówi się, że w późniejszym wieku jak facet jest starszy, to większe szanse na córkę (ale i tu mam"pod górkę", bo mąż jest młodszy ode mnie).
Imama to pobiła chyba rekord w staraniach o córkę i jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że ma być jednak syn. Serio Imama. Coraz więcej nam tu zdradzasz szczegółów i dla mnie, jeśli wyjdzie u Ciebie chłopczyk, to tylko to będzie potwierdzeniem, że jednak no nie my o tym decydujemy.

kitqa, to super macie te "moce" :) ja wierzę w niektóre sny. Część snów jest rzeczywiście wytworem naszego umysłu, ale są i takie prorocze.

LeeLee a ja bym na Twoim miejscu jadła te śniadania. No nie świrujmy za bardzo. Każde dziecko jest ważne, te które dostaje cycolka też i te, które będzie w brzuszku. Moim zdaniem, to jednak należy się w miarę dobrze odżywiać przed ciążą i w ciąży. No, a Ty chyba niedawno rodziłaś Emilka (przepraszam, jeśli pokręciłam) i powinnaś się teraz wzmacniać, a nie osłabiać.
DZiewczyny a ja mam pytanie???? od czego może zależeć to, że czasami owulacji się prawie nie czuje (choć była), a innym razem tak wiruje coś w brzuchu, jakby się okres miało dostać i się czuje ją po całości? czy to tylko gra hormonów?
PS. jestem mega ciekawa, czy kiedyś ktoś odkryje naturalny sposób na wybór płci i jaki to będzie czynnik:)
PS2. a czy któraś z Was ma może problemy z tarczycą i ma samych chłopców lub córki? ciekawe czy nie robiono badań takich dokładnych na setkach różnych par, gdzie by badano niemal wszystko od diety, poprzez ciśnienie, poziom cukru, choroby, poziom hormonów, wagę, wiek, wzrost itd. i czy jakieś korelacje nie powychodziły...
A co do dzieci tylko jednej płci....to chyba naturalne, że chcemy mieć dziecko płci odmiennej, niż tą którą już mamy? chociaż są oczywiście wyjątki...nie mniej jak patrzyłam ostatnio na jedną panią, która ma trzech synków i czwarty chłopczyk w drodze, to nie mogłam nie zauważyć jej spojrzenia na dziewczynkę siedzącą z przodu....tęsknota mam (za upragnioną córką) mających samych synów.... pozostaje...

Kitqa ja tam wierze ze niektóre osoby maja takie ala „moce”. Mojego męża siostra w snach widzi smierć osób i naprawdę dużo razy pierwsza dzwoniła do rodziny albo nam mówiła ze ktoś umarł buuu ale serio serio
Ona tez wróżyła mi z obrączki w drugiej ciąży i była mega pewna ze córka mimo właśnie moich usg itd. Po porodzie zaraz dzwoniła do męża czy jaj se nie robi ze napewno to córka. No cóż tu się nie sprawdziło
Teściowa tez świecie w jej przepowiednie wierzyła.
To w pierwszej ciąży wg usg miałaś mieć chłopca?
Leeleeth spokojnie jak kp to masz cukier noski. Jedz normalnie śniadania tylko np karm małego dłużej z rana [emoji6]
Co do planu idzie samemu skomponować tylko od Atomic No łatwiej...
Gorligor tez znajomi obalili teorie. Ogólnie w rodzinie same córki. Brat znajomego aż 6 cór ma a on miał jedna. Żona jego zaszła w ciąże w wieku 40 lat i syn!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A i jeszcze mi się przypomniało...kiedyś to w sumie najpopularniejszą metodą celowania na córkę, czy chłopca, to było jednak to stwierdzenie, że jak chłopak, to w owulację lub bliziutko, a jak dziewczynka to kilka dni przed. Wydaje mi się, że naprawdę wielu osobom się to sprawdzało. Nawet pamiętam jak moje nauczycielki przekazywały sobie tę "tajemną" wiedzę i obie miały najstarszych synów, a potem jedna z nich córkę (druga nie wiem, bo kontakt się urwał). Dodam, że ta z dwójką dzieci nie była już pierwszej młodości i bardzo jej zależało na parce, no i się udało.

Dziewczyny, ja spokojnie z ta dieta, ja budzę sie głodna bo Emil wyciąga ze mnie sporo [emoji6]
Także śniadanie to mus, nie staram sie jakoś restrykcyjnie jeść albo nie wyliczam kalorii bo chyba nie jestem jeszcze na tym etapie starań. Na razie staram sie pomalutku zmieniać to co mogę, np od zawsze mięso było wiec ograniczam mięso, dużo ziemniaków wiec kasze itd, mało warzyw wiec teraz odwrotnie. No i ta colę bez cukru trzeba wdrożyć [emoji6]
Mój to cukrowy strasznie. I miętę mu parze. Krzywi sie ale pije, grzecznie. Tyle z moich starań na razie.

Imama. Moja siostra też miewa inne sny, te gorsze właśnie. Przytoczylam tylko te sytuacje pasujące tematycznie do wątku o dzidziusiach:)
Wierzę że niektórzy "wyczuwaja" coś a potem im się to śni.
Tak w pierwszej ciąży miał być chłopak :=) mam zdj z usg na którym gin zaznaczyła jajka w kółku hihi ale powiem wam, że jakoś jej (gin) w to nie wierzyłam.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mam pytanie jak to z tymi hormonami,testo ma byc nisko, estro nisko a progesteron wysoko?
A prolaktyna?
Koleżanka mówiła, ze w trakcie starań o dziecko gin jej mówił, ze na corke to mega niska prolaktyna powinna byc, a to kłoci sie z teoria o kp [emoji52]

Do góry