reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No a jak z wegetarianami, czy weganami? jak u nich się rozkładają płcie?jest pewna popularna blogerka i ona ma dwie córy, potem zaczęła w związku ze zdrowiem jadać bez mięsa i trzecie dziecko, to synek. Ciekawe jak to się rozkłada u np. właśnie wieloletnich wege.????

reklama
No a jak z wegetarianami, czy weganami? jak u nich się rozkładają płcie?jest pewna popularna blogerka i ona ma dwie córy, potem zaczęła w związku ze zdrowiem jadać bez mięsa i trzecie dziecko, to synek. Ciekawe jak to się rozkłada u np. właśnie wieloletnich wege.????

A właśnie czytałam, ze wegetarianie/weganie mama zazwyczaj córki.
U nas w rodzinie to sie sprawdza [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

LeeLeee mój mąż też cukier bardzo lubi pod każdą postacią. Może to nasza pierwsza wspólna cecha ? Już go proszę, by mniej słodził. Czasem mu posłodzę trzcinowym lub miodem. Ale nie sądzę, by przestał słodzić :( on mówi, ze się sporo rusza i to wyrusza i tego potrzebuje...jasne, a jego tata ma cukrzycę. Mąż jest dość upartym stworzeniem :p

Mój gin ma 2 córki i mówił mi że starał się o syna lecz mu nie wyszło. Powiedział mi tyle że płeć to zawsze 50/50 szansa i że jak do tej pory nie ma skutecznej metody na zaplanowanie płci dziecka

Ah powiem Wam dziewczyny ze to tak różnie chyba z ta płcią. Mój tez jest spawaczem, jeździ do pracy rowerem, pali nałogowo od 20 lat, ma raczej niski testosteron a jednak syn u nas Wiec już sama nie wiem co ma tu wpływ czy szczęście po prostu.

U mnie ojciec spawacz cale zycie do tego pali i nie oszczadza sie raczej niezdrowy styl zycia caly czas a ma 3 synow i jedna corke (mnie) ja bylam druga po mnie jeszcze 2 chlopakow ;)
Ja z Ala zaszlam jak mualam 27 urodzona na 28 moje urodziny z Maja zaszlam w ciaze w wieku 29l urodzilam na 30 ;) z Millie to bylo 34 ;) no a testosteron to oboje z mezem mielismy w gornej granicy normy. Co do snoafan to faktycznie z dwiema pierwszymi corkami nie jadlam, ale teraz przy trzeciej to od wstania z lozka do polgodziny i zjadalam zdrowe i kaloryczne sniadanie ;) suple bralam ponad 9 miesiecy ;)
Aha ktos pytal o olej lniany - on podobnie jak wiesiolek jest na poprawe sluzu szyjkowego wiec brac go należy do owulacji.

Powodzenia babeczki oby marzenia sie spelnialy te rozowe i te niebieskie :) &&&&

Aleksandra- mąż : dużo nabiału , OLE, szyszki chmielu , korzeń lukrecji, zero mięsa czerwonego, bardzo mało jajek , i mam nadzieję że teraz zmiany warunki pracy nam dopomoga bo się grzeje siedzi dużo ,plus piwo A ja: dietę mam LE , generalnie mało kalorii Ale szczerze powiem nie liczę bo nie chce mi się dużo zachodu jakoś nie mam jak z moim młodszym "terrorysta" [emoji6][emoji23],
,ale chodzę głodna ,omijam śniadanie , 2-3 posilki dziennie , bez podjadania, kawa 2 dziennie z mlekiem i cukrem ,piwko zero, jakieś winko, kcal wg.Atomic dla mnie około 1800 do 2000kcal,przez to że jeszcze karmie , pisała mi najważniejsze żebym nie miała za mało Bo po prostu może mi się zatrzymać owulacja , w tym miesiącu już nie jem miesa (warzywa można jeść bez liczenia kcal) hm co tam jeszcze ja chce baby aspirin brać tylko muszę przeczytać co i Jak , W listopadzie i grudniu planuje też iść sprawdzić testosteron i estrogen, w okolicy owulacji porownac,

-nie wiem czy dotarłaś do moich starań z 2016 ale mi sprzyjalo wszystko faza księżyca wszelakie kalendarze jony,zakwasilam się , suplementy no wszystko i też mam syna ;)

Gosica-pewnie myślę że żurawina jest ok, a mąż coś bierze twój ?
Musisz nad nim sie trochę poznecac [emoji6][emoji23]

Imama- u mnie to samo ! Głupio to mówić ale jakbym miała parke to nie wiem czy bym chciała 3 może, gdyby mąż chciał , a teraz to już mi się włączyło że 4 fajnie [emoji23][emoji23], Jak mamie mówiłam że mąż chce 4 a ona : "nie 3 starczy" haha się kobieta przestraszyła [emoji16][emoji28]

Naomi - ja mam 30l., ni ja nie wiem czemu masz preferencje jak już parke Masz, coś musi być dlaczego wolisz córkę :), ja już bym preferencji nie miała , jak dla mnie to 35 rż chce już mieć ostatnia ciążę za sobą ,

Rena-ja mam 2 syna i nie płakałam nad jego przyjściem na świat, chyba każdy ma jakiś obraz /model rodziny w głowie ale jak będzie się okaze- co nie znaczy że mamy sobie nie dopomóc w spełnieniu ;) ,nie myślę że szczupłe osoby mają konkretna płeć -jestem a bynajmniej byłam szczupła [emoji23] przed 1 ciąża a mam syna ;)

Marzycielka-moze jeszcze zdazyliscie;) , to widzę że przy clo można się wszystkiego spodziewac,

Kinga-nawet tak nie mów bo ja mam 30tke i celuje w córkę -burzysz mi mój świat [emoji6][emoji23] hehe

Leeleeth- Ty przez karmienie piersią musisz jeść więcej 2 posiłki to za mało ! ale takie utrzymanie 2 tyś kcal powinno być ok, bardziej chodzi o to żeby ciągle nie utrzymywać glukozy na wysokim poziomie , podjadając, ale kobiety KP to inaczej , u mnie to już końcówka kp to inaczej ,

Girligor-ja mam guzki na tarczycy, narazie same chłopy u mnie ;)

Kitqa- my tu czekamy na twoje usg :D , też z wielką niecierpliwością bo wyjątkowo Ci twoi lekarze co usg zdanie zmieniają [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mnie tylko zastanawia z tym cukrem że zaleca się nie jeść śniadań i jeść mało posiłków żeby był niski cukier we krwi tak to rozumiem ale ja z racji zawodu i tego że przez dwa razy miałam cukrzycę ciążowa mam zupełnie inne wiadomości na ten temat Nie chce nikogo wprowadzać w błąd ale komu zależy to może lepiej poczytać na ten temat bo ogólnie cukier przy takich zaleceniach jak trzy posiłki na dobę i późne śniadania powinien mieć tendencję do wysokich wzrostów sama mam glukometr i jak tak kiepsko nieraz jadam to cukry mam wysokie
Zresztą dietetycy zalecają nawet przy odchudzaniu żeby nie było dużych wahań cukrów jeść posiłki co 3 godz bo przy dużych przerwach cokolwiek tylko zjemy cukier idzie bardzo w górę

Ja wiem żeby mieć niski cukier we krwi należy jeść małe posiłki tak co 3 godz owszem są produkty o niskim i wyższym ig więc należy spożywać te o niskim starać się jeść marchewkę zamiast soku z marchewki wszystko mniej przetworzone i rozdrobnione powoduje że mniej wchłania się cukru do organizmu
O zgodzę się że super obniża cukier cynamon nie wiem jak się ma w diecie dziewczynkowej ale ja go używałam

Ostatnia edycja:
reklama
Aleksandra- mąż : dużo nabiału , OLE, szyszki chmielu , korzeń lukrecji, zero mięsa czerwonego, bardzo mało jajek , i mam nadzieję że teraz zmiany warunki pracy nam dopomoga bo się grzeje siedzi dużo ,plus piwo A ja: dietę mam LE , generalnie mało kalorii Ale szczerze powiem nie liczę bo nie chce mi się dużo zachodu jakoś nie mam jak z moim młodszym "terrorysta" [emoji6][emoji23],
,ale chodzę głodna ,omijam śniadanie , 2-3 posilki dziennie , bez podjadania, kawa 2 dziennie z mlekiem i cukrem ,piwko zero, jakieś winko, kcal wg.Atomic dla mnie około 1800 do 2000kcal,przez to że jeszcze karmie , pisała mi najważniejsze żebym nie miała za mało Bo po prostu może mi się zatrzymać owulacja , w tym miesiącu już nie jem miesa (warzywa można jeść bez liczenia kcal) hm co tam jeszcze ja chce baby aspirin brać tylko muszę przeczytać co i Jak , W listopadzie i grudniu planuje też iść sprawdzić testosteron i estrogen, w okolicy owulacji porownac,

-nie wiem czy dotarłaś do moich starań z 2016 ale mi sprzyjalo wszystko faza księżyca wszelakie kalendarze jony,zakwasilam się , suplementy no wszystko i też mam syna ;)

Gosica-pewnie myślę że żurawina jest ok, a mąż coś bierze twój ?
Musisz nad nim sie trochę poznecac [emoji6][emoji23]

Imama- u mnie to samo ! Głupio to mówić ale jakbym miała parke to nie wiem czy bym chciała 3 może, gdyby mąż chciał , a teraz to już mi się włączyło że 4 fajnie [emoji23][emoji23], Jak mamie mówiłam że mąż chce 4 a ona : "nie 3 starczy" haha się kobieta przestraszyła [emoji16][emoji28]

Naomi - ja mam 30l., ni ja nie wiem czemu masz preferencje jak już parke Masz, coś musi być dlaczego wolisz córkę :), ja już bym preferencji nie miała , jak dla mnie to 35 rż chce już mieć ostatnia ciążę za sobą ,

Rena-ja mam 2 syna i nie płakałam nad jego przyjściem na świat, chyba każdy ma jakiś obraz /model rodziny w głowie ale jak będzie się okaze- co nie znaczy że mamy sobie nie dopomóc w spełnieniu ;) ,nie myślę że szczupłe osoby mają konkretna płeć -jestem a bynajmniej byłam szczupła [emoji23] przed 1 ciąża a mam syna ;)

Marzycielka-moze jeszcze zdazyliscie;) , to widzę że przy clo można się wszystkiego spodziewac,

Kinga-nawet tak nie mów bo ja mam 30tke i celuje w córkę -burzysz mi mój świat [emoji6][emoji23] hehe

Leeleeth- Ty przez karmienie piersią musisz jeść więcej 2 posiłki to za mało ! ale takie utrzymanie 2 tyś kcal powinno być ok, bardziej chodzi o to żeby ciągle nie utrzymywać glukozy na wysokim poziomie , podjadając, ale kobiety KP to inaczej , u mnie to już końcówka kp to inaczej ,

Girligor-ja mam guzki na tarczycy, narazie same chłopy u mnie ;)

Kitqa- my tu czekamy na twoje usg :D , też z wielką niecierpliwością bo wyjątkowo Ci twoi lekarze co usg zdanie zmieniają [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też mam guzki na tarczycy no i mam trzech synów no i jak zaczęłam leczyć niedoczynnosc tarczycy urodziłam córkę ale ja bym w tym kierunku nie szła myślę że to nie ma wpływu

Do góry