reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Marzycielka, jeśli ovu była wczoraj w ciągu dnia, wieczorem to szanse na ciaze są. Trochę mniejsze ale zawsze... wiec czekaj cierpliwie do testowania. Zakwaszalas się? Robiłaś j&d! Rozumiem, ze w kolejnych cyklach już nie będziesz brała clo?
Ja na razie pierwszy cykl na clo, jeśli teraz nie zaskoczy to kolejny tez będę miała z clo.
Biedronka, zaproszę Cie z miła chęcią jak będę w ciazy. A jak mi się nie uda to licze ze Ty lub któraś z dziewczyn mnie przygarnie [emoji12]
Leeleeth, te czynniki i których piszesz to się do nich stosuje dzięki Imama i GD. Imama będzie pierwsza do weryfikacji [emoji7]
Mąż nawet już bez większego krzywienia się pije OLE, łyka szyszki, niedawno tez lukrecję (ale po 5 mies odstawiłam, aby zrobić przerwę). A Twojego męża już żywisz suplementami?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama sama jestem zdziwiona ze tyle się przesunela. Zresztą wszystko w tym cyklu idzie nie po mojej myśli. Miała być abstynencja a wyszło że dziś był 7 dzień a i do tego wyszło jeszcze j&d po 10 min. Wszystko idzie jak na złość.
Gosica wcześniej brałam przez 7 dni iladian bo coś mnie piekło i swedzialo a chciałam zakończyć branie przed owu a wyszło że na 2 dni przed dopiero skończyłam kurację.

Rena chan witaj. Nie przejmuj się otoczeniem. Tez wkurzały mnie gadki innych przeszłam przez to samo. A jak okazało się ze będzie córka to potem otoczenie czekało na pomyłkę lekarza. Dobrze ze byłam cierpliwa w ciąży i jakoś olewalam to wszystko. Wiem ze nie dość ze wszyscy Ci tak gadają to jeszcze masz swoje uczucia i sama marzysz o córce. Ja przy staraniu się o drugie dziecko zadałam sobie pytanie czy chce mieć drugie dziecko nawet jak okaże się ze to będzie drugi syn. I doszłam do wniosku ze nawet jakbym wiedziała na 100% ze będzie drugi syn to i tak chce mieć dwoje dzieci nieważne jakiej płci. Po prostu posiadanie dziecka było dla mnie priorytetem. Teraz zastanawiam się nad trzecim. Marzy mi się córka. Sama nie wiem co robić.
Dziękuje dziewczyny za wszystkie opinie ja jestem po 30. Dla mnie max wiek chyba 35. Zawsze dodaje sobie ile będę miała jak dziecko będzie miało tyle i tyle. Ale wiem ze dzisiaj jest troszkę inaczej i wiek na rodzenie dzieci się przedłużył. Kobiety w okolicach 40 wyglądają lepiej jak 20 mnie troszkę przeraża fakt zajęć dodatkowych, studia coś jednak żeby dzieci na start miały. Ale jedna z Was dobrze napisała ze tym tokiem myślenia człowiek miały po 1 dziecku. Najlepiej zaliczyć wpadkę i człowiek by się nie zastanawiał

BB Anna z tego akurat przypadku to nic nie wyjdzie :-D Było za późno nawet gdyby owu była wieczorem to i tak do rana jest już więcej niż 12 godz.

Hej dziewczyny, witaj Rena. Czytam Was i się zastanawiam ciągle jak wyszli Wam Ci synowie? Dla mnie to pewnie nigdy nieosiągalne marzenie a Wy macie po kilku. I co rusz zjawia się dziewczyna z synem starająca się o dziewczynkę kiedy wg mnie nic prostszego a sztuką ustrzelić syna... niesprawiedliwe to prawda?:(
BB_Anna, kiedyś wysnulam taką teorię, że każda kobieta która ma skończone 30 lat (a jest przed 31) zachodząc w ciążę spłodzi syna. Potwierdza mi się ta teoria zawsze. Dziwne to ale jak słyszę że któraś zaszła w ciążę a ma 30 lat to wiem że będzie syn. I widzę że u Ciebie również się sprawdziła... niby mówią że później łatwiej o córkę także trzymam kciuki[emoji110]

Czy olej lniany łykac cały cykl czy tak jak wiesiolek do owu?

Lele, a czy Ty masz jednego synka z adopcji? Reszta Twoja biologiczna? Cały czas nie mogę wyjść z uwielbienia dla Twojej osoby[emoji173] zobaczysz, będziesz jeszcze miała swoją księżniczkę.

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co a powiem Wam taka ciekawostkę. Znajomy ma 4 córki. Nie wiem o co chodziło ale lekarz jak jeszcze nie miał dzieci powiedział mu ze on syna mieć nie będzie. I się sprawdziło ma cztery córki. Nie wiem czy chodziło o prace czy o jakieś leki które brał. Już nie pamietam.
A słyszałyście ze spawacze maja córki ?

Katirl serio ? Ja znam pare gdzie facet jest spawaczem i maja jedna córkę a zaczynał wtedy prace. Potem za kilka lat znów się starali i kobieta roniła za każdym razem. I maja tylko jedno dziecko córkę. Ale jak widać z opisywanych przez nas historii nie ma wyjątków czy sposobów na 100%

reklama
Do góry