reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Biedronka ja też sobie powoli myślę że chciałabym w ogóle zajśc w zdrową ciążę. Czas leci. Miałam według planów urodzić w 2017 a tu d... w najlepszym przypadku bedzie 4,5 roku między dziećmi.

Leeleeth musisz sobie wszystko poukładac w głowie, ja mam takie zdanie, że trzeba żyć tak żeby później niczego nie żałować, życie mamy tylko jedno.

Dziewczyny ja Was podziwiam, podziwiam podziwiam, szczerze! Czasem mi sie wydaje że jestem bohaterką będac mamą jednego chłopca. Dwójka dzieci to dla mnie już u mnie budzi szacunek. Trójka podziw, szacun i pokłony i hołdy. Bo nawet organizacyjnie jak to ogarnąc? Nawet tak błaha rzecz jak samochód, jak sie pomieścić...Ja chyba za słaba jestem. Nie wspomne o czwórce, to już wychodzi poza moja wyobraźnię.

reklama
Leeleeth nie smuć się, najważniejsze ze szybko zachodzisz, zawsze jest szansa ze będzie to córka[emoji5]Wcześniej nic nie robiłaś w kierunku zwiększenia prawdopodobieństwa, a teraz widzę że sporo chcesz zmienić, więc na pewno zwiększasz szanse na dziewczynkę. Jeśli tego nie zrobisz to później będziesz żałowała ze nie sprobowalas, a jak się nie uda to chociaż powiesz sobie ze zrobiłaś wszystko na córkę co mogłaś. Pomysł sobie co ja czuję jak wcale nie mogę zajsc, to jest dopiero dół i bezsilność taka[emoji20]

Biedronka mój 16latek to taki trochę inny jak chłopcy w jego wieku, chyba taki charakter. Jest bardzo wrażliwy i uczuciowy jak na chlopca[emoji4]Za to młodszy to przeciwienstwo[emoji6]

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

BBAnna podobno od trzeciego dziecka w zwyz łatwiej hehe dam znać jak już urodzę. Bo nie powiem tez troszkę się boje bo mały to taki cycu mamusi i nie wiem co będzie jak urodzi się konkurencja. Dobrze ze duży pomocny
Monia doklanie. Ja po poronieniach już tez tak nie myślałam o płci bo jednak byłam w szoku ze ciąże wcześniejsze bez przejmowania najmniejszego i problemów a tu bum takie coś dwa razy. A nie moc zajść w ciąże albo właśnie utrzymać to naprawdę ciężka sytuacja. I płeć schodzi na drugi plan ale..... No powraca niestety! Ale to uczy czegoś- mnie nauczyło. I wiem jest mi troszku smutno albo bardzo cieszę się z tego mojego dzidziusia [emoji171][emoji170]
Kibicuje Ci Monia cały czas!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Imama ja Tobie bardzo kibicuję, ały czas wierzę, że będzie dziewczyna. Życzę tego Tobie z całego serca, bo zdążyłam tu poczytać jak się starałaś, ile wlożyłaś pracy i serca żeby dopomóc szczęściu. Trzymam kciuki i czekam na Twoje usg jakbym sama miała iść :)

U mnie za 5 dni już sie wyjaśni na 100%. Nie czuję nic specjalnego. Jak zawsze w II fazie cyklu wszystko.

Ale Leeleeth znów mi po głowie chodził myśl o jeny a jak naprawdę będę mogła mieć ta córkę? Naprawdę chyba nie wyobrażalne szczęście. Wiec warto spróbować. I te nasze kciuki dla Ciebie, dla Mnie od innych, odemnie dla staraczek itd są czymś mocnym wiec działaj [emoji166]

Strasznie źle sie z tym czuje, wolałabym na lajcie starać sie o dziecko, zwiększajac szanse na dziewczynkę. A to cholera tak mnie dłubie, już to chyba obsesja jest jakaś.

Leeleeth, w pełni Cię rozumiem. Tez marze o córce, staram się pamiętać przy planowaniu ze kolejny syn może się trafić. Ale nawet jeśli podejdę do tego tematu zdrowo rozsądkowo to i tak jeśli będzie kolejny syn to będę potrzebowała czasu aby poukładać to sobie w głowie.
Wczoraj byłam w sklepie i nie mogłam się oprzeć dziewczęcym ciuszkom-kupiłam pare sukieneczek dla córeczki mojej koleżanki.
Katirl, u mnie jest dokładnie ta sama sytuacja. Mąż ma kompana starego syna na mecze, męskie zabawy. Ja póki co mam 3-latka przytulasa który świata poza mama nie widzi. Ale wiem, ze niedługo dołączy do męża.
Jeśli chodzi o testowanie to BB_Anna robi test w piątek, ja prawdopodobnie w niedziele lub w poniedzialek.

BBAnna tak. W Maju zaszłam w ciąże lecieliśmy na wakacje akurat może to było przyczyna. Jak wylądowaliśmy już w domu to zaczęłam odrazu krwawic tj w 6tc później bardzo szybko dostałam okres a co się później okazało(to nie była @) ze jednak po dwóch tyg znów byłam w ciąży bliźniaczej która tez praktycznie odrazu straciłam. Także był to troszku szok dla mnie.
Sama nie wiem czy ta dieta i kombinacje nie przyczyniają się do tego. Bo wg teori im mniej kcal i ogólnie protein tłuszczy tym plemniki XY się nie utrzymają i No z jednej str nie powinien dostać się taki plemniczek do jajeczka ale z drugiej to mnie zastanawia czy jak się nie dostał akurat XY to czy właśnie nie utraciłam ciąży przez ta dietę itd.
Ale zrobiłam sobie cykl przerwy i oto jestem w czwartym miesiącu. I byle do przodu [emoji6]
Nawet po moich kombinacjach jesteśmy bardzo płodni.
Leeleeth musisz spokojnie sobie dać czas i poukładać to w głowie. Jak już sobie ułożysz plan to tez inaczej. Nie czytaj nic. Napisz jak już się zdecydujesz- doradzę [emoji6] wtedy tez inaczej wiem po sobie. Masz plan działania i działasz. Nie ma co za dużo czytać to jedno i to samo a niestety jeszcze pomiędzy jakieś sprzeczności. Dopasuj to do siebie żeby zmienić to co przy chłopcach miałaś itd

reklama
Do góry