reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, właśnie dzisiaj spytałam koleżanki która ma 2 synów i urodziła teraz córeczkę czy przed staraniami zmieniła dietę itp. Twierdzi ze nic a nic! Wręcz tak jak wcześniej jadła codziennie na śniadanie owsiankę z bananami, a to przecież chłopczykowe [emoji30]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, właśnie dzisiaj spytałam koleżanki która ma 2 synów i urodziła teraz córeczkę czy przed staraniami zmieniła dietę itp. Twierdzi ze nic a nic! Wręcz tak jak wcześniej jadła codziennie na śniadanie owsiankę z bananami, a to przecież chłopczykowe [emoji30]

Biedronka nie ma@ jeszcze ale lada dzień będzie na pewno, temperatura spadła do bazowej niestety[emoji20]

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica no niestety ale tak to właśnie jest. 50/50 bez kombinowania. To najbardziej denerwujące ale z drugiej str to naturalne. Mało kto w te planowanie nawet wierzy.

Monia przykro mi :(
Następny cykl bedzie owocny, trzymam kciuki :)

Czekamy na testowanko BBAnny i Gosicy :) trzymam kciuki, bardzo dawno pozytywa tu nie było, bo ostatnio chyba Imama testowala pozytywnie ;)

Biedronka, ona nic nie zmieniła w stosunku do poprzednich staranek.
Imama, to prawda. Myśle, ze gdybym kogoś wtajemniczyla w to co tutaj próbujemy robić ze starankami to by się ten ktoś w głowę popukał. Ja tam wierze, ze zwiększa się szanse na upragniona płeć. Zwiększać szanse nie oznacza ze mamy gwarancje, ale 50%szans a 75% to jest różnica!

Czesc dziewczyny:) czytam Was cały czas ale nie mm co pisać.

Macie wyzwanie wychować swoich synów na fajnych facetów, takich co wspierają swoje żony, potrafią przewinąć dziecko, ustępują kobiecie w drzwiach itd. Ja właśnie chciałabym syna który jest dźentelmenem:) uwielbiam patrzeć na takie szarmanckie zachowania, nawet ostatnio jak myślałam o córce z kim będzie się spotykać to uuuu.....będzie ostra selekcja:)))) pamiętam jak moja babcia była zachwycona swoim zięciem (mężem cioci) i podawała argument- "jak przyjechał to pocałował mnie w rękę":)))) może nie będzie musiał całować, ale w drzwiach koniecznie musi przepuszczać. Może powiecie- równouprawnienie- ale kultura i szacunek do kobiety od faceta to jest klasa. :)) Wiem, głupie mam przemyślenia, raz że córka ma roczek a syna nie mam i... pewnie nie będzie mi dane....
Takie głupoty....

Co do tego o czym napisała Gosica, ja mam bardzo dobrą koleżankę, ma dwóch synków. Bez starań o płeć a cykl myślała że zaczyna się jak skończy się miesiączka. Aż wierzyć mi się nie chce, że ja tyle się wystarałam o chłopca a i tak wyszła dziewczynka a ona ma dwóch zupełnie w niewiedzy o co chodzi z cyklem. No i oczywiście dieta kompletnie dziewczynkowa bo jogurty na porzadku dziennym, a ja pomidory w każdej postaci całe zycie słono a tu o. Mam dziewuszkę....

reklama
hej kochane. Podczytuję Was, choć nie pisuję regularnie.
Pozdrawiam serdecznie WSZYSTKIE mamusie.
U mnie wyszło znowu tsh za wysokie, muszę też wzbogacić dietę o żelazo, magnez i selen. Stawiam, że mam niedobory spore, ale spróbuję podziałać na to naturalnie, nie od razu tabletką.
Monia, niby wraz z wiekiem trudniej zajść w ciążę, ale chyba i częściej córy się trafiają, także wiesz:biggrin2:
Imama ja Ci bardzo kibicuję. Dużo przeszłaś, nacierpiałaś się i naprawdę zasługujesz na spełnienie tego marzenia. Myślę, że wiele z nas na nie zasługuje, ale życie jak to życie.
Moja znajoma ma dwóch synków i trzecia niespodzianka wyszła-córka. Nic w tej materii nie planowali. Znajoma nawet wolała na początku synka, bo po dwóch, to już czuła, że wie jak to jest być mamą chłopców, a dziewczynka? no a teraz jest zachwycona, jedyna dziewczynka w rodzinie, to wiecie same:-) :)
Dziewczyny, ja to chyba niewiele będę mogła zmienić przed starankami i w trakcie:( polubiłam suszoną żurawinę i w ogóle suszone owoce i chyba przy tym zostanę. Muszę ten magnez, jod, selen i fe poprawić i chyba koniec. Myślałam nad castagnusem, ale kurczę...ja tak boję się poronień. Któraś z Was pisała o psychice...no właśnie ja bym chyba też długo się po czymś takim zbierała. Już jeśli mi się trafi okres nietypowy (a testu nie robiłam, to nie można wykluczyć wczesnej ciąży), to już przeżywam, że coś widziałam, ze skrzepy itd. także :(

Do góry