reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja bym tej przeziornosci nie brała pod uwagę w kontekście płci ponieważ . NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu. I nie powinno przekraczać 2,5 więc im niższa wartość tym lepsza. I u ciebie Imama NT jest wysokie i pewnie dlatego zrobiono ci te badania z krwi. Przesiewowy test podwójny obejmujący badanie z krwi ciężarnej: poziom białka PAPP-A i wolnej podjednostki βHCG wraz z badaniem ultrasonograficznym ukierunkowany jest na wykrycie wad genetycznych płodu związanych z nieprawidłową ilością chromosomów

reklama
Kitqa sama chciałam te badania krwi robić. Z NT nie było wskazań. Mam to w połowie normy teraz na tabeli bo to się liczy z wiekiem matki. I to chodzi o te prenatalne między 11-14 tc.
Na Przeziernosc tez bym nie patrzyła bo zbytnio się to nie sprawdza.
Natomiast wynik bHcg i Pappa to bardzo dużo dziewczyna potwierdziło dziewczynkę. Prze tym ze dwa te wyniki wyższe. Wiaodmo są wyjątki to niby 90%.
Biedronka to dodatkowe badanie biochemiczne z krwi. Robiąc prenatalne robisz razem z badaniem krwi bądź bez. Koszt Ok 250 zł prenatalne usg plus 150zl krew. Ja z synami robiłam tylko usg teraz chciałam jednak z krwią porównanie.
Maziajka ja czuje ze to córka ale no nie chce tego czuć bo to sprzeczne z tym usg a ja wole nastawić się na syna niż później co usg myśleć ze pomyłka.
Ale tobie i Airfix z nuba była córka u mnie wręcz ze zdj 100% chłopiec dlatego nie nastawiam się i czekam na następne usg w 17 tc.
A badania podałam bo dość ciekawe to jest. Ale tak jak z beta na początku ciąży tak to wiaodmo nie daje pewności.
Testów z krwi nie będę robić. Gdyby na usg było bardziej dziewczynkowo to bym zrobiła a tak to mój mąż mówi ze skoro lekarz mówił ze syn to jest syn i tyle.
Gosica to się zmienia. A ta wolne ßHcg to nie ta sama beta co się robi na początku ciąży. Wiec tu wychodzi inaczej. To współczynnik na wady chromosomowe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Link do: Pls share your NT bloodwork and gender, if you know it! in Gender Prediction - Just For Fun Forum
Link do: Free β-hCG and PAPP-A levels and baby's gender
tutaj wąteki poświęcony wynika. Także może kiedyś którejś się przyda. Dziewczyny piszą wyniki i płeć. Nie mamprzypadku żeby była dziewczynka przy niskiej bHcg i Pappa. Zawsze wychodzi chłopiec. Wg mnie mega interesujące.
Szkoda ze nie robiłam badan krwi przy synach miałabym porównanie
Edit: znalazłam przypadek dziewczyny z niskimi dwoma wartościami a ma córkę. Wiec jak każda teoria- nic gwarantowanego [emoji6]

Ostatnia edycja:
Imama, dzięki za linki. Skopiuje sobie na przyszłość ;)
Ja tez czuje ze u Ciebie jest córa [emoji7]ale tak jak piszesz usg w 17 tyg może rozwieje wątpliwości [emoji106]

Imama, zaciekawiłaś mnie tymi linkami. Ja robiłam przy córce Pappa i wolne beta HCG.
W 12 tygodniu i 4 dni wyniki takie: wolne beta- HCG- 0,851 MoM, Pappa- 0,758 MoM. Zgadza się na dziewczynkę?

Już doczytałam, że chyba powinna być chłopcem wg tych badań bo ma poniżej 1....
Co prawda beta na początku ciąży rosła bardzo szybko i od razu czułam że to panienka, więc chyba w to wierzę faktycznie. NT o ile wierzyć w tą teorię miała 1,8 podczas badania w 12 tyg więc się niby sprawdza na dziewczynkę.

Kinga u Ciebie powinien wg te teori być jednak chłopczyk. Dziewczynki maja właśnie powyżej 1 a ty miałaś poniżej. Miałaś dwie wartości niskie wiec 90% na chłopca hehe także te teorie i badania jak widać nic nie maja się z rzeczywistością.

reklama
Do góry