reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny mam lepsza teorie. Potwierdzona badaniami.
Otóż teoria dotyczy badan krwi Papp-a. Wyniki MoM: HCg i Pappa. Badania pokazały ze wybiki wyższe są u dziewczynek a u chłopców niższe.
Założenia:
Wynik MoM Bety Hcg:
Chłopiec: 0.95 (mniej niż 1)
Dziewczynka: 1.09 (więcej niż 1)
Wynik Papp-a:
Chłopiec: 0.95 (>1)
Dziewczynka:1.02
B hcg jest o 14,74% większa u dziewczynek a Papp-a o 6,25
Tu linki do badan:
https://genderdreaming.com/forum/redirect-to/?redirect=http://www.fetalmedicine.com/fmf/2009_11.pdf
Link do: The impact of fetal gender on first trimester nuchal translucency and maternal serum free β‐hCG and PAPP‐A MoM in normal and trisomy 21 pregnancies
Link do: Gender impact on first trimester markers in Down syndrome screening
Podobno jeszcze NT przeziernosc karkowa jest ważna. Im mniejsza tym szanse na córkę a na chłopca większa. Ale ja mam w mm napisane a tu chodzi o deltę i niestety ale nie umie tego obliczyć.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Gosia. Sama jestem ciekawa jak lekarz kwalifikujący podejdzie do tematu . Z tego co wiem to dzieci w trakcie trwania ciąży nadganiaja i mam nadzieję że u mnie mniej więcej termin z Om zrówna się z usg

Moje wyniki przyszły dzisiaj i są następujące:
Wolne B Hcg w przeliczeniu na MoM: 0,701 czyli dość niskie
Z kolei Papp-a wyszło bardzo wysokie: 1,982 MoM.
Wiec u mnie 50/50 chociaż dużo uważa ze wysoka Pappa jest przy córkach. Ale hcg dość niskie.
Jestem ciekawa waszych wyników [emoji6]
U syna nie robiłam badan z krwi. Ale ma większa przeziernosc bo 2,20 a teraz mam 1,80mm

Imama juz masz cud pod serecem!!

U Mnie tez ginka na gorszym sprzecie w 15tc widziala chlopaka.U Airfix tak samo.Ale ja od samego poczatku wiedzialam ze to dziewczynka nawet nie umialam pomyslec o dziecku jak o chlopcu przy Jasiu tak samo bylo od razu wiedzialam ze chlopak.

A Ty powiedz co Ci wewnetrzny glos mowi???

Przeziernosc przy Jagodzie 1.9 a przy Jasiu nie pamietam.Pappa nie robilam ani razu.

A te testy z krwi na plec bedziesz robic?

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Imama dotarłas do fajnych badań. Czy te wyniki badań wykonuje się standardowo czy trzeba konkretnie je sobie zrobi? Ważne na jakim etapie ciąży? NT też mam w mm

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Imama, ciekawe badania. Hmm, to dlaczego u Ciebie beta, a właściwie jejprzyrost był tak kosmicznie wysoki a tu na wynikach masz dość niski hcg.

reklama
Do góry