reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja bym tej przeziornosci nie brała pod uwagę w kontekście płci ponieważ . NT jest wprost proporcjonalne do ryzyka wystąpienia trisomii u płodu. I nie powinno przekraczać 2,5 więc im niższa wartość tym lepsza. I u ciebie Imama NT jest wysokie i pewnie dlatego zrobiono ci te badania z krwi. Przesiewowy test podwójny obejmujący badanie z krwi ciężarnej: poziom białka PAPP-A i wolnej podjednostki βHCG wraz z badaniem ultrasonograficznym ukierunkowany jest na wykrycie wad genetycznych płodu związanych z nieprawidłową ilością chromosomów

reklama
Kitqa sama chciałam te badania krwi robić. Z NT nie było wskazań. Mam to w połowie normy teraz na tabeli bo to się liczy z wiekiem matki. I to chodzi o te prenatalne między 11-14 tc.
Na Przeziernosc tez bym nie patrzyła bo zbytnio się to nie sprawdza.
Natomiast wynik bHcg i Pappa to bardzo dużo dziewczyna potwierdziło dziewczynkę. Prze tym ze dwa te wyniki wyższe. Wiaodmo są wyjątki to niby 90%.
Biedronka to dodatkowe badanie biochemiczne z krwi. Robiąc prenatalne robisz razem z badaniem krwi bądź bez. Koszt Ok 250 zł prenatalne usg plus 150zl krew. Ja z synami robiłam tylko usg teraz chciałam jednak z krwią porównanie.
Maziajka ja czuje ze to córka ale no nie chce tego czuć bo to sprzeczne z tym usg a ja wole nastawić się na syna niż później co usg myśleć ze pomyłka.
Ale tobie i Airfix z nuba była córka u mnie wręcz ze zdj 100% chłopiec dlatego nie nastawiam się i czekam na następne usg w 17 tc.
A badania podałam bo dość ciekawe to jest. Ale tak jak z beta na początku ciąży tak to wiaodmo nie daje pewności.
Testów z krwi nie będę robić. Gdyby na usg było bardziej dziewczynkowo to bym zrobiła a tak to mój mąż mówi ze skoro lekarz mówił ze syn to jest syn i tyle.
Gosica to się zmienia. A ta wolne ßHcg to nie ta sama beta co się robi na początku ciąży. Wiec tu wychodzi inaczej. To współczynnik na wady chromosomowe

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Link do: Pls share your NT bloodwork and gender, if you know it! in Gender Prediction - Just For Fun Forum
Link do: Free β-hCG and PAPP-A levels and baby's gender
tutaj wąteki poświęcony wynika. Także może kiedyś którejś się przyda. Dziewczyny piszą wyniki i płeć. Nie mamprzypadku żeby była dziewczynka przy niskiej bHcg i Pappa. Zawsze wychodzi chłopiec. Wg mnie mega interesujące.
Szkoda ze nie robiłam badan krwi przy synach miałabym porównanie
Edit: znalazłam przypadek dziewczyny z niskimi dwoma wartościami a ma córkę. Wiec jak każda teoria- nic gwarantowanego [emoji6]

Ostatnia edycja:
Imama, dzięki za linki. Skopiuje sobie na przyszłość ;)
Ja tez czuje ze u Ciebie jest córa [emoji7]ale tak jak piszesz usg w 17 tyg może rozwieje wątpliwości [emoji106]

Imama, zaciekawiłaś mnie tymi linkami. Ja robiłam przy córce Pappa i wolne beta HCG.
W 12 tygodniu i 4 dni wyniki takie: wolne beta- HCG- 0,851 MoM, Pappa- 0,758 MoM. Zgadza się na dziewczynkę?

Już doczytałam, że chyba powinna być chłopcem wg tych badań bo ma poniżej 1....
Co prawda beta na początku ciąży rosła bardzo szybko i od razu czułam że to panienka, więc chyba w to wierzę faktycznie. NT o ile wierzyć w tą teorię miała 1,8 podczas badania w 12 tyg więc się niby sprawdza na dziewczynkę.

Kinga u Ciebie powinien wg te teori być jednak chłopczyk. Dziewczynki maja właśnie powyżej 1 a ty miałaś poniżej. Miałaś dwie wartości niskie wiec 90% na chłopca hehe także te teorie i badania jak widać nic nie maja się z rzeczywistością.

reklama
Do góry