reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak, typowa kawe lub/i z ekspresu
Przed pierwsza ciaza pilam caly czas zielona i zwykla herbatę i tylko raz dziennie ok poludnia kawe i jest corka :)
Picie/nie picie kawy tyczy sie rowniez partnerow ?

Dobre pytanie [emoji848]

Przedstawiam Wam mojego synka :D

Cudowny [emoji173]️
Niech rośnie pięknie [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Aleksandra- ja sie nie przygotowywałam -wpadka. Ale pol roku przed juz zmieniłam styl zycia- tak dla siebie - piłam ok 2-3l wody dziennie.przestalam jeść ziemniaki.zaczelam kasze orkiszowa.przestalam solic.pilam tylko zielona herbatę z sokiem malinowym.cwiczylam 3razy w tygodniu cardio przeważnie.staralam sie jeść regularnie co 3h. Lykalam witaminę c1000 i magne b6max. No i tyle.... Z synem drugim było ok 3dni przed owu. Teraz z wyliczeń wpadka tuz przed owu lub w owu.jeszcze nie wiem kto w brzuszku siedzi. Mam nadzieje ze dowiem sie kolo 10pazdziernika. Lekarz :rofl2:w 15tc próbował dlugo podejrzeć dziecko ale sie zaslanialo rączkami:( jak było bokiem to nuba nie widziałam ale powiedział ze nic nie sterczy- co dla mnie nic nie znaczy- bo mógł leżeć akurat :cool2:

Za dziewczynkę [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Gosica - hm dziwne bo korzeń lukrecji popularny w staraniach, Ja to czytam te udane opisy starań

San.zak- no trudno trzymam kciuki na przyszły cykl, ile już się starasz o jaką płeć i co wdrożyłas,

Marzycielka- no to ja tak sobie pomyślałam że chłopy z nieparzystych to może czas coś zmienić hehe , zadna zabawa to nie była , a ten kalendarz co natrafilas to działa wstecz ? Z chęcią bym spr. Czy mi się z chłopakami zgadza ;)

Mikallo-jak syn to powinien się rozkraczyc na polowkowym [emoji23] faceci to bezwstydniki :D , słodka focia

Biedronka - mi wychodziło jako pozytywny test owu ciemne krechy a ciąża była test owu tylko wykrywał,

Dziewczyny nt. Zelow - rephresh jest zalecany bardziej niż replens że względu że dostosowuje ph czyli jak ma się za niskie to podwyza a jak za wysokie to obniza , A replens jest nie dość że rozpuszczalny w spermie i CM, to jeszcze tylko działa jednostajnie że obnizy ph,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Na co jest lukrecja?
Normalnie miesza mi sie w głowie [emoji15]

Czyli repelentami na dziewczynkę jest lepszy?! Notuje [emoji3]

Mnie też się wydaje, że to wszystko kwestia przypadku i szczęścia :-)

Ginekolodzy mówią, że nie ma metody na płeć tzn. Mówi tak mama ginekolog, że się nie da. Zając Tomasz nie wiem czy kojarzycie występuje często w Pytanie na Śniadanie. Oglądałam odcinek właśnie o planowaniu płci i mówił o Shettlesie, że to jedynie zwiększa prawdopodobieństwo.

A my kobiety musimy w coś wierzyć i nie byłybyśmy sobą gdybyśmy nie spróbowały :-) trzeba wiedzieć, że zrobiło się wszystko :-D

Ale skoro IG i DG mają oparcie w badaniach to coś musi w tym być według mnie...

A ja rozmawiałam z mężem nt planowania, on nie gin ale tez lekarz i wg niego sens ma zakwaszanie bo eliminuje męskie plemniki.

Witam w sobotni ponury dzień. U mnie trzeci 19dc, trzeci dzien od skoku temp. Dopiero na dzisiaj komputer pokazuje mi symbol chłopca, wiec potencjalne szanse na ciaze. Wczoraj wydawało mi się ze szyjka była nisko, rozpulchniona i lekko otwarta. Bez testów wnioskowalabym ze owulke mogła być wczoraj. Teraz już nic nie wiem ;( cóż może cos załapie z sobotnich przedtygodniowych przytulanek lub nocnych czwartkowych...
Biedronka, cos mi się ubzdurała ze staranka u ciebie już ruszyły, a na razie są tylko przygotowania?
Imama, tak sobie jeszcze myśle o czynniku ćwiczenia, pewnie ze zechce spróbować-tylko ja wybrałabym pływanie, nie wiesz jak ono ma się do cardio, czynnika dziewczynkowego?
Ja co najwyżej mogę ale colę, z kawa dla mnie będzie ciężko. Tu pewnie chodzi o to, ze kawa zakwasza organizm.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ciekawe pytanie ale chyba gdzieś na forum z fizjoterapia albo fitnessem można by zapytać [emoji848]

Imama - jeśli już to zastosuje metodę kanapowca[emoji23], bo z tego co czytałam to trzrba minimum 60 min dziennie a ja bym raz dała raz nie i bała bym się że sobie właśnie tylko podwyze testosteron,

Biedronka- na tv to bym nie patrzyła oni tam.mowia co chcą lub za co im tam zapłacą ;) , mnie pociesza fakt że Atomic ś sumie dużo wie i dziewczyny biorą od niej diety i coaching i faktycznie mają corki, sama się zastanawiam czy się nie skusić na dietę od niej ,

Gosica - hm 3 wyższe temp to przecież potwierdzenie owulacji , dziwnie pokazuje a ty masz baby comp tak ? Ponoć tam też planowanie płci i sprawdza się bynajmniej bardziej aniżeli strzał na ślepo :) heh

Ja też mam jakieś dziwne objawy , jakieś bóle jajników i ból jak na okres nie wiem o co chodzi , zwykle jak już był okres po porodzie to już został , mam nadzieję że nic się nie rozwalilo,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to chyba nie chce sama kombinować bo boje sie, że z mojego kombinowania nic nie będzie i mocno zastanawiam sie nad planem od Atomic. Jedyne sensowne mi sie wydaje. W moim przypadku, No i dieta. Tylko jak skontrolować mojego, że nie podjada na mieście prosiak?
No jak żyć??? [emoji30]

Czy badanie hormonów i minerałów mogę robić karmiąc?
Wiadomo prolaktyna podwyższona będzie ale testo?
Co jeszcze zrobić?

@Imama podlewasz przykładowa dietę swoją ?

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Gosica jak najbardziej pływanie jest na dziewczynkę. Tu chodzi ze na chłopca to ćwiczenia siłowe typowo na masę mięśniowa a na dziewczynkę to właśnie coś na spalanie tkanki tłuszczowej [emoji6]
Miciurka już chyba nawet ostatnio Atomic odeszła od tego ze to musi być 60 min 4-5 razy w tyg. Pisała ze każdy ruch się przyda i żeby coś robić. Ale ja osobiście dużo ćwiczyłam przy synu drugim a teraz No właśnie ze bałam się ze więcej złego zrobię niż dobrego ho my często na wyjazdach a tam nie dam rady ćwiczyć.
Leeleeth ta teoria o pH wydawała i wydaje się najlepsza. Ale niestety badania są ze i męskie i żeńskie plemniki żyją w takim samym pH. Tylko zmenijszysz ilość przez zakwaszanie ale tak naprawdę innymi metodami tez to osiągniesz. Także to nawet wg lekarzy jest obalone i są naprawdę badania z oxford university zrobione. Niestety bo sama bym wolała żeby to o to chodziło.
Ale Leeleeth wg Atomic i jej planu mąż nie musi nic w diecie zmienić. Tylko może zacząć biegać palić papierosy bądź pic mleko sojowe. Te trzy czynniki działają wg niej a nic więcej także nim się nie przejmuj [emoji6]
Jeśli chodzi o moja dietę to ja jadłam dużo ryżu, makaronów z warzywami z patelni, jakimś pesto, bardzo często pieczarki podpieczone z porem i do tego sour cream. To przeważnie na obiad właśnie. Czasem jakieś sajgonki, czy inne rzeczy na gotowi i sprawdzałam tylko wartości tłuszczy i białka.
Ba kolacje to zazwyczaj białe pieczywo: super jest Matzo ma zero soli w sobie i mało kcal. Sałatki rożnego rodzaju czy surówki rownziez z dressingiem żeby to miało jakiś smak bo inaczej nie da się rady wytrwać długo. Czasem ziemniaczki pieczony. Dużo brokułów kalafiora fasolki szparagowej- gotowałam i na patelnie przypiekalam. Sos jogurtowy do tego. Zrezygnowałam waśnie z soli, czosnku, papryczki ostrej, cebuli i zamieniłam to na zioła często oregano bo podnosi progesteron właśnie albo majeranek. Do picia tylko woda ale bez cytryny. Często cola zero z lodem pomiędzy posiłkami i oczywiscie kawa.

Leeleeth co do badań to nie wiem czy ma sens. Przy kp to będzie z tyg na tydzień się zmieniać. Myślałaś już kiedy chcesz zacząć staranka?

Leeleeth co do badań to nie wiem czy ma sens. Przy kp to będzie z tyg na tydzień się zmieniać. Myślałaś już kiedy chcesz zacząć staranka?

Myśle ze pierwsze @ pojawi sie Ok grudnia stycznia wiec ze dwa trzy cykle chce pomierzyć co i jak (kiedy owu i może wtedy badania?)
Wiec tak na poważnie cykl staraniowy w okolicach kwietnia.

atdc9vvjktz16vlw.png

Czyli @Imama nie musze zabraniać mezowi picia piwa i kawy ?? (Na chlopca) bezsensu, a chcialam go troche pomeczyc [emoji57]
on nie musi przechodzic na diete ?? To co z nim zrobic ? [emoji848] tylko testo podniesc ?

Kitqa nie musisz ale możesz go pomęczyć [emoji6]ogólnie nie. Ale jak ty sobie będziesz robić dietę itd to on w sumie będzie pewnie tez więcej mięsa jadł i mu skoczy tez testosteron przy diecie. O kawę bym się nie martwiła piwo raczej tez nie. Jedynie ze faktycznie chcesz coś pozmieniać a przy córkach dużo pił to niech nie pije hehe
Leeleeth ja tez miałam pierwsza @ w styczniu i wtedy zaczęłam się dietowac i staranka pierwsze kwiecień

Miciurka, baby-compa mam prawo rok. Tyle, ze cykle mam nieregularne i tak się zastanawiam jak on dzila-bardziej bazuje może na statystykach jakiejś populacji lub dotychczasowych moich pomiarach z wcześniejszych miesięcy. Jak wyniki rozchwiane to on średnio reaguje.
Imama, masy mięśniowej nie mam, ale do pływania chętnie wrócę, jest motywacja. Czyli zakwaszanie jest całkowicie obalone? ;( i np.sylk, Rephresh nic nam nie daje?[emoji30]

Dziewczyny zadam głupie pytanie- jak stoję to brzuch jest .dosc mały ale jest.ale jak siebpoloze to sie rozlewa i jakby go nie było.czy to normalne???

reklama
Miciurka ja też tak kombinowalam tylko ze ja chciałam zajść w ciąże w miesiącach takich aby dzidzia urodziła się albo wczesna wiosna albo w zimie bo synów mam z czerwca i lipca a chciałam inaczej zrobić jak przy nich. I wiem że to nic nie ma do rzeczy ale przeczucie mam że jakby się teraz udało to termin byłby na czerwiec i pewnie kolejny chłop do kolekcji. Takie wlaśnie jest ludzkie myślenie i analizowanie i próby zrobienia inaczej niż było z tym że to nie jest takie proste.
Imama a czy po wypiciu dosłownie parę lykow wina temp.może skoczyć np. z36,22 na 36,35? Ja zazwyczaj mam niskie temperatury.

Do góry