reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak, typowa kawe lub/i z ekspresu
Przed pierwsza ciaza pilam caly czas zielona i zwykla herbatę i tylko raz dziennie ok poludnia kawe i jest corka :)
Picie/nie picie kawy tyczy sie rowniez partnerow ?

Dobre pytanie [emoji848]

Przedstawiam Wam mojego synka :D

Cudowny [emoji173]️
Niech rośnie pięknie [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Aleksandra- ja sie nie przygotowywałam -wpadka. Ale pol roku przed juz zmieniłam styl zycia- tak dla siebie - piłam ok 2-3l wody dziennie.przestalam jeść ziemniaki.zaczelam kasze orkiszowa.przestalam solic.pilam tylko zielona herbatę z sokiem malinowym.cwiczylam 3razy w tygodniu cardio przeważnie.staralam sie jeść regularnie co 3h. Lykalam witaminę c1000 i magne b6max. No i tyle.... Z synem drugim było ok 3dni przed owu. Teraz z wyliczeń wpadka tuz przed owu lub w owu.jeszcze nie wiem kto w brzuszku siedzi. Mam nadzieje ze dowiem sie kolo 10pazdziernika. Lekarz :rofl2:w 15tc próbował dlugo podejrzeć dziecko ale sie zaslanialo rączkami:( jak było bokiem to nuba nie widziałam ale powiedział ze nic nie sterczy- co dla mnie nic nie znaczy- bo mógł leżeć akurat :cool2:

Za dziewczynkę [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Gosica - hm dziwne bo korzeń lukrecji popularny w staraniach, Ja to czytam te udane opisy starań

San.zak- no trudno trzymam kciuki na przyszły cykl, ile już się starasz o jaką płeć i co wdrożyłas,

Marzycielka- no to ja tak sobie pomyślałam że chłopy z nieparzystych to może czas coś zmienić hehe , zadna zabawa to nie była , a ten kalendarz co natrafilas to działa wstecz ? Z chęcią bym spr. Czy mi się z chłopakami zgadza ;)

Mikallo-jak syn to powinien się rozkraczyc na polowkowym [emoji23] faceci to bezwstydniki :D , słodka focia

Biedronka - mi wychodziło jako pozytywny test owu ciemne krechy a ciąża była test owu tylko wykrywał,

Dziewczyny nt. Zelow - rephresh jest zalecany bardziej niż replens że względu że dostosowuje ph czyli jak ma się za niskie to podwyza a jak za wysokie to obniza , A replens jest nie dość że rozpuszczalny w spermie i CM, to jeszcze tylko działa jednostajnie że obnizy ph,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Na co jest lukrecja?
Normalnie miesza mi sie w głowie [emoji15]

Czyli repelentami na dziewczynkę jest lepszy?! Notuje [emoji3]

Mnie też się wydaje, że to wszystko kwestia przypadku i szczęścia :-)

Ginekolodzy mówią, że nie ma metody na płeć tzn. Mówi tak mama ginekolog, że się nie da. Zając Tomasz nie wiem czy kojarzycie występuje często w Pytanie na Śniadanie. Oglądałam odcinek właśnie o planowaniu płci i mówił o Shettlesie, że to jedynie zwiększa prawdopodobieństwo.

A my kobiety musimy w coś wierzyć i nie byłybyśmy sobą gdybyśmy nie spróbowały :-) trzeba wiedzieć, że zrobiło się wszystko :-D

Ale skoro IG i DG mają oparcie w badaniach to coś musi w tym być według mnie...

A ja rozmawiałam z mężem nt planowania, on nie gin ale tez lekarz i wg niego sens ma zakwaszanie bo eliminuje męskie plemniki.

Witam w sobotni ponury dzień. U mnie trzeci 19dc, trzeci dzien od skoku temp. Dopiero na dzisiaj komputer pokazuje mi symbol chłopca, wiec potencjalne szanse na ciaze. Wczoraj wydawało mi się ze szyjka była nisko, rozpulchniona i lekko otwarta. Bez testów wnioskowalabym ze owulke mogła być wczoraj. Teraz już nic nie wiem ;( cóż może cos załapie z sobotnich przedtygodniowych przytulanek lub nocnych czwartkowych...
Biedronka, cos mi się ubzdurała ze staranka u ciebie już ruszyły, a na razie są tylko przygotowania?
Imama, tak sobie jeszcze myśle o czynniku ćwiczenia, pewnie ze zechce spróbować-tylko ja wybrałabym pływanie, nie wiesz jak ono ma się do cardio, czynnika dziewczynkowego?
Ja co najwyżej mogę ale colę, z kawa dla mnie będzie ciężko. Tu pewnie chodzi o to, ze kawa zakwasza organizm.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ciekawe pytanie ale chyba gdzieś na forum z fizjoterapia albo fitnessem można by zapytać [emoji848]

Imama - jeśli już to zastosuje metodę kanapowca[emoji23], bo z tego co czytałam to trzrba minimum 60 min dziennie a ja bym raz dała raz nie i bała bym się że sobie właśnie tylko podwyze testosteron,

Biedronka- na tv to bym nie patrzyła oni tam.mowia co chcą lub za co im tam zapłacą ;) , mnie pociesza fakt że Atomic ś sumie dużo wie i dziewczyny biorą od niej diety i coaching i faktycznie mają corki, sama się zastanawiam czy się nie skusić na dietę od niej ,

Gosica - hm 3 wyższe temp to przecież potwierdzenie owulacji , dziwnie pokazuje a ty masz baby comp tak ? Ponoć tam też planowanie płci i sprawdza się bynajmniej bardziej aniżeli strzał na ślepo :) heh

Ja też mam jakieś dziwne objawy , jakieś bóle jajników i ból jak na okres nie wiem o co chodzi , zwykle jak już był okres po porodzie to już został , mam nadzieję że nic się nie rozwalilo,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to chyba nie chce sama kombinować bo boje sie, że z mojego kombinowania nic nie będzie i mocno zastanawiam sie nad planem od Atomic. Jedyne sensowne mi sie wydaje. W moim przypadku, No i dieta. Tylko jak skontrolować mojego, że nie podjada na mieście prosiak?
No jak żyć??? [emoji30]

Czy badanie hormonów i minerałów mogę robić karmiąc?
Wiadomo prolaktyna podwyższona będzie ale testo?
Co jeszcze zrobić?

@Imama podlewasz przykładowa dietę swoją ?

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Gosica jak najbardziej pływanie jest na dziewczynkę. Tu chodzi ze na chłopca to ćwiczenia siłowe typowo na masę mięśniowa a na dziewczynkę to właśnie coś na spalanie tkanki tłuszczowej [emoji6]
Miciurka już chyba nawet ostatnio Atomic odeszła od tego ze to musi być 60 min 4-5 razy w tyg. Pisała ze każdy ruch się przyda i żeby coś robić. Ale ja osobiście dużo ćwiczyłam przy synu drugim a teraz No właśnie ze bałam się ze więcej złego zrobię niż dobrego ho my często na wyjazdach a tam nie dam rady ćwiczyć.
Leeleeth ta teoria o pH wydawała i wydaje się najlepsza. Ale niestety badania są ze i męskie i żeńskie plemniki żyją w takim samym pH. Tylko zmenijszysz ilość przez zakwaszanie ale tak naprawdę innymi metodami tez to osiągniesz. Także to nawet wg lekarzy jest obalone i są naprawdę badania z oxford university zrobione. Niestety bo sama bym wolała żeby to o to chodziło.
Ale Leeleeth wg Atomic i jej planu mąż nie musi nic w diecie zmienić. Tylko może zacząć biegać palić papierosy bądź pic mleko sojowe. Te trzy czynniki działają wg niej a nic więcej także nim się nie przejmuj [emoji6]
Jeśli chodzi o moja dietę to ja jadłam dużo ryżu, makaronów z warzywami z patelni, jakimś pesto, bardzo często pieczarki podpieczone z porem i do tego sour cream. To przeważnie na obiad właśnie. Czasem jakieś sajgonki, czy inne rzeczy na gotowi i sprawdzałam tylko wartości tłuszczy i białka.
Ba kolacje to zazwyczaj białe pieczywo: super jest Matzo ma zero soli w sobie i mało kcal. Sałatki rożnego rodzaju czy surówki rownziez z dressingiem żeby to miało jakiś smak bo inaczej nie da się rady wytrwać długo. Czasem ziemniaczki pieczony. Dużo brokułów kalafiora fasolki szparagowej- gotowałam i na patelnie przypiekalam. Sos jogurtowy do tego. Zrezygnowałam waśnie z soli, czosnku, papryczki ostrej, cebuli i zamieniłam to na zioła często oregano bo podnosi progesteron właśnie albo majeranek. Do picia tylko woda ale bez cytryny. Często cola zero z lodem pomiędzy posiłkami i oczywiscie kawa.

Leeleeth co do badań to nie wiem czy ma sens. Przy kp to będzie z tyg na tydzień się zmieniać. Myślałaś już kiedy chcesz zacząć staranka?

Leeleeth co do badań to nie wiem czy ma sens. Przy kp to będzie z tyg na tydzień się zmieniać. Myślałaś już kiedy chcesz zacząć staranka?

Myśle ze pierwsze @ pojawi sie Ok grudnia stycznia wiec ze dwa trzy cykle chce pomierzyć co i jak (kiedy owu i może wtedy badania?)
Wiec tak na poważnie cykl staraniowy w okolicach kwietnia.

atdc9vvjktz16vlw.png

Czyli @Imama nie musze zabraniać mezowi picia piwa i kawy ?? (Na chlopca) bezsensu, a chcialam go troche pomeczyc [emoji57]
on nie musi przechodzic na diete ?? To co z nim zrobic ? [emoji848] tylko testo podniesc ?

Kitqa nie musisz ale możesz go pomęczyć [emoji6]ogólnie nie. Ale jak ty sobie będziesz robić dietę itd to on w sumie będzie pewnie tez więcej mięsa jadł i mu skoczy tez testosteron przy diecie. O kawę bym się nie martwiła piwo raczej tez nie. Jedynie ze faktycznie chcesz coś pozmieniać a przy córkach dużo pił to niech nie pije hehe
Leeleeth ja tez miałam pierwsza @ w styczniu i wtedy zaczęłam się dietowac i staranka pierwsze kwiecień

Miciurka, baby-compa mam prawo rok. Tyle, ze cykle mam nieregularne i tak się zastanawiam jak on dzila-bardziej bazuje może na statystykach jakiejś populacji lub dotychczasowych moich pomiarach z wcześniejszych miesięcy. Jak wyniki rozchwiane to on średnio reaguje.
Imama, masy mięśniowej nie mam, ale do pływania chętnie wrócę, jest motywacja. Czyli zakwaszanie jest całkowicie obalone? ;( i np.sylk, Rephresh nic nam nie daje?[emoji30]

Dziewczyny zadam głupie pytanie- jak stoję to brzuch jest .dosc mały ale jest.ale jak siebpoloze to sie rozlewa i jakby go nie było.czy to normalne???

reklama
Miciurka ja też tak kombinowalam tylko ze ja chciałam zajść w ciąże w miesiącach takich aby dzidzia urodziła się albo wczesna wiosna albo w zimie bo synów mam z czerwca i lipca a chciałam inaczej zrobić jak przy nich. I wiem że to nic nie ma do rzeczy ale przeczucie mam że jakby się teraz udało to termin byłby na czerwiec i pewnie kolejny chłop do kolekcji. Takie wlaśnie jest ludzkie myślenie i analizowanie i próby zrobienia inaczej niż było z tym że to nie jest takie proste.
Imama a czy po wypiciu dosłownie parę lykow wina temp.może skoczyć np. z36,22 na 36,35? Ja zazwyczaj mam niskie temperatury.

Do góry