reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam z rana no u mnie temp spadla troszke a test owu z rana negatyw to znaczy cien cienia drugiej kreski wiec oczekuje na okres, juz mógł by przyjsc :-)

reklama
Miciurka No ale jednak dwie córki ma tez jak tak ćwiczyła. Ona wiem ze coś modyfikowała. No ale zawsze jakiś właśnie procent jest.
Ona miała dwie siostry i dlatego tez chciała taka rodzine i rodzeństwo, ze więź i takie tam[emoji6]
Serena Williams ma teraz tez córkę co przy jej masie mięśniowej powinien być syn. Bo jednak cardio na córkę. Ale to zbyt dużo czynników żeby to analizować. A właśnie, dasz radę ćwiczyć? Ja miałam zapał na początku a później złapałam lenia i z synem ciężko było.
Gosica co do kawy to sama się zastanawiałam bo tez to czytałam. Ale uwielbiam kawę i mi ciężko by było odrzucić a jak przeczytałam ze teraz jednak piją dużo to dla mnie na plus.
Biedronka to macie pierwsze staranka w tym nowym cyklu czy jeszcze czekacie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mnie też się wydaje, że to wszystko kwestia przypadku i szczęścia :-)

Ginekolodzy mówią, że nie ma metody na płeć tzn. Mówi tak mama ginekolog, że się nie da. Zając Tomasz nie wiem czy kojarzycie występuje często w Pytanie na Śniadanie. Oglądałam odcinek właśnie o planowaniu płci i mówił o Shettlesie, że to jedynie zwiększa prawdopodobieństwo.

A my kobiety musimy w coś wierzyć i nie byłybyśmy sobą gdybyśmy nie spróbowały :-) trzeba wiedzieć, że zrobiło się wszystko :-D

Ale skoro IG i DG mają oparcie w badaniach to coś musi w tym być według mnie...

Witam w sobotni ponury dzień. U mnie trzeci 19dc, trzeci dzien od skoku temp. Dopiero na dzisiaj komputer pokazuje mi symbol chłopca, wiec potencjalne szanse na ciaze. Wczoraj wydawało mi się ze szyjka była nisko, rozpulchniona i lekko otwarta. Bez testów wnioskowalabym ze owulke mogła być wczoraj. Teraz już nic nie wiem ;( cóż może cos załapie z sobotnich przedtygodniowych przytulanek lub nocnych czwartkowych...
Biedronka, cos mi się ubzdurała ze staranka u ciebie już ruszyły, a na razie są tylko przygotowania?
Imama, tak sobie jeszcze myśle o czynniku ćwiczenia, pewnie ze zechce spróbować-tylko ja wybrałabym pływanie, nie wiesz jak ono ma się do cardio, czynnika dziewczynkowego?
Ja co najwyżej mogę ale colę, z kawa dla mnie będzie ciężko. Tu pewnie chodzi o to, ze kawa zakwasza organizm.

Gosica tak u mnie przygotowania a miałam obawy, że mogę być w ciąży ale to by było raczej niemozliwe no ale
Szanse zawsze jakies są, cykl mi sie dziwnie przedłuza i to przez to

Imama - jeśli już to zastosuje metodę kanapowca[emoji23], bo z tego co czytałam to trzrba minimum 60 min dziennie a ja bym raz dała raz nie i bała bym się że sobie właśnie tylko podwyze testosteron,

Biedronka- na tv to bym nie patrzyła oni tam.mowia co chcą lub za co im tam zapłacą ;) , mnie pociesza fakt że Atomic ś sumie dużo wie i dziewczyny biorą od niej diety i coaching i faktycznie mają corki, sama się zastanawiam czy się nie skusić na dietę od niej ,

Gosica - hm 3 wyższe temp to przecież potwierdzenie owulacji , dziwnie pokazuje a ty masz baby comp tak ? Ponoć tam też planowanie płci i sprawdza się bynajmniej bardziej aniżeli strzał na ślepo :) heh

Ja też mam jakieś dziwne objawy , jakieś bóle jajników i ból jak na okres nie wiem o co chodzi , zwykle jak już był okres po porodzie to już został , mam nadzieję że nic się nie rozwalilo,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Gosica jeśli o kawe chodzi to moja mama wcale nie piła i ma 3 córki i syna :-) ja pije teraz 2 dziennie fusiary bo przed synem raczej 1 rozpuszczalna i duuuuuzo herbat, więc teraz zmieniłam i pije kawe

Miciurka, tak mam baby compa. On mi pokazuje jakby ovu miała być jutro albo nawet pojutrze! Dzisiaj mam znaczek ze szanse na chłopca, nie wiem czy ten konputer w ogóle na bieżąca liczy ovu w zależności od pomiarów temp-raczej nie ;(
Biedronka, raczej do kawy się nie zmuszę ale colka owszem ;) widać po Twijej mamie ze nie tylko czynnik kawa działa przy płci cos innego jeszcze ;)

reklama
Biedronka- Ja to samo będę właśnie troszkę pozmieniam i zobaczymy,

Gosica-a jak długo masz baby Compa? Bo im dłużej się mierzy tym dokładniejsze pomiary są,

Ja sobie zeszyt założyłam , wpisuje wszystko co potrzeba żeby się nie zgubilo :)

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry