reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Biedronka, czyżby cos było na rzeczy?;) [emoji110]
Imama, zainstaluje sobie ten tapatalk-może latwiej będzie ogarnąć te posty.
Miciurka, mój mąż bierze korzeń Lukrecji prawie 4 miesiace, od niedawna dorzuciłam mu szyszki chmielu, ale z kolei odstawię na jakiś czas korzeń Lukrecji bo takie jest zalecenie.
Imama, statystyki to sprawdzam na lewo i prawo. Szczerze mówiąc myślałam ze lukrecja jest wysoko, a przynajmniej w połączeniu z OLE. Czy OLE to jest alternatywa dla Lukrecji?
Przyszlamama, kojarzysz jakie owoce dozwolone są przy LE?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przyszłamama od 1500-1800 zależy od BMI. Przy karmieniu piersią 1800-2200 powinno się. I zmieni się tez wartość protein i tłuszczy. Także trzeba doczytać.
Kawę kochana to hak nie piłaś to podstawa! Chodzi o kawę nie inkę nie kofeinę w coli. Ja super efekty widziałam u dziewczyn co nie Piły i chłopców miały a później 2-3 dziennie i córy prawie każda miała. Ja sama piłam kawę ale teraz wprowadziłam mega duże ilości 3-4 dziennie. Spróbuj się przemoc ale możesz spokojnie 12 tygodni przed planowanymi starankami [emoji6]a mąż to nie ma znaczenia i tak.
Ana87 Aleksandra oby! Bo dużo tych chłopczyków ostatnio. Niech już będzie różowo na forum
Gosica spadła lukrecja strasznie! OLE teraz stosuja. Ale właściwości i dlaczego są nie wyjaśnione bo liść nie działania testosteron. Jeśli chodzi o owoce to możesz wszystkie tylko wiadomo nie super dużo. Ja ograniczałam. Obierać trzeba to najważniejsze. W LE dzicie są poprostu warzywa bądź owoce o mniejszej wartości odżywczej. No kalafior sałata są Np lepsze niż brokuły czy kukurydza. Z owocami tez tak było. Jakaś tam list jest ale chyba jak wykupisz program.

Ostatnia edycja:
Imama, teraz mnie załamała. Ja w ogóle nie pije kawy ;( średnio się po niej czuje ;( jest cos czym mogę te kawe zastąpić?

Ana87 - lekarz nic na temat płci się nie wypowiadał na prenetalnych jak pytała to powiedział ze jeszcze ciężko mu określić. A u Ciebie? :) Jak się w ogole czujesz i dlugo się przygotowywałaś pod ciąże na dziewczynkę? :)

Ale to chodzi o ta fusiasta kawę a nie rozpuszczalna? Bo ja sporo kawy pijam ale rozpuszczalnej, a teraz gdzieś doczytałam ze to chodzi o zwykła kawę.

Tak, typowa kawe lub/i z ekspresu
Przed pierwsza ciaza pilam caly czas zielona i zwykla herbatę i tylko raz dziennie ok poludnia kawe i jest corka :)
Picie/nie picie kawy tyczy sie rowniez partnerow ?

reklama
@Majorcia mamy kilka propozycji imienia, ale nie nastawiałam się na chłopca, więc na sztywno nie mamy ustalonego :)

@Ana87 my się jakoś szczególnie nie przygotowywaliśmy na starania o chłopca. robiłam dokładnie odwrotnie niż przy córce. Dieta nie zbyt zdrowa, bogata w mięso i solone potrawy, jadłam jak mi się chciało. Jadłam też nasiona chia (nie wiecie czy można je w ciąży?). Mąż brał cynk i pił energetyko bo któraś z dziewczyn mi tu na forum je doradziła. Serduszkowaliśmy się co 2 dni i w owulację. To wszystko :D
Miałam też bardzo nerwowy okres i pomimo iż jestem niskociśnieniowcem to chyba podwyższałam sobie ciśnienie.
Co do kawy to ja jestem kawoszem i piłam 2-4 kaw sypanych dziennie także nie wiem jak to się ma do staranek.

@aleksandra_kow mam nadzieję, że Twoje marzenie o córci się spełni. Zdjęcie główki jakie dał mi wczoraj jest zupełnie inne niż poprzednie. Aż się zastanawiała czy dał mi fotkę mojego dziecka ;P

@kitqa ja też przed córką piłam dużo zielonej herbaty i jadłam sporo nabiału oraz cynamonu. Także dziewczyny może warto spróbować ;) Mam nadzieję, że szybko poznasz płeć dzidziulka :)

Do góry