reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Biedronka, czyżby cos było na rzeczy?;) [emoji110]
Imama, zainstaluje sobie ten tapatalk-może latwiej będzie ogarnąć te posty.
Miciurka, mój mąż bierze korzeń Lukrecji prawie 4 miesiace, od niedawna dorzuciłam mu szyszki chmielu, ale z kolei odstawię na jakiś czas korzeń Lukrecji bo takie jest zalecenie.
Imama, statystyki to sprawdzam na lewo i prawo. Szczerze mówiąc myślałam ze lukrecja jest wysoko, a przynajmniej w połączeniu z OLE. Czy OLE to jest alternatywa dla Lukrecji?
Przyszlamama, kojarzysz jakie owoce dozwolone są przy LE?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Przyszłamama od 1500-1800 zależy od BMI. Przy karmieniu piersią 1800-2200 powinno się. I zmieni się tez wartość protein i tłuszczy. Także trzeba doczytać.
Kawę kochana to hak nie piłaś to podstawa! Chodzi o kawę nie inkę nie kofeinę w coli. Ja super efekty widziałam u dziewczyn co nie Piły i chłopców miały a później 2-3 dziennie i córy prawie każda miała. Ja sama piłam kawę ale teraz wprowadziłam mega duże ilości 3-4 dziennie. Spróbuj się przemoc ale możesz spokojnie 12 tygodni przed planowanymi starankami [emoji6]a mąż to nie ma znaczenia i tak.
Ana87 Aleksandra oby! Bo dużo tych chłopczyków ostatnio. Niech już będzie różowo na forum
Gosica spadła lukrecja strasznie! OLE teraz stosuja. Ale właściwości i dlaczego są nie wyjaśnione bo liść nie działania testosteron. Jeśli chodzi o owoce to możesz wszystkie tylko wiadomo nie super dużo. Ja ograniczałam. Obierać trzeba to najważniejsze. W LE dzicie są poprostu warzywa bądź owoce o mniejszej wartości odżywczej. No kalafior sałata są Np lepsze niż brokuły czy kukurydza. Z owocami tez tak było. Jakaś tam list jest ale chyba jak wykupisz program.

Ostatnia edycja:
Imama, teraz mnie załamała. Ja w ogóle nie pije kawy ;( średnio się po niej czuje ;( jest cos czym mogę te kawe zastąpić?

Ana87 - lekarz nic na temat płci się nie wypowiadał na prenetalnych jak pytała to powiedział ze jeszcze ciężko mu określić. A u Ciebie? :) Jak się w ogole czujesz i dlugo się przygotowywałaś pod ciąże na dziewczynkę? :)

Ale to chodzi o ta fusiasta kawę a nie rozpuszczalna? Bo ja sporo kawy pijam ale rozpuszczalnej, a teraz gdzieś doczytałam ze to chodzi o zwykła kawę.

Tak, typowa kawe lub/i z ekspresu
Przed pierwsza ciaza pilam caly czas zielona i zwykla herbatę i tylko raz dziennie ok poludnia kawe i jest corka :)
Picie/nie picie kawy tyczy sie rowniez partnerow ?

reklama
@Majorcia mamy kilka propozycji imienia, ale nie nastawiałam się na chłopca, więc na sztywno nie mamy ustalonego :)

@Ana87 my się jakoś szczególnie nie przygotowywaliśmy na starania o chłopca. robiłam dokładnie odwrotnie niż przy córce. Dieta nie zbyt zdrowa, bogata w mięso i solone potrawy, jadłam jak mi się chciało. Jadłam też nasiona chia (nie wiecie czy można je w ciąży?). Mąż brał cynk i pił energetyko bo któraś z dziewczyn mi tu na forum je doradziła. Serduszkowaliśmy się co 2 dni i w owulację. To wszystko :D
Miałam też bardzo nerwowy okres i pomimo iż jestem niskociśnieniowcem to chyba podwyższałam sobie ciśnienie.
Co do kawy to ja jestem kawoszem i piłam 2-4 kaw sypanych dziennie także nie wiem jak to się ma do staranek.

@aleksandra_kow mam nadzieję, że Twoje marzenie o córci się spełni. Zdjęcie główki jakie dał mi wczoraj jest zupełnie inne niż poprzednie. Aż się zastanawiała czy dał mi fotkę mojego dziecka ;P

@kitqa ja też przed córką piłam dużo zielonej herbaty i jadłam sporo nabiału oraz cynamonu. Także dziewczyny może warto spróbować ;) Mam nadzieję, że szybko poznasz płeć dzidziulka :)

Do góry