reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

myślę ze jeszcze ten warunek żeby troszkę schudnąc, zeby organizm myślał ze jest to jakieś zagrożenie też dziewczynkowe jest. czytałam ze u samic lwa tak było, w ogóle w świecie zwierzat ze jak sa złe warunki, np. głód to wiecej samic się rodzi. Od czerwca schudłam 3 kg, nie jest to jakiś imponujący wynik ale moze akurat coś pomoże

reklama
Wiem że chlopczykowy ale wszystko co ma poprawić jakość plemnikow jest chlopczykowy a mój brał i mamy córeczkę
Biere
:D tak jak pisałaś najważniejsze żeby zajść w ciążę oczywiście że marzę o córci ale to wszystko dziewczynkowe działa raczej na osłabienie nasienia więc co będzie to będzie aby się udało i zdrowe :tak:

Hehe Miciurka to dobrze! Bo już myślałam ze chcesz podrasować męża. Myśle ze chyba tu bardziej o nasz śluz chodzi. Na twoim miejscu jak brałabym clo to nie zyrtec bo po clo sucho. A ewentualnie mąż sudafed jak chcesz dużo spróbować na początek. Zobaczysz czy Ci się uda zajść jak nie będziesz odrzucać. Ciężko mi wyszukać gdzie Atomic o tym zakwaszaniu pisała. Ale pewnie w dziale pH hehe. Dieta LE nie działa zakwaszajaco bo dziewczyny w to nie wierzą i i tak się nie zakwaszają. To dieta mineralna ma zakwasić czyli zalecenia z IG.
Buniczek albo abstynecja albo hurry up. Dwie metody co się wykluczają i zadziałają razem na odwrót. Poprostu po abstynencji mało plemników a ty je "wyrzucisz" i przy następnym stosunku docelowym bez zabezpieczenia już będą swiezaki. Jak mąż ma pow 35 to abstynencji nie poleca się lepiej hurry up. Mój jadł i szyszki jedna dziennie i lukrecję. Nigdzie nie wyczytałam ze może zaszkodzić. Wiec mój brał.
Ja tez schudłam od stycznia Ok 6 kg. Na tym polega tez dieta LE co robiłam na tej właśnie teori. Każdy spadek wagi na plus.
Majorcia jak miałaś problem ze zajściem w ciąże to myśle ze słusznie ze poprawialas jakość nasienia. Kruszynka może to akurat dla męża weź kup. Albo zwykła wit C.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Miciur-ka - jakoś w moje szczęście z corka nie licze... No ale juz sie pogodziłam.tak mialo byc.wiem ze to moje ostatnie dziecko.po porodzie założę spirale.najwazniejsze ze zdrowe.a o płci Bog zadecydował .... tez miałam zbierać wszystkie info na temat jak zaplanować dziewczynke.w aptece internetowej koszyk zapelniony byl......a tu taka wpadka.... Wiecie zawsze zastanawiałam sue jak ludzie wpadki mogą zaliczać....teraz juz wiem... tak ogólnie to słabo sie czuje.naprawde nie mam na nic sil.troche pochodzę i juz serce mi chce wyskoczyć...nie wiem czy dam rade .osratnio mam mega dola...nic sie nie układa... mam niskie ciśnienie i czasami mroczki mi latają .i do tego ciągle chce mi sie jeść...

Miciurka to rzeczywiście dużo zrobiłaś. Ja też mam chłopców z codziennych sexów;)to teraz chciałam raz lub dwa razy zrobić.
Ana87 przy wpadce to myślę że duża szansa na dziewczynkę. A wyniki kiedy robiłaś? Może trzeba powtórzyć skoro tak Ci słabo ostatnio, zdrówka życzę:)

Maziajka, w którym dniu miałaś ovu bo z tego screena nie mogę doczytać :(
Badałam magnez, sód, potas, wapno, testosteron. Wszystko można powiedzieć po środku normy. Ale ja duety nie stosuje, tzn ogólnie za mało jem, najwiecej owoców i warzyw. Mięsa bardzo mało, raczej drób, śniadania późno, kolacje czasem pomijam.ale banana sobie nie odmowie ;) mam tez spora niedowagę.
Kiwa, ja w życiu nie pomyślałabym ze tak będę kombinować z ta płcią. Ale co mam zrobić jak mam pragnienie córki, coraz większe!
Imama, a czym się będzie różnił clo od zyrteku dla nas kobietek? I jedo i drugie wysusza śluz. Czy chodzi jeszcze o estrogeny?
Napisałaś Buniczek ze abstynencja i hurry up nie zadziałają. Mieliśmy przytulanka w sob rano. Ovu będzie może jutro/ pojutrze. Działać jeszcze dzisiaj z zabezpieczeniem?-jak uważasz?
Ana87, płci jeszcze nie masz potwierdzonej? Może akurat kryje się w brzuszku dziewczynka.

Gosica powinnaś mieć same córki hehe jak nie dowaga i takie odżywianie. No ale jak widać to ja sama nie wiem czy to się coś pomaga czy szczęście tak jak Kitqa piszesz. Uwierzę pewnie jak u mnie córa będzie.
Przy Clo właśnie chodzi o te hormony. Sztucznie podnoszony estrogen. Ale nawet Atomic pisała ze sama nie wie czemu działa. Wg badan uniwersyteckich to 3-5% więcej córek po clo ale razem z dieta itd to niby 75% szans na córkę. Stoi najwyżej w statystykach te clo. Zyrtec ma lekko ponad 50%. Ja brałam bo ogólnie mam silna alergie.
Jeśli chodzi o hurry up to z tego co czytałam nie powinno być abstynencji. Wiec ja bym zaliczyła dzisiaj przytulanka z zabezpieczeniem.
1505824772-aaaaaa.jpeg
czyli regular release co 2-4 dni. Wiec działajcie [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej! Dziś miałam planowa wizytę u swojego lekarza mają nowy sprzęt i zdjęcie jest lepsze jakościowo ja niestety nie widzę tego nuba ale może Wy coś zauważcie ;) bo z główki to ostatnio były opinie ze dziewczynkowa ;)

reklama
Imama, ja czekam na Twoje wyniki badań/ usg prawie jak na swoje. Nasi mężowie maja silne żołnierzyki, ciekawe na ile clo, szyszki, OLE, korzeń Lukrecji itp.pomogly. Zdecydowałaś się jakie typy badań robisz?
Widzisz przy takim kiepski odżywianiu mam 2 synów, jak ja mam wierzyć w dietę [emoji24]
Rzeczywiście to clo z 3-5% to nie za wiele. Regular release-Hmm dzisiaj a jutro pewnie już będzie to docelowe, bo jakoś czyje ze jutro będzie ovu. Szyjka mi się iż trochę obniżyła. Kurde stresujące to jest, jakoś przy o+12 takiego piętra nie miałam...

Do góry