reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A ja się zastanawiam czemu pół roku nie mogłam zajsć w ciaze? Przez stres??? Mozliwe by to bylo? Jeszcze Gosica pisze
że mogą przeżyć plemniki z 12 dnia do 18 Aż 6 dni by żyły? Ja przy normalnym wspolzyciu co drugi dzien nie moglam :-(

To jest, Kochana zagadka.
My przy pełnym zdrowiu przez 10lat nie mogliśmy mieć dziecka, tak psychicznie zblokowana byłam. A teraz plemiczki czekały kilka dni (okolo5), gdzie gin był pewny, że jajo nie pęknie.
Czasem dzieją się takie właśnie cuda. Natomiast psychika jest bardzo ważna. Zależy od niej tak wiele a wciąż jest niedoceniana.
Także więcej relaksu podczas staranek, i może będzie łatwiej

Dwa razy pisałam duży post ale mi cos nie poszło z publikowaniem.

Dzięki za te słowa podziwu [emoji6]
Trochę mi głupio sie zrobiło, bo w sumie to żadna wielka rzecz. Poprostu bardzo chce mieć dziecko, kolejne [emoji6]
U nas niestety goni nas wiek, szkodę, że przez te 10 lat nie udawało sie zajść w ciąże [emoji17]ale teraz nadrabiamy [emoji6]

Czytam i czytam i sama nie wiem od czego zacząć. Pogubiłam sie od tego wszystkiego.

atdc9vvjktz16vlw.png

Ostatnia edycja:
Dzięki Leeleeth :-* jak tam Emilek i jak tam przygotowania do starań? :-)

Zamówiłam suplementy, teraz dietę ogarniam. Trochę się pogubiłam z tymi wiadomościami, trochę mam stracha.
Bo i jeszcze badania trzeba zrobić.
Dużo tego do ogarnięcia [emoji7][emoji23]

Emilek jest cudny, nie mógłby być lepszy. Trochę te moje przedszkolaki przezywają, szczególnie dwulatek. Słabo śpi, i bardzo dużo płacze. Staram sie poświęcać Mu czas ale rożnie to wychodzi. Mąż bardzo mi pomaga, przejął w zasadzie opiekę nad Maluchami. No i przedszkole dużo dobrego robi [emoji6]

atdc9vvjktz16vlw.png

Kruszynka, rzeczywiście leki mogły Ci zaburzyć odczucia, tempke itd. Nie martw się kolejny cykl przed Toba. Obyście się wstrzeliły z terminem.[emoji110]
Imama, czekamy na wieści z wizyty!;)
Leeleeth, fajnie ze mąż Ci sporo pomaga, domyślam się ze masz ręce pełne roboty. Niezła miałam blokadę-10 lat [emoji15]Jakie suplementy zechcesz przyjmować?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

W końcu zakupiłam Medivag i jutro zaczynam alokować. Oczywiście najgorsze jest to ze nie mam pojęcia kiedy ta owulke przyjdzie. Testy na razie negatywne, wiec czekamy.

Kruszynka, rzeczywiście leki mogły Ci zaburzyć odczucia, tempke itd. Nie martw się kolejny cykl przed Toba. Obyście się wstrzeliły z terminem.
Oby ;-) ;) mąż będzie Teraz za 2 tyg w piątek na 3 dni . Jajnik mnie lewy boli, niech juz malpsko przychodzi bo nie fajnie jest.
@leeleeth podziwiam dopiero urodziłas a już plany na następne bambino
:happy:

Ja już po wizycie. U mnie dzidzia nadrobiła i już jest wielkości równo tak jak wg OM. Termin mam na 22 kwietnia. Machała rączka i serduszko ładnie słyszałam. Lekarka powierzyła i super zbadała wiec jestem mega zadowolona. Teraz mam tylko dylemat co do badań. Bo nie wiem czy robić te prenatalne czy dopłacić i te harmony z krwi. Bo gin mi powiedziała ze przy okazji tego usg to jednak tez jest mierzony nosek nóżki itd ze tez wykrywa jakieś anomalie.
Także muszę przemyśleć. Ale najważniejsze ze z dzidzia Ok i od przyszłego tyg to redukuje progesteron i będę brać co drugi dzien

reklama
Do góry