reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, dawno dawno nie zakwaszają się i tez miałam biochemiczna. Dlatego nie wiem czy ta biochem to przez ten sylk czy po prostu się zdarzyło.

Ana, co do diety to ja jakoś nie jestem przekonana. Nie jem prawie mięsa, jeśli już to drób. Zawsze miałam niski potas, kaloryczność dań na niskim poziomie, mało słodyczy a mam 2 synów. Podobno wraz z wiekiem środowisko pochwy się zmienia na bardziej dziewczynkowe wiec teoretycznie z każdym rokiem mamy większe szanse na girl ;)

Kitqa również trzymam kciuki, OK. Od 12;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Gosica. Super. Dzieki : ) kazdy kciuk [emoji1307] jest niemalże na wagę zlota^^
Tobie życzę owocnych staranek [emoji1407]

Gosica to ze ja mam synkow nie oznacza ze Ty tez bedziesz miec synkow,moze bedziesz miala ta coreczke upragniana za ktora trzymam kciuki. Poprostu w calym tym planowaniu czlowiek zapomina tak naprawde o co sie stara w tym wszystkim, czy o dziecko o cud ktorym nas Bog obdarza czy o konkretna plec ktora nie do konca mozna uplanowac i nie mamy na to wiekszego wplywu bo to i tak ten na gorze ma dla nas wszystko zaplanowane.Ktoras z dziewczyn pisala tu na forum ze jak chcesz rozsmieszyc Boga to opowiedz mu o swoich planach. Bylo tez duzo dziewczyn ktore spelnily duzo warunkow i tak nie maja tej plci o ktora sie starali.Fakt kazda z nas chce spróbować ( nawet i ja łapie sie czegos aby osiagnac swoj cel) i nie dziwi mnie to bo marzenia sa po to aby je realizowac i kazdy ma do tego prawo ale gdyby to bylo to takie proste i oczywiste to kazdy mial to co chce. I to co dziala na jedna nie musi wcale zadzialc na druga.Sama piszesz ze ze nie wierzysz w diete ja np tez nie i nigdy sie dowiemy co ma na to wplyw. Poprostu kazdy ma nadzieje ze jak cos zrobi to sie "może" uda ale jak dla mnie to czysty przypadek i tak ostatnie zdanie w tym wszystkim ma ten na gorze.;)

Za wszystkie dziewczyny ktore dzis maja wizyty trzymam mocne kciuki &&&

Mikallo jestem w 14 tygodniu i liczę ze lekarz dojrzy już coś jeśli chodzi o plec ale najbardziej stresuje mnie czy maleństwo dobrze się rozwija
Kitqa to czekanie jest okropne :D obyśmy zobaczyły na usg wymarzone płcie ;)
Andzelisia Ty tez dzisiaj wizytujesz? Który masz teraz tydzień?

Marzycielka86, ładnie to ujęłaś.
Masz racje, do końca na to wpływu nie mamy. Ale przynajmniej próbujemy zwiększyć szanse na upragniona płeć. Wiadomo, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa, o tym czasami się zapomina i skupiamy się na innych czynnikach.

dziecko o cud ktorym nas Bog obdarza czy o konkretna plec ktora nie do konca mozna uplanowac i nie mamy na to wiekszego wplywu bo to i tak ten na gorze ma dla nas wszystko zaplanowane.
Piękne słowa ❤️. Dziewczyny mam jeszcze jedno malutkie pytanie i nie będę was już dręczyc a czy miała któraś z was uczucie takie jak parcie na gazy ja mam ciągle wrażenie że chce oddać gazy nawet po wyjściu z WC czasem się zepne uda się ale parcie zostaje wcześniej nie miałam tak.. Nie wiem czy to powód pójścia do gina.. Bo nie wiem czy wogole widać już czy pęcherzyk jest na miejscu tyle się na czytałam o ciazy pozamacicznej.. Rany co ten internet ludziom z mózgu robi

A ja przeanalizowalam nasz watek lipcowki i mamy
2 mamy ktore maja 2 synow i 3 trafila sie corka
1 mama 3 synow i 4 corka
1 mame 2 synow i 3 tez syn.

Wiec widac jest duza szansa na coreczke po 2 chlopcach a i dodam ze dziewczyny nic nie planowaly.

Co do zakwaszania to ja tez mialam biochemiczna przy stosowaniu sylku....

Kciuki za wizyty!

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry