reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej dziewczyny,dziedziekuje Wam za odpowiedzi!
Ana ja w ciazy z synkiem tez mialam poczatkowo bole brzucha i bylo ok, lekarz mowil ze to normalne wiec nie martw sie na zapas,bedzie dobrze!

Za Wasza namowa zrobilam rano tesciora i cos wyszlo (policzylam jeszcze raz i wychodzi mi ze jestem w 11dc wiec do @ pozostaly 3dni)
tylko te kreski sa takie nierowne,nawet kontrolna tak jak by test byl nie dokonca dobry, chyba zaopatrze sie w drugi i jutro powtorka
tak powtorz jutro rano, trzymam kciuki :)

reklama
no plci nie odgadne, ale co do daty mysle ze mozna przesunac moj sie urodzil przez cc nieplanowane 27.12 :)

Pierwsze cc mialam przed terminem, po prostu poród zaczal sie wczesniej.... Drugie ciaze z reguly nie nosi się dlużej ? I dlatego myślę sobie że drugie dziecko rowniez nie wytrzyma do terminu :)
W szpitalu tez czuje że nie beda chcieli planować cesarek na święta.

Dziejuje za odpowiedz. Mam nadzieję, ze nie przyjdą. Jeszcze nie jest to zwolnienie z powodu ciąży. Niestety ponoc sie na ciezarne uparlii:(
Na szczęście moje L4 nie jest leżące.

xnw40tc7sy506vxn.png

Hey dziewczyny, wczoraj byłam na badaniach prenatalnych i okazało się że nie jest to prawie 14tc tylko 12tc.
I bylo za wczesnie na stwierdzenie plci dziecka :( (
Data porodu przesunięta... na 25.12:/
Będę mieć cc i tu moje pytanie. Czy na cc można umówić się na kilka dni wcześniej przed rozwiązaniem ? Jak to wyglada. Nie chce aby moje dziecko obchodziło urodziny w święta.
A poniżej przedstawiam Wam mojego dzidziusia [emoji7]

Pytanie do Was mamusie: ) Na jaką płeć wygląda Wam ten dzidziuś ? :) co czujecie.
Odczucia mam częściej sprawdzają się w ocenie płci dziecka niż najlepszy sprzęt [emoji6]
1497336056-aaaaaa.jpeg
Planowane cc wyznaczają chyba na tydzień przed terminem

xnw40tc7sy506vxn.png

ana dziekuje,kciuki sie przydadza :) Co do Twojej wizyty 8tydz. to rzeczywiscie pozno,pewnie chcialabys zobaczyc okruszka szybciej,a moze jakas bliska kolezanka by Ci pomogla i zostala z synkiem podczas Twojej wizyty...
Kitqa piekna dzidzia:),niestety ja Ci nie pomoge poniewaz nie myslalam o cc

Ostatnia edycja:
Ana No czasem tak jest ze nie da rady się umówić na wizytę. Myśle ze jak bierzesz kwas foliowy itd i ogólnie to nie pierwsza ciąża to spokojnie w 8 tc bym poszła.
Kartę ciąży i tak wypisują właśnie w 8. Jedynie ze naprawdę by Cię coś nie pokoilo.
Asa również kciuki może się więcej ukaże jutro.
Andzeisia na betę idź jutro nie dzisiaj bo przyrost po 48h się sprawdza. Kciuki
Kitqa gratuluje zdrowej dzidzi. A dokładnie który tc jesteś. Już od właśnie 12 tc można określić płeć tak naprawdę. Widzę ze masz pod spodem więcej zdj. Poślij bo na tym dołączonym zbytnio nie widać

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama a Ty jak sie czujesz? Bardzo Ci wspolczuje,kilka lat temu tez przechodzilam to samo i to czekanie bylo okropne, wylalam morze lez tym bardziej ze mialam wtedy kilka kolezanek ktore tez spodziewaly sie dziecka wiec bylo mi przykro,ale trzeba walczyc,wierze ze Ci sie uda i to niebawem!!! :-)

Dziewczyny po latach wracam na to forum :) Dokładnie to siedziałam do tej pory w ukryciu, nic się nie odzywam, ale czytam Was systematycznie. Jestem w kolejnej, długo wyczekiwanej ciąży :) Wczoraj byłam na USG prenatalnym (11 tydzień i 1 dzień ciąży), wykonywała je bardzo dobra specjalistka, ale o płci nie chciała jeszcze nic powiedzieć :) Wstawiam zdjęcie, bo moim zdaniem coś tu jednak widać...

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    464,6 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Imama. Dokładnie poczatek 12tc. Lekarz powiedział że jest za wczesnie i nie bedzie strzelal, gdybym przyszla za tydzien to by juz bylo wiadomo, bo teraz moze to byc wzgorek lonowy jak i przyrodzenie.
Stricte nie zrobil zdj narządu płciowego dziecka, tylko inne takie jak mozg, serce czy pępowiny. Wiec nie mam co Ci pokazać :/

Pytam się o wasze odczucia odnośnie płci gdy patrzycie na zdj, ponieważ gdy ja widziałam zdjęcia z usg dzieci koleżanek dobrze trafiałam z ocena płci :)
Teraz tez mam przeczucie co do płci mojego dziecka, ale nie wiem czy to tylko moje życzenia czy prawdziwe odczucia.
Dla zainteresowanych kolejne foto [emoji7]
1497340354-aaaaaa.jpeg

Do góry