reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana No czasem tak jest ze nie da rady się umówić na wizytę. Myśle ze jak bierzesz kwas foliowy itd i ogólnie to nie pierwsza ciąża to spokojnie w 8 tc bym poszła.
Kartę ciąży i tak wypisują właśnie w 8. Jedynie ze naprawdę by Cię coś nie pokoilo.
Asa również kciuki może się więcej ukaże jutro.
Andzeisia na betę idź jutro nie dzisiaj bo przyrost po 48h się sprawdza. Kciuki
Kitqa gratuluje zdrowej dzidzi. A dokładnie który tc jesteś. Już od właśnie 12 tc można określić płeć tak naprawdę. Widzę ze masz pod spodem więcej zdj. Poślij bo na tym dołączonym zbytnio nie widać

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
no wlasnie wszedzie czytam ze do 10 tyg trzeba pojsc najpozniej i niby taki mialam zamiar, aby pojsc wlasnie jak juz bedzie widac serduszko czyli po 7 tyg i tak mi karty nie zalozy wczesniej, jak bylam wlasnie po 5 tyg i nic jeszcze nie bylo tylko pecherzyk, to potem kazal przyjsc dopiero za miesiac, tylko moja niecierpliwosc z braku tego zarodka w obrazie usg doprowadzila ze poszlam po 2 tyg ,a kwas foliowy mam. dzieki za odp.
a jak u ciebie jak sie czujesz?

@ASA915 chciałabym zobaczyc wiadomo ,ale wlasnie dopiero jak juz bedzie widac serduszko, bo nie chce sie stresowac jak w ostatniej ciazy, jestem za granica i troche trudno tu o pomoc, wszyscy pracujacy.

reklama
Dziękuje Asa. Ja to różnie, raz Ok raz znów gorzej. Dobrze ze mam już dwójkę bo nawet jakby nam już nie było dane mieć trzeciego to zawsze rodzeństwo jest i ma siebie. Jedynie takie pocieszenie. Mam nadzieje teraz tylko ze zabiegu nie będę musiała mieć i zaczniemy się starac, może nie tak szybko ale żebym już zajęła głowę obserwowaniem cyklu, temp itd. Czekam na czwartek żeby porozmawiać z moja gin i sama jestem ciekawa czy mi coś przepisze. Jak nie to i tak nie popuszczę bo nie będę czekać i tracić ciąż bo mi tu nic nie dają na podtrzymanie. Na całym świecie dają a tu to ja nie wiem. Ale wiecie tutaj to co druga Niemka z która rozmawiam to usuwała ciąże, dla nich to takie "normalne" usunąć przed 12 tc bo teraz nie chcą. Takie podejście dobija!!!!

Dziewczyny po latach wracam na to forum :) Dokładnie to siedziałam do tej pory w ukryciu, nic się nie odzywam, ale czytam Was systematycznie. Jestem w kolejnej, długo wyczekiwanej ciąży :) Wczoraj byłam na USG prenatalnym (11 tydzień i 1 dzień ciąży), wykonywała je bardzo dobra specjalistka, ale o płci nie chciała jeszcze nic powiedzieć :) Wstawiam zdjęcie, bo moim zdaniem coś tu jednak widać...
witaj a ile czasu staraliscie sie? gratuluje : )

Kitqa No ja bym powiedziała ze dziewczynka po czaszce ale ta teoria to jest pewnie 50/50. Ale Ty chyba chłopca chciałaś prawda?
Igusia gratuluje dzidzi. 11 tc to faktycznie nie ma co określać bo za wcześnie, może się unieść. Ale u ciebie to taki mały dzyndzelek jest, niby płaski ale do góry się unosi wiec może iść w dwie str. I albo się unieść i synek albo to łechtaczka i córka. Pozostaje czekać. A jakiej płci masz już dzieci?

Dziewczyny po latach wracam na to forum :) Dokładnie to siedziałam do tej pory w ukryciu, nic się nie odzywam, ale czytam Was systematycznie. Jestem w kolejnej, długo wyczekiwanej ciąży :) Wczoraj byłam na USG prenatalnym (11 tydzień i 1 dzień ciąży), wykonywała je bardzo dobra specjalistka, ale o płci nie chciała jeszcze nic powiedzieć :) Wstawiam zdjęcie, bo moim zdaniem coś tu jednak widać...

Witaj :) mamy ciąże w podobnym wieku. I jednocześnie gratuluje !
Tak jak powiedział mi wczoraj lekarz, to samo widze u Twojego dzidziusia co u swojego, że to może być wzgórek lonowy jaki i przyrodzenie.
Musimy czekać :) Pozdrawiam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuje Asa. Ja to różnie, raz Ok raz znów gorzej. Dobrze ze mam już dwójkę bo nawet jakby nam już nie było dane mieć trzeciego to zawsze rodzeństwo jest i ma siebie. Jedynie takie pocieszenie. Mam nadzieje teraz tylko ze zabiegu nie będę musiała mieć i zaczniemy się starac, może nie tak szybko ale żebym już zajęła głowę obserwowaniem cyklu, temp itd. Czekam na czwartek żeby porozmawiać z moja gin i sama jestem ciekawa czy mi coś przepisze. Jak nie to i tak nie popuszczę bo nie będę czekać i tracić ciąż bo mi tu nic nie dają na podtrzymanie. Na całym świecie dają a tu to ja nie wiem. Ale wiecie tutaj to co druga Niemka z która rozmawiam to usuwała ciąże, dla nich to takie "normalne" usunąć przed 12 tc bo teraz nie chcą. Takie podejście dobija!!!!

no wlasnie u nas takie samo podejscie, tez myslalm tak jak ty ze mam dwojke synow jak sie nie uda miec wiecej to trudno, trzeba bedzie sie pogodzic, pisalas ze bedzie w polsce moze przejdz sie do gin i on niech ci cos przepisze na ten niski progesteron porob wiecej badan zaopatrz sie w leki i zabierzecie sie do dzialan, tez mam nadzieje, ze oczyscicsz sie sama .

reklama
Ana tak właśnie myśle ze jak za miesiąc będziemy to pójdę i niech mi przepisuje. Spróbuje sobie tez załatwić ten clomid na receptę bo znajomej pomógł. Bo może mój faza lutealna jest jednak za krótka dlatego to właśnie tak się kończy. Do tego właśnie luteinę czy duphaston. Sama nie wiem. Wole nie analizować. Mąż uważa żeby raz tylko próbować bo wiadomo nie chcemy przrz to przechodzić wiele razy i jednak ja mam w głowie ze to moje dzidziusie i tak mi to pozostanie. Pamietam jak moja kuzynka chyba z 7 razy poroniła i aż byłam zła jak to słuchałam ze nadal próbują. Ale z biegiem czasu sama wiem jaka ta siła,chcec, pragnienie posiadania dziecka ze czasem ciężko powiedzieć stop. Oni akurat mieli jedno dziecko.

Do góry