reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imamam kciuki daj znac!! Byc moze byly 2 zarodki ale jeden sie zagniezdzil a 2 oczyscil! U nas wlasnie na lipcowkach tak bylo.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mi właśnie szybko test wyszedł i kreseczka ładnie ciemniala a betę miałam raczej niska i przyrost tez Wiec już nic z tego nie wiem :D
Imama oby tak było jak pisze Maziajka tego bardzo Ci życzę :) na pewno to ta nowa ciąża wyszła z bety i się rozwija zobaczysz :*

@Imama wlasnie bylam ciekawa czy bylas na usg przy tamtym krwawieniu ,bo balam sie wlasnie pisac ze moze ciaza ta wczesniejsza zle sie rozwijala, stad te blade testy moze, ale jak piszesz ze widzialas male pecherzyki to pewnie masz racje i to nowa ciaza, najwazniejsze ze juz nie krwawisz, albo moze to krwiaczek jakis tam i stad te krwawienie skape, mam taka nadzieje, jakby cos bylo nie tak nadal to krwawienie by nie ustalo napewno tak mi sie wydaje, wspolczuje tego co przechodzisz. sciskam mocno.

Niestety taki strach chyba będzie do końca ciąży. Ja zaczynam jutro 18 tc i ciągle w wc sprawdzam papier. ZA KAŻDYM RAZEM. Mimo iż nie miałam nigdy żadnych problemów.

xnw40tc7sy506vxn.png
no kazda sie martwic bedzie ktorej zalezy na dziecku chyba taka nasza natura, ja w ostatniej ciazy jak ujzalam serduszko to sie uspokoilam do 23 tyg jak dostalam zapalenia pecherza i wyladowalam ze skurczami co 5 minut na izbie przyjec, ale dostalam cos na wyciszenie nic sie nie skracalo ani rozwarcia nie bylo na szczescie, podlaczyli mnie pod ktg posluchalam sobie serduszka malenstwa i nastepnego dnia wyszlam, potem odliczalam tygodnie i oszczedzalam sie tak dla siebie nie mialam zadych zalecen by lezec, ani lekow, ale strach pozostał.
Antonia 18 tydzien pólmetek: prawie :) zazdroszcze :) jakby mi sie wtedy udalo bylabym tez jak ty juz.

Wydaje mi się że już czasem czuje, czasem jestem tego pewna a czasem powatpiewam czy to to :-) bo łożysko mam na przedniej ścianie a to podobno trochę tłumi. Ale czasem jestem pewna :-)
Dla mnie to trochę już jak połowa bo jak dolicze drugie tyle wyjdzie 36tc więc już można się rozpakowywac :-)
Oczywiście liczę na wskazania do cc choć ich nie mam narazie :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Dziękuję dziewczyny za odp. mi 1 ciaży bladzioch wyszedl 10dpo i teraz również w 10dpo ujzalam pieknego bladzioszka:) Roznica jest taka że w piewrwszej ciąży jeszcze przed testem odrzucalo mnie od kawy i bolały mnie bardzo piersi a teraz prawie nic, no może to, że tylko mieso bym jadła ;)

@Antonia2016 już masz z gorki :)
@Imama ✊✊✊✊✊

Mikallo No jestem bardzo ciekawa kto tam u Ciebie się zadomowił ;) ja z synkiem tez nie miałam bolu piersi i mało co się powiększyły a teraz już pare dni po owulacji zaczęły bardzo bolec i powiększyły się o rozmiar.
Antonia u Ciebie zaraz 18 tydzień szok :D jak ten czas leci

Wydaje mi się że już czasem czuje, czasem jestem tego pewna a czasem powatpiewam czy to to :-) bo łożysko mam na przedniej ścianie a to podobno trochę tłumi. Ale czasem jestem pewna :-)
Dla mnie to trochę już jak połowa bo jak dolicze drugie tyle wyjdzie 36tc więc już można się rozpakowywac :-)
Oczywiście liczę na wskazania do cc choć ich nie mam narazie :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
ojej :) te pierwsze ruchy sa cudowne, czlowiek usmiecha sie sam do siebie jak je czuje :) takie muskanie jakby motylki w brzuchu , delikatne... :) zaraz bedziesz pewna czy to to nie bedzie watpliwosci jak nabiora w sile :Dnormalnie zazdrosze ehhh :D

Na wskazania? wiem ze Acard lykalas masz cos z sercem? masz dwojke chlopcow w jakim wieku sa? bo umknelo mi chyba, wiem ze pisalas, ze juz dawno w ciazy nie bylas, tyle pamietam ;)

reklama
Dziękuję dziewczyny za odp. mi 1 ciaży bladzioch wyszedl 10dpo i teraz również w 10dpo ujzalam pieknego bladzioszka:) Roznica jest taka że w piewrwszej ciąży jeszcze przed testem odrzucalo mnie od kawy i bolały mnie bardzo piersi a teraz prawie nic, no może to, że tylko mieso bym jadła ;)

@Antonia2016 już masz z gorki :)
@Imama [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Ja myślę że raczej pod górkę hihi. Narazie czuje się super ale trzeci trymestr pewnie da mi w kosc ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry