reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ojej :) te pierwsze ruchy sa cudowne, czlowiek usmiecha sie sam do siebie jak je czuje :) takie muskanie jakby motylki w brzuchu , delikatne... :) zaraz bedziesz pewna czy to to nie bedzie watpliwosci jak nabiora w sile :Dnormalnie zazdrosze ehhh :D

Na wskazania? wiem ze Acard lykalas masz cos z sercem? masz dwojke chlopcow w jakim wieku sa? bo umknelo mi chyba, wiem ze pisalas, ze juz dawno w ciazy nie bylas, tyle pamietam ;)
Jeden 12 skończył, drugi 9 lat :-) urodziłam ich sn i już czuje się za stara na taki wysiłek. Biorę acard i zastrzyki heparyne bo mialam kiedyś w zylaku na nodze zakrzep więc w sumie to jest tak profilaktycznie. Gin mówił że acard odstawimy w 34 tc.

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Dziękuję dziewczyny za odp. mi 1 ciaży bladzioch wyszedl 10dpo i teraz również w 10dpo ujzalam pieknego bladzioszka:) Roznica jest taka że w piewrwszej ciąży jeszcze przed testem odrzucalo mnie od kawy i bolały mnie bardzo piersi a teraz prawie nic, no może to, że tylko mieso bym jadła ;)

@Antonia2016 już masz z gorki :)
@Imama ✊✊✊✊✊
miesa brrrr w kazdej ciazy nie moglam zniesc smazonego miesa, mdlilo mnie na sam zapach, pamietam jak z pierwszym synem bylam w ciazy, pojechalismy do tesciowej na niedzielny obiadek :D jeszcze nie bylismy malzenstwem ,a lato to bylo mieli drzwi otwarte na dwor i tesciowa kurczaczka smazyla dla przyszlej synowej :p zapach sie unosil w powietrzu, ledwo weszlam na podworko wyladowalam w pobliskich kwiatkach tesciowej haftujac, nie tknelam obiadu wtedy, wstyd mi bylo,ale co zrobic jak poprostu mi smierdzialo dalam popis niezly wtedy u tesciowej:)

Jeden 12 skończył, drugi 9 lat :-) urodziłam ich sn i już czuje się za stara na taki wysiłek. Biorę acard i zastrzyki heparyne bo mialam kiedyś w zylaku na nodze zakrzep więc w sumie to jest tak profilaktycznie. Gin mówił że acard odstawimy w 34 tc.

xnw40tc7sy506vxn.png
dasz rade :) ale wiem ze wolalabys cearke, ja tez :p mam za soba i taki i taki porod

xnw40tc7sy506vxn.png
moj 13 lat skonczyl, a drugi ponad rok :) dlatego staramy sie o kolejne za duza roznica miedzy nimi jest.

@PrzyszłaMama87 też sie zastanawiam kto tam u mnie zamieszkał, ale jakos od poczatku tego cyklu nie było dla mnie aż tak ważne czy bedzie synek czy córcia i w sumie dalej tak mam ;) Byle by zdrowe bylo i prawidlowo sie rozwijało :D

@ana. to naprawdę miałaś przygodę na poczatku pierwszej ciąży haha a Tesciowa już wiedziała, że zostanie babcią?

@Antonia2016 mam nadzieję, że poród bedziesz miała taki jaki chcesz :D

@PrzyszłaMama87 też sie zastanawiam kto tam u mnie zamieszkał, ale jakos od poczatku tego cyklu nie było dla mnie aż tak ważne czy bedzie synek czy córcia i w sumie dalej tak mam ;) Byle by zdrowe bylo i prawidlowo sie rozwijało :D

@ana. to naprawdę miałaś przygodę na poczatku pierwszej ciąży haha a Tesciowa już wiedziała, że zostanie babcią?

@Antonia2016 mam nadzieję, że poród bedziesz miała taki jaki chcesz :D
dokladnie mikallo najwazniejsze to aby bylo zdrowe , a marzyc sobie mozna :)
Tesciowa wiedziala juz :)

Napewno zrobię wszystko żeby mieć cc. Najwyżej pójdę do psycholog po zaświadczenie bo wiem że u nas je respektuja.

xnw40tc7sy506vxn.png
ja jak bylam na ostatniej kontroli po porodzie to dopytywalam sie o cesarke, powiedzial ze jesli bede chciala rodzic u niego to da mi zgode, a inaczej moze byc ciezko chyba ze mi wypisze, ale musialby miec podstawy jakies, ja wolalabym cesarkie ze wzgledu na komfort psychiczny, bo tez lubie miec zaplanowane w zyciu ,ale to roznie bywa wkoncu to juz operacja i to dosc powazna, wszystko moze sie zdarzyc.Kazda kobieta ma swoja opinie na temat cesarski sa za i przeciw wiadomo.

ja jak bylam na ostatniej kontroli po porodzie to dopytywalam sie o cesarke, powiedzial ze jesli bede chciala rodzic u niego to da mi zgode, a inaczej moze byc ciezko chyba ze mi wypisze, ale musialby miec podstawy jakies, ja wolalabym cesarkie ze wzgledu na komfort psychiczny, bo tez lubie miec zaplanowane w zyciu ,ale to roznie bywa wkoncu to juz operacja i to dosc powazna, wszystko moze sie zdarzyc.Kazda kobieta ma swoja opinie na temat cesarski sa za i przeciw wiadomo.
A do kogo chodzisz że chciał się z Tobą tak umówić? :-) możesz na priv jeśli nie chcesz podawać nazwiska :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Do góry