reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ojej :) te pierwsze ruchy sa cudowne, czlowiek usmiecha sie sam do siebie jak je czuje :) takie muskanie jakby motylki w brzuchu , delikatne... :) zaraz bedziesz pewna czy to to nie bedzie watpliwosci jak nabiora w sile :Dnormalnie zazdrosze ehhh :D

Na wskazania? wiem ze Acard lykalas masz cos z sercem? masz dwojke chlopcow w jakim wieku sa? bo umknelo mi chyba, wiem ze pisalas, ze juz dawno w ciazy nie bylas, tyle pamietam ;)
Jeden 12 skończył, drugi 9 lat :-) urodziłam ich sn i już czuje się za stara na taki wysiłek. Biorę acard i zastrzyki heparyne bo mialam kiedyś w zylaku na nodze zakrzep więc w sumie to jest tak profilaktycznie. Gin mówił że acard odstawimy w 34 tc.

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Dziękuję dziewczyny za odp. mi 1 ciaży bladzioch wyszedl 10dpo i teraz również w 10dpo ujzalam pieknego bladzioszka:) Roznica jest taka że w piewrwszej ciąży jeszcze przed testem odrzucalo mnie od kawy i bolały mnie bardzo piersi a teraz prawie nic, no może to, że tylko mieso bym jadła ;)

@Antonia2016 już masz z gorki :)
@Imama ✊✊✊✊✊
miesa brrrr w kazdej ciazy nie moglam zniesc smazonego miesa, mdlilo mnie na sam zapach, pamietam jak z pierwszym synem bylam w ciazy, pojechalismy do tesciowej na niedzielny obiadek :D jeszcze nie bylismy malzenstwem ,a lato to bylo mieli drzwi otwarte na dwor i tesciowa kurczaczka smazyla dla przyszlej synowej :p zapach sie unosil w powietrzu, ledwo weszlam na podworko wyladowalam w pobliskich kwiatkach tesciowej haftujac, nie tknelam obiadu wtedy, wstyd mi bylo,ale co zrobic jak poprostu mi smierdzialo dalam popis niezly wtedy u tesciowej:)

Jeden 12 skończył, drugi 9 lat :-) urodziłam ich sn i już czuje się za stara na taki wysiłek. Biorę acard i zastrzyki heparyne bo mialam kiedyś w zylaku na nodze zakrzep więc w sumie to jest tak profilaktycznie. Gin mówił że acard odstawimy w 34 tc.

xnw40tc7sy506vxn.png
dasz rade :) ale wiem ze wolalabys cearke, ja tez :p mam za soba i taki i taki porod

xnw40tc7sy506vxn.png
moj 13 lat skonczyl, a drugi ponad rok :) dlatego staramy sie o kolejne za duza roznica miedzy nimi jest.

@PrzyszłaMama87 też sie zastanawiam kto tam u mnie zamieszkał, ale jakos od poczatku tego cyklu nie było dla mnie aż tak ważne czy bedzie synek czy córcia i w sumie dalej tak mam ;) Byle by zdrowe bylo i prawidlowo sie rozwijało :D

@ana. to naprawdę miałaś przygodę na poczatku pierwszej ciąży haha a Tesciowa już wiedziała, że zostanie babcią?

@Antonia2016 mam nadzieję, że poród bedziesz miała taki jaki chcesz :D

@PrzyszłaMama87 też sie zastanawiam kto tam u mnie zamieszkał, ale jakos od poczatku tego cyklu nie było dla mnie aż tak ważne czy bedzie synek czy córcia i w sumie dalej tak mam ;) Byle by zdrowe bylo i prawidlowo sie rozwijało :D

@ana. to naprawdę miałaś przygodę na poczatku pierwszej ciąży haha a Tesciowa już wiedziała, że zostanie babcią?

@Antonia2016 mam nadzieję, że poród bedziesz miała taki jaki chcesz :D
dokladnie mikallo najwazniejsze to aby bylo zdrowe , a marzyc sobie mozna :)
Tesciowa wiedziala juz :)

Napewno zrobię wszystko żeby mieć cc. Najwyżej pójdę do psycholog po zaświadczenie bo wiem że u nas je respektuja.

xnw40tc7sy506vxn.png
ja jak bylam na ostatniej kontroli po porodzie to dopytywalam sie o cesarke, powiedzial ze jesli bede chciala rodzic u niego to da mi zgode, a inaczej moze byc ciezko chyba ze mi wypisze, ale musialby miec podstawy jakies, ja wolalabym cesarkie ze wzgledu na komfort psychiczny, bo tez lubie miec zaplanowane w zyciu ,ale to roznie bywa wkoncu to juz operacja i to dosc powazna, wszystko moze sie zdarzyc.Kazda kobieta ma swoja opinie na temat cesarski sa za i przeciw wiadomo.

ja jak bylam na ostatniej kontroli po porodzie to dopytywalam sie o cesarke, powiedzial ze jesli bede chciala rodzic u niego to da mi zgode, a inaczej moze byc ciezko chyba ze mi wypisze, ale musialby miec podstawy jakies, ja wolalabym cesarkie ze wzgledu na komfort psychiczny, bo tez lubie miec zaplanowane w zyciu ,ale to roznie bywa wkoncu to juz operacja i to dosc powazna, wszystko moze sie zdarzyc.Kazda kobieta ma swoja opinie na temat cesarski sa za i przeciw wiadomo.
A do kogo chodzisz że chciał się z Tobą tak umówić? :-) możesz na priv jeśli nie chcesz podawać nazwiska :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Do góry