reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, a z synami kiedy wychodziły Wam testy?
@Imama na która masz wizytę? ✊✊✊✊
Ja dzis zrobiłam ostatni test i oczywiscie pozytyw i kreska ciemnieje:) Pierwsza wizyte umowilam na 22.06 to bedzie poczatek 7tc czy nie za wcześnie? Kurcze nie wiem czy nie wybrac sie dopiero 30.06 to by mi od razu L4 przedłużyła bo mam do konca czerwca ale ciezko bedzie wytrzymac...
7 tydzien ja juz widzialam zarodek z serduszkiem :)

reklama
@Mikallo w 10 albo 11 dpo i bladziutkie po 5 tygodniu bylam u lekarza i byl tylko pusty pecherzyk bez zarysu zarodka, lekarz powiadomil mnie ze moze nic nie byc z tej ciazy ze moze sie nie pojawic, ale ma jeszcze troszke czasu i kazal zglosic sie za miesiac,a nie wytrzymalam poszlam po dwoch tyg to byl wlasnie 7 tydz i 2 d i byl zarodeczeke i bijacym serduszkiem to bylo moje najdluzsze dwa tyg w zyciu chyba.

@Imama jestes dzielna, juz udalo ci sie calkiem niedawno donosic i urodzic zdrowego synusia, tez bylam zdziwiona i zmartwiona biochemiczna, bo tez nie mialam problemow w poprzednich ciazach, moze te hormony u ciebie nadal szaleja stad te problemy, krwawienia, jesli widzialas dwa pecherzyki i jeden pusty to moze tak jak pisza dziewczyny ten pusty ronisz, strasznie to brzmi wiem :(
sytuacja twoja niespotykana, bo nie wiadomo czy ciaza ta wczesniejsza czy nowa, ale jesli widzialas pecherzyk z zarodkiem to wydaje mi sie, że to za wczesnie po paru dniach od owulacji, no nie wiem ekspertem nie jestem , ale jak bylam po terminie @ pare dni to byl pusty jeszcze pecherzyk, moze krwawisz znow, bo cos tam zostalo z tego jednego i stad dzis ta krew, wogole po pierwszym krwanieniu dostalas predko cos @ tak mi sie zdaje, na moje skromne oko to nie nowa ciaza, skoro widzialas pecherzyk z zarodkiem. a mialas wtedy usg? jak zaczelas krwawic pierwszy raz?
A co do zamartwiania sie wcale sie nie dziwie, bo ja jak ide do toalety to sprawdzam czy aby nie ma krwi i jak brzuch zaboli to oblatuje mnie strach tak jak napisalam predzej nie ciesze sie jeszcze sama nie wiem jak mam do tego podejsc, narazie udaje mi sie myslec" na chlodno"
trzymaj sie dzielnie, trzymam kciuki jak wszystkie za jutro, przytulam mocno.
Niestety taki strach chyba będzie do końca ciąży. Ja zaczynam jutro 18 tc i ciągle w wc sprawdzam papier. ZA KAŻDYM RAZEM. Mimo iż nie miałam nigdy żadnych problemów.

xnw40tc7sy506vxn.png

To różnie bywa ja przed każdą ciążą i w ciąży czułam się inaczej ale mam nadzieję że to dobry znak Andzelisia w 9 dniu to mi wyszła kreska dopiero z córką ale to też był taki cień cienia że tylko ja go widziałam i to wpatrując się w świetle dziennym i to też po dłuższym czasie się dopiero pokazała ale jak po chwili zrobiłam inny test to wyszla słaba bladorozowa kreska więc z tymi testami to różnie bywa
Mi w tej ciąży bardzo wcześnie wychodziły testy - niby to świadczy o wysokim bhcg :-) a jest synek :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Dziewczyny, a z synami kiedy wychodziły Wam testy?
@Imama na która masz wizytę? [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Ja dzis zrobiłam ostatni test i oczywiscie pozytyw i kreska ciemnieje:) Pierwsza wizyte umowilam na 22.06 to bedzie poczatek 7tc czy nie za wcześnie? Kurcze nie wiem czy nie wybrac sie dopiero 30.06 to by mi od razu L4 przedłużyła bo mam do konca czerwca ale ciezko bedzie wytrzymac...
Ok 26 dc, jakoś 10-12 dpo

xnw40tc7sy506vxn.png

No gdyby to była ta stara to byłby to już 9 tc wiec to napewno nie tamta, zreszta byłam na kontroli jak krwawiłam, dwa dni od rozpoczęcia i już prawie nic tam nie było. Myśle poprostu ze to nowa ciąża a może ze tak szybko testy wychodziły to to ze może miałam jeszcze hcg z tamtej porpstu i przypadek ze się o tej dowiedziałam. Pecherzyki były małe wiec to napewno wczesna była. Oby naprawdę to ten jeden. Bo te krwawienie to skąpe bardzo i wczoraj jeden skrzepek wyleciał wiec myśle ze to to. Może już nic nie poleci.
Wizytę mam na 12 wiec dam znać bo wszystko jej się wypytam, spisze wartości bety itd zapytam o drugi pęcherzyk.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry