reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aleksandra TAK! Czekam na @ i odrazu działamy. Ja będzie co 4 dzień staranka a jak wyjdzie mi pozytywny test to tez myśle by dodatkowy sexik. Bo tak tez dziewczyny którym się "spieszy" robią! Jakoś już się nastawiłam i w sumie chce zwiększyć szanse. Także powodzenia [emoji173]️
Polcia No u mnie same synki tylko dwóm znajomym się udało córy. A tak to wysiew chłopców

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na razie u nas bardzo różowo. W tym roku wszyscy moi znajomi rodzą dziewczynki. Może Millo Antoni i reszcie staraczek też się osłodzi. Czego im serdecznie życzę.
Oh jakbym chciała :-) ale nie robię sobie nadziei

xnw40tc7sy506vxn.png

Imama ale Ty mówisz o teście owulacyjnym jeśli będzie pozytywny? :) może też powinnam się w te testy zaopatrzyć. Niby w swoich notatkach (robionych na postawie tego forum)mam ze czestsza liczba starań to na dziewczynkę ale niby to już jest nie prawda :/

Aleksandra tak chodzi mi o test owulacyjny. Poprostu metoda co 4 dzień jest dobra ale właśnie może się trafić np 3 dni przed owu i 1 dzień po. I można poprostu nie zaciążyć. A np 4 dni przed i w sama owu to nie wiadomo tak naprawdę czy nie przetrwały te plemniki z 4 dni przed (chociaż to już naprawdę mega ciężko jak Tymabrdziej coś więcej się robi typu dieta czy suplementy). Ja poprostu na logikę, codzienny sex to świeże plemniki są a podobno środowisko przy częstym sexie właśnie się zmienia i to do mnie przemawia. Ale wiadomo mamy zawsze 50% szans na córkę. Wiec to dużo. Nie wiadomo co działa napewno. Ale jak czytam staranka na GD i poprostu ktoś po 6 chłopców "planuje" córkę to normalnie w tedy myśle ze coś można dopomóc. Chodzi mi konkretnie jak w rodzinie chłopcy, poprzednio tez chłopcy i wtedy to naprawdę ma sens jak się uda. A niejak ktoś stara się o pierwsze dziecko czy drugie to zawsze 50/50. Przy rodzicach co maja np trzech synów szanse na córkę są naprawdę niskie.

Sama mam dwóch synów brat męża tez. Ogólnie moi bracia po 3 synów jeden ma córkę dodatkowo. Uważam ze muszę coś dopomóc [emoji6] poprostu wiem ze jak nic nie zrobię to będzie syn. A tak może coś się uda.
Będę wiedziała ze próbowałam [emoji41]

A tak w ogóle to myśle ze ten czas to nie ma znaczenia. Tak naprawdę Shettels myślał ze większe plemniki to męskie a mniejsze żeńskie i tak sprawdzał żywotność. Badania jasno pokazują ze poprostu te większe to plemniki dominujące czy jakoś tak i są to plemniki zdolne do zapłodnienia pozostałe te mniejsze nie są w stanie zapłodnić komórki. Wiec nie ma co się tym przejmować bo to napewno najmniej wpływa. Tyłków ten 1-2 staranka dziewczyny na zagranicznych forach robią ale wiem ze paru tez się udało przy częstszych. Ale większość tylko 1 sexik [emoji7] preferuje hehe

Imama możesz napisac napisać coś więcej na ten temat? Widzę ze duza wiedzę masz z tego zagranicznego forum :) one preferują jeden raz w owulacje czy jak?

Jak w rodzinę tyle chłopców to tym bardziej życzę córeczki. Myślę ze na pewno w jakimś stopniu pomagasz by byla dziewczynka :)

No wg statystyk które dziewczyny prowadzą na forum GEnderDreaming (Ok 300 kobiet które wypełniły formularze) uważają ze największy wpływ ma dieta (nisko proteinowa niskobialkowa), kawa (nie chodzi tu o kofeinę poprostu kawa 2-3 kubki dziennie) alkohol (dziennie), 1 stosunek w dni płodne (nieważne czy przed czy w sama owu) ewentualnie 2 staranka żeby zwiększyć szanse. I ćwiczenia (ale typu cardio nie siłowe) 60min 4-5 rży w tyg. I to u nich najwiecej działa tzn najwiecej kobiet stosując to zaszło w ciąże z córkami. Ale to wiesz nie 100% tylko Ok 75%. One suplementacji zbytnio nie stosuja. Tylko ew kwas foliowy. Polegają na tej diecie. Np lukrecja jest tam dość nisko w statystykach jeśli chodzi o skuteczność. Do tego prawie każda "staraczka" omija snidania ( długa przerwa między kolacja a następnym posiłkiem) i 2-3 posiłki dziennie bez podjadania chodzi o utrzymanie niskiego poziomu cukru we krwi. Większość się nie zakwasza a już kompletnie ŻADNA nie zażywa magnezu czy wapna. I absolutnie nie nabiał. Ewentualnie nisko tłuszczowy. Wiec naprawdę całkiem co innego już tutaj. I bądź tu mądry hehe.

reklama
Ojej ;) z alkoholem to też czytalam ale glownie pod kątem mężczyzn. A kawa też dzieczynkowa? Bo ja już kilka razy próbowałam przestać pić kawę bo myslam ze to na chłopca. Śniadań praktycznie nie jem no i ćwiczę cardio ale 2 razy w tygodniu ;) no nic zobaczymy jak to wyjdzie. Na pewno tryb życia i dieta jest u mnie zupełnie inną niż przed pierwszą cisza. To u Ciebie między dziećmi by była mała różnica wieku. Ja dopiero nie dawno jestem gotowa na 2 dziecko. Jaś dał nam porządnie w kość. Chyba walczył o to by był jedynakiem ;) teraz gdy za chwilę będzie miał 3 latka jest już dużo łatwiej i lepiej.

Do góry