reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aleksandra TAK! Czekam na @ i odrazu działamy. Ja będzie co 4 dzień staranka a jak wyjdzie mi pozytywny test to tez myśle by dodatkowy sexik. Bo tak tez dziewczyny którym się "spieszy" robią! Jakoś już się nastawiłam i w sumie chce zwiększyć szanse. Także powodzenia [emoji173]️
Polcia No u mnie same synki tylko dwóm znajomym się udało córy. A tak to wysiew chłopców

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na razie u nas bardzo różowo. W tym roku wszyscy moi znajomi rodzą dziewczynki. Może Millo Antoni i reszcie staraczek też się osłodzi. Czego im serdecznie życzę.
Oh jakbym chciała :-) ale nie robię sobie nadziei

xnw40tc7sy506vxn.png

Imama ale Ty mówisz o teście owulacyjnym jeśli będzie pozytywny? :) może też powinnam się w te testy zaopatrzyć. Niby w swoich notatkach (robionych na postawie tego forum)mam ze czestsza liczba starań to na dziewczynkę ale niby to już jest nie prawda :/

Aleksandra tak chodzi mi o test owulacyjny. Poprostu metoda co 4 dzień jest dobra ale właśnie może się trafić np 3 dni przed owu i 1 dzień po. I można poprostu nie zaciążyć. A np 4 dni przed i w sama owu to nie wiadomo tak naprawdę czy nie przetrwały te plemniki z 4 dni przed (chociaż to już naprawdę mega ciężko jak Tymabrdziej coś więcej się robi typu dieta czy suplementy). Ja poprostu na logikę, codzienny sex to świeże plemniki są a podobno środowisko przy częstym sexie właśnie się zmienia i to do mnie przemawia. Ale wiadomo mamy zawsze 50% szans na córkę. Wiec to dużo. Nie wiadomo co działa napewno. Ale jak czytam staranka na GD i poprostu ktoś po 6 chłopców "planuje" córkę to normalnie w tedy myśle ze coś można dopomóc. Chodzi mi konkretnie jak w rodzinie chłopcy, poprzednio tez chłopcy i wtedy to naprawdę ma sens jak się uda. A niejak ktoś stara się o pierwsze dziecko czy drugie to zawsze 50/50. Przy rodzicach co maja np trzech synów szanse na córkę są naprawdę niskie.

Sama mam dwóch synów brat męża tez. Ogólnie moi bracia po 3 synów jeden ma córkę dodatkowo. Uważam ze muszę coś dopomóc [emoji6] poprostu wiem ze jak nic nie zrobię to będzie syn. A tak może coś się uda.
Będę wiedziała ze próbowałam [emoji41]

A tak w ogóle to myśle ze ten czas to nie ma znaczenia. Tak naprawdę Shettels myślał ze większe plemniki to męskie a mniejsze żeńskie i tak sprawdzał żywotność. Badania jasno pokazują ze poprostu te większe to plemniki dominujące czy jakoś tak i są to plemniki zdolne do zapłodnienia pozostałe te mniejsze nie są w stanie zapłodnić komórki. Wiec nie ma co się tym przejmować bo to napewno najmniej wpływa. Tyłków ten 1-2 staranka dziewczyny na zagranicznych forach robią ale wiem ze paru tez się udało przy częstszych. Ale większość tylko 1 sexik [emoji7] preferuje hehe

Imama możesz napisac napisać coś więcej na ten temat? Widzę ze duza wiedzę masz z tego zagranicznego forum :) one preferują jeden raz w owulacje czy jak?

Jak w rodzinę tyle chłopców to tym bardziej życzę córeczki. Myślę ze na pewno w jakimś stopniu pomagasz by byla dziewczynka :)

No wg statystyk które dziewczyny prowadzą na forum GEnderDreaming (Ok 300 kobiet które wypełniły formularze) uważają ze największy wpływ ma dieta (nisko proteinowa niskobialkowa), kawa (nie chodzi tu o kofeinę poprostu kawa 2-3 kubki dziennie) alkohol (dziennie), 1 stosunek w dni płodne (nieważne czy przed czy w sama owu) ewentualnie 2 staranka żeby zwiększyć szanse. I ćwiczenia (ale typu cardio nie siłowe) 60min 4-5 rży w tyg. I to u nich najwiecej działa tzn najwiecej kobiet stosując to zaszło w ciąże z córkami. Ale to wiesz nie 100% tylko Ok 75%. One suplementacji zbytnio nie stosuja. Tylko ew kwas foliowy. Polegają na tej diecie. Np lukrecja jest tam dość nisko w statystykach jeśli chodzi o skuteczność. Do tego prawie każda "staraczka" omija snidania ( długa przerwa między kolacja a następnym posiłkiem) i 2-3 posiłki dziennie bez podjadania chodzi o utrzymanie niskiego poziomu cukru we krwi. Większość się nie zakwasza a już kompletnie ŻADNA nie zażywa magnezu czy wapna. I absolutnie nie nabiał. Ewentualnie nisko tłuszczowy. Wiec naprawdę całkiem co innego już tutaj. I bądź tu mądry hehe.

reklama
Ojej ;) z alkoholem to też czytalam ale glownie pod kątem mężczyzn. A kawa też dzieczynkowa? Bo ja już kilka razy próbowałam przestać pić kawę bo myslam ze to na chłopca. Śniadań praktycznie nie jem no i ćwiczę cardio ale 2 razy w tygodniu ;) no nic zobaczymy jak to wyjdzie. Na pewno tryb życia i dieta jest u mnie zupełnie inną niż przed pierwszą cisza. To u Ciebie między dziećmi by była mała różnica wieku. Ja dopiero nie dawno jestem gotowa na 2 dziecko. Jaś dał nam porządnie w kość. Chyba walczył o to by był jedynakiem ;) teraz gdy za chwilę będzie miał 3 latka jest już dużo łatwiej i lepiej.

Do góry