reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Maziajko ja 3 dziecka nie chce takze [emoji14]
Czuje sie dobrze:)Piersi bolą i zmeczona.Ten czas tak wolno leci.. do ginka chce isc 14.04 :)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie:-)
Ja ten cykl mialam odpuscic ale chyba jednak staranka beda ;)
@Millo nie stresuj sie, te wszystkie metody na zaplanowanie plci nie sa 100%
Ja przy corci jadlam duzo nabialu, orzechow, otrebow, tylko ciemne pieczywo jak juz, chude mieso i jajka, unikalam soli. Staranka byly w okolicy owu, chyba dzien przed i w sama (ciezko mi okreslic, testy owu byly pozytywne) kilka razy ale maz mial swieze nasienie bo przed staraniami sexsik byl codziennie ;p Z czasu staran wychidzil by chlopak a z diety dziewczynka wiec mysle ze regoly nie ma:-)
Teraz starajac sie o chlopca robie na odwrot tj. sexsik po okolo 4-5 dniach wstrzemiezliwosci i tylko po owu. Dieta bogata w sol i malo nabialu ale nie porzesadzam, poprostu jem to na co mam ochote;) Nie odchudzam sie i pamietam o siadaniach. Suplementuje witaminy ciazowe i olej z wiesiolka. Zdarza mi sie wypic magnez bo czuje niedobory. Maż bierze cynk.
Mam nadzieje, ze mierzenie temp pozwoli mi na dolkadne okreslenie terminu owulacji :)
Przepraszam za brak polskich znakow.

Millo też myślę że u Ciebie będzie córka, sugeruję się beta bo czym innym;) ale chyba nie można się tak nastawiac bo widać co drugą, co trzecią mame że jednak trochę jest to loteria. Ja w głowie nastawiam się na chłopca bo coś nie mogę uwierzyć że mając dwóch chłopców spotkaloby nas takie szczęście :-) oczywiście synek też będzie szczęściem ale wiecie o czym pisze ;)

xnw40tc7sy506vxn.png

witam sie w tak piekna sloneczna pogode :) dzis mam wizyte ciekawe czy da nam gin zielone swiatlo na ten cykl, bo jestem przed owul. dzis 12 dc :) u mnie brak planu na ten cykl, bo jak planuje to i tak nic z tego nie wychodzi . Milego dnia

@Mikallo tak pamietam ze jedziemy razem w tym cyklu :) jednak zdecydowaliscie sie dzialac? pewnie ja tam jestem za :D Mam dzis nadzieje,ze podejzy ginek. czy owulacja sie szykuje w tym cyklu czy mnie ominie, bo dziwny mam ten cykl tym razem i troszke go musze nakłamać powiem, ze juz 6 cykl sie staramy, a nie 4 no i ta ciaza biochem. moze cos poradzi ,przepisze etc.

Millo i właśnie tak najlepiej. Co ma być to będzie. Ciesz się ciąża i tyle [emoji7]
Aleksandra każdy wiadomo coś tam poczyta i wybiera co mu odpowiada. Ja jadłam zawsze dużo białka bardzooo dużo naprawdę bo ja wiecznie na dietach już na mnie to i tak nie działało. Wiec chciałam zrobić odwrotność dlatego po przeczytaniu tamtego forum zmieniłam swoje założenia i tak w tym trwam od stycznia. Zaraz będzie 12 tydzień diety i suplementów wiec akurat zacznę staranka teraz za pare dni po @.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ana rownziez trzymam kciuki.
Mikallo kurde to wy staranka mieliście typowo dziewczynkowe bo codzienny sex przed owu właśnie podobno zmniejsza ilość nasienia. A abstynencja jest na dziewczynkę bo tez zmniejsza właśnie. Wiec lepiej co drugi dzień staranka i nie musisz się stresować kiedy owu bo napewno trafisz. Tak bym polecała [emoji6] naprawdę lepsze to!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry