reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elenaa gratuluję malutka prześliczna ma takie same paplaki na twarzy jak moja
Obkurczanie po drugim porodzie jest już bolesne ja przy córce co 4 godz paracetamol 1 gram a i tak bolało
strasznie zwłaszcza gdy karmiłam a na początku jak zaczęła mi się obkurczac to aż wymiotowalam ale jak ktoś już napisał wsio do przeżycia

Za następne w kolejce do porodu trzymam kciuki i za szczęśliwe rozwiązania zwłaszcza
Maziajki jak ten czas szybko leci

Millo gratuluję z całego serducha

Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych dziewczyn
I trzymam kciuki za Ciebie Imama niech się spełni twoje różowe marzenie oraz za wszystkie staraczki

Czasem dziewczyny zaglądam jak tylko dzieci mi na to pozwolą A moja mała już skończyła 6 miesięcy i zdążyła mnie już ugryźć swoimi pierwszymi ząbkami

reklama
Elena gratulacje, śliczna córcia - niech rośnie zdrowo.

A to nie jest tak z ta beta ze elena robiła pozno a chodzi o ten szybki przyrost?
Millo cos czuje ze u Ciebie cora bedzie.

Elena śliczna dziewczynka. Ja jeszcze mam dylemat, co do imienia, bo nie wiem czy lepiej jak są dwa podobne, czy zupełnie z innej parafii.

Co do tej macicy obkurczania to nie wiem jak to działa. Ale koleżanka urodziła najpierw 4400, teraz drugie 2200 i mówiła że po drugim dłużej się goila. I zarówno macica jak i reszta porozciagana była dłużej niż do końca połogu o jakieś 2 tyg. Potem wróciło do normy. Może to faktycznie zależy od kolejności porodu.

Jeśli chodzi o betę to ja mam bliźniaki dwie dziewczynki i też najpierw miałam przyrost 180 i myslalam, że będzie chłopak a chwilę później prawie 400. Więc to chyba zależy jeszcze od dnia i czynników indywidualnych. Na pewno w przypadku kolejnej ciąży nie będę się tym sugerować, zwłaszcza że z synem miałam wielki przyrost ponad 230, a jednak chłopak. Może coś w tym jest, ale u mnie to jakoś nie specjalnie się sprawdziło.

Majorcia mój mały tez właśnie jak miał 6 miesięcy to pogryzł mnie. Wigilie go wszystko rozpraszało i jak coś usłyszał to właśnie ciągnął hehe ale już ma 10 i w sumie bezproblemowo. Minęło poprostu [emoji6]
Te obkurczanie to właśnie od drugiego dziecka wzwyż. Bez znaczenia ile kg itd. Warto wiedzieć bo poprostu się nieraz nie wie dlaczego tak boli skoro już po porodzie.
No Maziajka nie róbmy Millo aż takiej nadzieji. Ja uważam ze nic pewnego w życiu nie ma [emoji41] ale ja napewno życzę żeby się sprawdziło [emoji7] i była mała księżniczka. Bo rozczarowanie może być ogromne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry